Εξώδικο στον Δήμο Αθηναίων από τον Κραουνάκη για τη συναυλία της Πρωτοψάλτη

Must Read

Ο Σταμάτης Κραουνάκης το’πε και το κανε. Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την οργή του για τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη με φορτηγό την περίοδο της καραντίνας.

Ο κ. Κραουνάκης είχε προειδοποιήσει ότι θα κινηθεί νομικά ενάντια του Δήμου όταν τα τραγούδια του ερμηνεύτηκαν από τη μεγάλη καλλιτέχνιδα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς την έγκρισή του. Ο ίδιος ωστόσο δεν κατηγορεί την μεγάλη ερμηνεύτρια ούτε φυσικά τους μουσικούς που έπαιξαν στο φορτηγό.

Ο μουσικοσυνθέτης είχε δηλώσει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου και διεκδικήσει αποζημίωση, η οποία θα διατεθεί για την ενίσχυση των καλλιτεχνών. 

«Με μεγάλη απογοήτευση διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης ερμηνεύθηκαν ορισμένα από τα τραγούδια – δημιουργήματά μου, δίχως προηγουμένως να έχω ερωτηθεί προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δίχως να έχω παραχωρήσει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια και συγκατάθεση» αναφέρει στο εξώδικο και συνεχίζει: «Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την κραυγαλέα έλλειψη στοιχειώδους πρόνοιας και παράλειψης νομοθετικής δέσμευσης της πολιτείας δια την ενίσχυση όλων των καλλιτεχνών-δημιουργών μουσικών έργων, οι οποίοι έχουν πληγεί από την υγειονομική λαίλαπα επίθεση του Covid-19, έχουν προσβάλει την προσωπικότητά μου ως δημιουργού».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Lifo.gr, ο Σταμάτης Κραουνάκης υπογραμμίζει ότι «επειδή η συμπεριφορά σας συνιστά προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων μου, επειδή οι συνθήκες της πανδημίας είναι επιβαρυντικές και πέραν του υπέρτατου αγαθού της υγείας είναι ορατή η ανάγκη εξασφάλισης των αναγκαίων προς το ζην και δια έναν έκαστο συνάδελφο μουσικό δημιουργό ο οποίος σήμερα δεν μπορεί να ενταχθεί στα χρηματοδοτικά μέτρα στήριξης και αντιμετώπισης των αρνητικών και τραγικά δυσμενών συνεπειών της υφιστάμενης υγειονομικής κατάστασης […] Διαμαρτύρομαι εντονότατα για την παράνομη συμπεριφορά σας και σας καλώ όπως απέχετε στο μέλλον από όμοιες ενέργειες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This