Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στη δικαιοσύνη: «Έγινε βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος»

Ο Σταμάτης Κραουνάκης εξέφρασε τον θυμό του για την συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλη πάνω σε φορτηγό, όταν εκείνο σταμάτησε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να χαιρετίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ερμηνεύοντας το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη, «Τα πιο ωραία λαϊκά».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης, τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά για το τραγούδι που παίχτηκε μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη «που δεν χωνεύει καθόλου» καθώς όπως υποστηρίζει, έπρεπε να έχει έχε ερωτηθεί τόσο ο ίδιος όσο και η Λίνα Νικολακοπούλου που έγραψε τους στοίχους:

«Η Άλκηστις σε όλη την πορεία της ήταν άνθρωπος της περιπέτειας, δραστήριος, πρωτοστάτησε στην δημιουργία μίας νέας παρουσίασης για τα τραγούδια, με ρίσκο και κόστος, για να ανοίξει η ομπρέλα των συνεργατών, να υπάρξει μία νέα αισθητική. Αλλά αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, έγινε βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος, συνέχισε, όσο κι αν γράφουν τα τσιράκια της κυβερνησης. Έγινε οργανωμένη παραγωγή από την Τεχνόπολη, οπωσδήποτε εν γνώσει του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη (αλλά και εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου). Και η Άλκηστη «τον έδωσε» τον Κ. Μητσοτάκη, ότι τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης στον Μπακογιάννη να πάει το φορτηγό έξω από το Μαξίμου. Ηθικά, θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί εάν θέλω το τραγούδι μου να παιχτεί έξω από το Μαξίμου σε κατάσταση πανδημίας μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω, είναι σαφές. Θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί και εγώ και η Νικολακοπούλου. Τώρα, έχω έναν νόμιμο δρόμο που θα ακολουθήσω, είναι ήδη στα χέρια της δικηγόρου μου. Και Θα διεκδικήσω με κάθε τρόπο μέχρι τελευταία ρανίδα την αμοιβή των 100.000-120.000 εργαζόμενων του μουσικού χώρου που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει φορμάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο Σταμάτης Κραουνάκης ο οποίος μέσα από την καραντίνα του έχει στείλει στον κόσμο 12 νέα του τραγούδια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ