Δευτέρα 14/6/2021

Πολιτισμός στην εποχή του κορωνοϊού: Περιηγηθείτε εικονικά (και… άφοβα) στα ομορφότερα μουσεία του κόσμου!

Επειδή για κάποιο -αδιευκρίνιστο- διάστημα θα περάσουμε, ως φαίνεται, πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, απ’ ό,τι συνήθως, σας προτείνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, που θα σας βοηθήσει να ψυχαγωγηθείτε χωρίς να το κουνήσετε ρούπι από το… σαλόνι σας!

Χάρη στο γεγονός ότι, όλο και περισσότερες μουσειακές δομές προσφέρουν πραγματικές εικονικές περιηγήσεις στις συλλογές τους, πλέον μπορείτε να επισκεφθείτε μερικά από τα ομορφότερα μουσεία στον κόσμο, ενώ κάθεστε άνετα στην πολυθρόνα ή τον καναπέ σας.

Καλή σας διασκέδαση:

Μουσεία του Βατικανού στη Ρώμη

μουσεια βατικανου

Τα Μουσεία Βατικανού στεγάζονται εντός του Βατικανού στη Ρώμη και μπορείτε να πραγματοποιήσετε virtual περιήγηση μέσα από κάμερα 360 μοιρών. Πρόκειται για ένα συγκρότημα μερικών εκ των κορυφαίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών.
Περιλαμβάνουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα.

  • Οnline επίσκεψη εδώ.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας

εθνικο αρχαιολογικο μουσειο ονλαιν

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί το σημαντικότερο μουσείο του κόσμου στον τομέα της Αρχαίας τέχνης. Στις συλλογές του εκπροσωπούνται όλοι οι πολιτισμοί που άνθισαν στον ελληνικό χώρο από την προϊστορική εποχή ως το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου.

  • Οnline επίσκεψη εδώ.

Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι
Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Εκτίθενται 35.000 έργα τέχνης, ενώ οι μόνιμες συλλογές του καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες ή χώρους.

  • Οnline επίσκεψη εδώ.

Πινακοθήκη Brera στο Μιλάνο
Στην Pinacoteca di Brera εκτίθενται σημαντικά έργα τέχνης και βρίσκεται στο Μιλάνο της Ιταλίας. Σε αυτήν βρίσκεται μια από τις πλέον σημαντικές συλλογές που αποτελείται από πίνακες Ιταλών ζωγράφων.
Δημιουργήθηκε ως συνεπακόλουθο του εκπαιδευτικού–πολιτιστικού προγράμματος της Ακαδημίας της Brera και συστεγάζεται στο μέγαρο Brera, μαζί με την Εθνική Βιβλιοθήκη (Biblioteca Nazionale Braidense), το αστεροσκοπείο (Osservatorio di Brera), τον Βοτανικό κήπο (Orto Botanico), το Λομβαρδικό Ίδρυμα Επιστημών και Γραμμάτων (Istituto Lombardo di Scienze e Lettere) και την Ακαδημία Καλών Τεχνών (Accademia di Belle Arti).

  • Οnline επίσκεψη εδώ.

Μουσείο του Πράντο στη Μαδρίτη

μουσειο πραντο

Το Μουσείο του Πράντο κατέχει μια από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, και συγκεκριμένα ένα μεγάλο πλήθος πινάκων από τον 14ο ως τις αρχές του 19ου αιώνα. Αν και ιδρύθηκε ως Μουσείο ζωγραφικής και γλυπτικής, το Πράντο περιλαμβάνει σήμερα και πάνω από 5.000 σχέδια, 1.000 νομίσματα και μετάλλια, καθώς και περίπου 2.000 διακοσμητικά αντικείμενα.
Τα γλυπτά του υπολογίζονται γύρω στα 700 και οι πίνακες ζωγραφικής, στους οποίους χρωστάει και τη διεθνή του αίγλη, γύρω στους 8.600! Πρόκειται για έργα των Βελάθκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, κ.ά. Στο Μουσείο εκτίθενται περίπου το ένα τρίτο των πινάκων που κατέχει, έτσι λοιπόν τα εκθέματα εναλλάσσονται.

  • Οnline επίσκεψη εδώ.

Γκαλερί Uffizi στη Φλωρεντία
Η Galleria degli Uffizi στεγάζεται στο ανάκτορο της Φλωρεντίας. Τα έργα που εκτίθενται στο μουσείο καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα και συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.

  • Οnline επίσκεψη εδώ.

Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης
Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1872 και βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.
Οι συλλογές του περιέχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης και περιλαμβάνουν ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών και μουσικών οργάνων.

  • Οnline επίσκεψη εδώ.

Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο

βρετανικο μουσειο

Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές του, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντικείμενα, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο και προέρχονται από όλες τις ηπείρους, απεικονίζοντας και καταγράφοντας την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού από την απαρχή του έως και τις ημέρες μας.

  • Οnline επίσκεψη εδώ.

Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον
Το μουσείο της Ουάσιγκτον ιδρύθηκε το 1937. Η συλλογή έργων ζωγραφικής, σχεδίων, εκτυπώσεων, φωτογραφιών, γλυπτών, μεταλλίων και διακοσμητικών τεχνών της Γκαλερί ανιχνεύει την ανάπτυξη της Δυτικής Τέχνης από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της μόνης ζωγραφικής του Leonardo da Vinci στην Αμερική και του μεγαλύτερου κινούμενου γλυπτού που δημιουργήθηκε από τον Alexander Calder.

  • Οnline επίσκεψη εδώ.

Διαβάστε επίσης: Κλείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι έως και τις 30 Μαρτίου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ