Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Επισκέψιμη η Αμφίπολη το 2021

Ακόμα μία φορά η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, επανέλαβε ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης θα είναι επισκέψιμος από το 2021. Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει την επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των εργασιών στον Τύμβο Καστά, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Ενδεχομένως το Brexit και η απομάκρυνση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απελευθερώσει δυνάμεις, που θα βοηθήσουν τη συνεχή δημοσιοποίηση του αιτήματος για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πιέζει και εκθέτει το Βρετανικό Μουσείο ότι κατέχει τα γλυπτά παρανόμως και με αυτή την έννοια το Brexit μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή πίεσης».

Τέλος, για το Δ.Σ. του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το οποίο παραιτήθηκε ύστερα από αίτημα του υπουργείου, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Θεωρούμε ότι δεν λειτουργούσε με τον τρόπο που έπρεπε να λειτουργεί».

Δείτε επίσης: Το πανεπιστήμιο Κονέκτικατ τιμά τον ελληνικό πολιτισμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ