Ντοκιμαντέρ από το ΑΠΘ για την θηριωδία του Ολοκαυτώματος των Εβραίων

Must Read

Με χρηματοδότηση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα γίνει η παραγωγή ντοκιμαντέρ που αφορά την θηριωδία που έλαβε χώρα με σκοπό την εξόντωση των εβραϊκών πληθυσμών της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Πρόκειται για μια προσπάθεια του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, όπως γνωστοποίησε ο πρύτανης του πανεπιστημιακού ιδρύματος Νίκος Παπαϊωάννου.

Όπως τόνισε, «το ντοκιμαντέρ αποτελεί προσπάθεια καθηγητή και φοιτητών του ΑΠΘ» και θα σχετίζεται με τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με όσα έλαβαν χώρα στα στρατόπεδα της Πολωνίας. Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι η οπτικοακουστική παραγωγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020.

«Με συγκεκριμένες κινήσεις, κινήσεις ουσίας, τιμάμε αυτή την ημέρα, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η μνήμη πρέπει να μας οχυρώσει -και θα μας οχυρώσει – απέναντι στις ακρότητες και στη βαρβαρότητα του παρελθόντος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Τέλος, εξήγησε πως σε κάθε περίπτωση και μετά την περάτωση της προσπάθειας το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμο σε όλους για δημόσια προβολή, όποτε και όπου αυτό ζητηθεί να γίνει.

Η κίνηση αυτή από πλευράς πανεπιστημίου έγινε γιατί θεωρούν ότι μπορεί να παρουσιαστεί η δουλειά καθηγητών και φοιτητών, η οποία εκτιμάται από την πανεπιστημιακή κοινότητα, με στόχο την απόδοση της αλήθειας, σχετικά με την εξόντωση του εβραϊκού πληθυσμού.

Δείτε επίσης: Τιμή στους Εύζωνες με σειρά εκδηλώσεων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This