5-7-2020

Στις Σπέτσες θα γυρίσει τον «Μάγο» ο σκηνοθέτης του «1917» Sam Mendes 

Μπορεί να έχασε το Οσκαρ που περίμενε για την ταινία του «1917» από τα «Παράσιτα», ωστόσο ο σκηνοθέτης Sam Mendes ξανά… προς τη δόξα τραβά, σχεδιάζοντας νέα πράγματα τόσο για τη μεγάλη όσο και για τη μικρή οθόνη.

Οπως έγινε γνωστό, ο Βρετανός δημιουργός θα βρεθεί στη χώρα μας για τα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής σειράς, βασισμένης στο βιβλίο του John Robert Fowles «Ο Μάγος». Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο είχε διαβάσει και είχε αγαπήσει και ο ίδιος ο Μέντες ως έφηβος, με αποτέλεσμα να πετάξει από τη χαρά του όταν του προτάθηκε να βάλει τη σκηνοθετική σφραγίδα του στην τηλεοπτική μεταφορά του.

Οσο για τον τόπο όπου θα γίνουν τα γυρίσματα, είναι, φυσικά, οι Σπέτσες, το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού. Εκεί, άλλωστε, είχε ξεκινήσει να γράφει το εν λόγω βιβλίο ο John Robert Fowles στις αρχές της δεκαετίας του ’50, όταν είχε βρεθεί στο νησί για να διδάξει αγγλικά στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών.

Ωστόσο «Ο Μάγος» τοποθετήθηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων το 1965, όταν ήδη είχαν κυκλοφορήσει δυο άλλα βιβλία του, «Ο Συλλέκτης» και «Ο Αριστος».
Το βιβλίο είχε μεταφερθεί στο σινεμά το 1968 από τον Guy Green με πρωταγωνιστές τους Michael Caine, Anthony Quinn και Candice Bergen, αλλά η ταινία δεν είχε ακριβώς θετική υποδοχή και ο John Robert Fowles δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

«Υπάρχουν πολλά σύγχρονα κλασικά βιβλία σαν αυτό που κάποια στιγμή συμπιέστηκαν για να μεταφερθούν στο σινεμά, χάνοντας ίσως έτσι μεγάλο μέρος της ουσίας τους, καθώς η αφήγησή τους ιδανικά θα μπορούσε να διαρκεί αρκετές ώρες» δήλωσε ο σκηνοθέτης Sam Mendes , ο οποίος έχει στο ενεργητικό του ένα Οσκαρ για την ταινία «American beauty» το 1999.

Δείτε επίσης: Η Αυστρία τιμά τη σπουδαία μαέστρο Κωνσταντία Γουρζή και της αναθέτει τη διεύθυνση της κορυφαίας ορχήστρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ