Έφυγε από τη ζωή στα 90 του ο κορυφαίος Σουηδός ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ (video)

Must Read

Από τις αξεπέραστες ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μέχρι το εξαιρετικά επιτυχημένο «Game of Thrones» και από τον θρυλικό «Εξορκιστή» μέχρι τα δημοφιλέστατα «Star Wars», ο Μαξ φον Σίντοφ άφησε ανεξίτηλη την (έβδομη) σφραγίδα του στην υψηλή τέχνη της υποκριτικής.

Γεννημένος στις 10 Απριλίου 1929, στο Λουντ της νότιας Σουηδίας, ο Μαξ φον Σίντοφ, πρωτοέγινε γνωστός πρωταγωνιστώντας στις περισσότερες από τις ταινίες του κορυφαίου συμπατριώτη του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, με εμβληματικότερη όλων την «Έβδομη Σφραγίδα» (1957), απ’ όπου και η πλέον φημισμένη (κινηματογραφική) παρτίδα σκάκι όλων των εποχών.

  • Δείτε τον Μαξ φον Σίντοφ να παίζει σκάκι με τον ίδιο τον Θάνατο στην «Έβδομη Σφραγίδα»:

Μεταξύ άλλων, ο 90χρονος ηθοποιός ενσάρκωσε τον Θεάνθρωπο στην «Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» (1965), ενώ έχει «δανείσει» τη φωνή του και σε επεισόδιο των πολυαγαπημένων «The Simpsons».

Ο Μαξ Φον Σίντοφ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπήρξε υποψήφιος για δύο Όσκαρ, το πιο πρόσφατο για την συγκινητική ερμηνεία του στην ταινία «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά» (2011), πέθανε την Κυριακή και τον θάνατό του ανακοίνωσε η σύζυγός του, Κατρίν.

  • Δείτε τον Μαξ φον Σίντοφ σε χαρακτηριστική σκηνή από τον ανατριχιαστικό «Εξορκιστή»:

Διαβάστε επίσης: Αναβάλλεται για το καλοκαίρι το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος!

Πέρα από τον Μπέργκμαν, κατά τη μακρά του πορεία στην έβδομη τέχνη, συνεργάστηκε με αρκετούς, ακόμη, κορυφαίους εκπροσώπους της Έβδομης Τέχνης, όπως ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

  • Δείτε τον Μαξ φον Σίντοφ να μιλά για τον «δάσκαλο» Ίνγκμαρ Μπέργκμαν:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This