Ο Γιάννης Μπουρνέλης μιλά για τη «δική του» Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Must Read

Άγνωστες στιγμές από τη ταραχώδη ζωή της θρυλικής στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου αποκάλυψε ο Γιάννης Μπουρνέλης.

Ο γνωστός ηθοποιός και κονφερασιέ παρακολούθησε την ταινία του Άγγελου Φραντζή για τη ζωή της σπουδαίας δημιουργού με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που σπάει ταμεία στους κινηματογράφους, και θυμήθηκε πώς και πότε τη σύστησε με τον Μιχάλη Μενιδιάτη και τον Χρήστο Νικολόπουλο, αλλά και την αξέχαστη δήλωσή της για τον Γιώργο Νταλάρα: «Αυτός είναι πολύ μικρός, αλλά θα γίνει πολύ μεγάλος»!

ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΑΙΝΙΑ
Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης στην «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή

«Είχα την τύχη και τη χαρά να γνωρίσω την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και να κάνω παρέα μαζί της για τέσσερα χρόνια, με σχεδόν καθημερινή επαφή. Η Ευτυχία που γνώρισα δεν ήταν η Ευτυχία που είδα στην ταινία, επιθετική, με τσαμπουκά, λέγοντας π.χ. “ποτέ μη σώσουν και πάρουν στίχους μου”. Η Ευτυχία που γνώρισα, λόγω και του πάθους που είχε με τον τζόγο, ήταν πιο ήπια, καταφερτζού, μαλαγάνα και παρακαλούσε τους συνθέτες να πάρουν στίχους της, γιατί είχε ανάγκη τα χρήματα για να παίξει», θυμήθηκε με αγάπη ο Γιάννης Μπουρνέλης, ξετυλίγοντας, μέσω facebook, το «κουβάρι» των ιστορικών αναμνήσεών του.

ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

«Εγώ την είχα συστήσει τότε στον Χρήστο Νικολόπουλο που έγραψε το “Τέρμα, κύριε Νικολάκη” και τραγούδησε ο Μάριος. Ο Νικολόπουλος έπεισε τον Νταλάρα να έρθει στην τιμητική της βραδιά στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα στα Σούρμενα, το σημερινό Ελληνικό. Αυτό έγινε λίγο προτού ο σπουδαίος Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύσει το “Δε φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει”. Μόλις τον είδε η Ευτυχία, είπε: “Αυτός είναι μικρός, αλλά θα γίνει πολύ μεγάλος”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο φημισμένος κονφερασιέ.

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου τα είχε 400 κι ας την αποκαλούσαν «γριά». Και το απέδειξε στη γνωριμία της με τον Μιχάλη Μενιδιάτη! «Μου ζήτησε να πάμε να βρούμε τον Μιχάλη Μενιδιάτη. Μου έλεγε: “Ο Μιχάλης είναι καλό παιδί, καλός τραγουδιστής, αλλά λίγο ασχημούλης”. Εβαλε το τουρμπάνι, βραχιόλια, γυαλιά, χαϊμαλιά και μου λέει: “Ο… Επιτάφιος είναι έτοιμος, έλα να με πάρεις”. Πήγα, την πήρα και πήγαμε στη Φαντασία. Μας υποδέχτηκε ο Κοσμάς Μενιδιάτης (αδελφός του Μιχάλη), καθίσαμε σε ένα τραπέζι, μας περιποιήθηκε και περιμέναμε τον Μιχάλη που τότε ήταν στις μεγάλες του δόξες με το “Πετραδάκι”. Ηρθε κατά τις 12 τα ξημερώματα και μου λέει η Ευτυχία μπροστά του: “Γιαννάκη, τι σου έλεγα; Πόσο ωραίος άντρας είναι ο Μιχάλης!”», περιέγραψε με περίσσιο χιούμορ ο Γιάννης Μπουρνέλης.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «Ο Μενιδιάτης την κοίταξε στα μάτια και της είπε: “Ασε τις μ@@@ες και πες μου τι θέλεις”. “Μιχάλη μου, να κάνουμε μια τιμητική για μένα” λέει η Ευτυχία. “Είκοσι θα σου κάνω, όχι μία, Ευτυχία μου”. Και λέει τότε: “Είδες που σου έλεγα πόσο καλό παιδί είναι ο Μιχάλης;”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This