Ενοχή του οδηγού ζητά ο εισαγγελέας στην δίκη για τον Ιάσονα – Τι δήλωσε ο κατηγορούμενος

«Γνώριζε πολύ καλά πως απαγορευόταν και ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική»

Must Read

Έπειτα από 3χρόνια και 3 αναβολές, ξεκίνησε την Πέμπτη η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή που κόστισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, όταν και εγκαταλείφθηκε στην άσφαλτο 12 Μαρτίου 2021. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του οδηγού που ευθύνεται για δυστύχημα λέγοντας:

«Δεν επέδειξε κατηγορούμενος την οφειλόμενη προσοχή και με αυτήν την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη, οδηγώντας απερίσκεπτα και μη σεβόμενος τον ΚΟΚ. Γνώριζε πολύ καλά πως απαγορευόταν και ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική».

«Το θύμα δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό και έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος» πρόσθεσε ο εισαγγελέας επισημαίνοντας πως «η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική….».

«Η μοτοσικλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λωρίδας κυκλοφορίας.( …) Και ο θανών, όμως, υπερέβαινε το νόμιμο όριο ταχύτητας. Υπάρχει συνυπαιτιότητα του θανόντος η οποία συνεκτιμάται στην επιμέτρηση της ποινής του κατηγορούμενου. Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος παραβίασε τον ΚΟΚ με απαγορευμένη στροφή στο σημείο» συνέχισε.

Η μηχανή στην οποία επέβαινε ο 23χρονος τότε Ιάσονας συγκρούστηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, όταν ο οδηγός του οχήματος έστριψε αριστερά χωρίς να έχει λάβει σήμα από τροχονόμο.

«Υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στην Βουλή (σ.σ. μέσω Ακαδημίας)» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Ναι, αλλά θα έχανε τρία λεπτά και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου» ήταν η αντίδραση του πατέρα του Ιάσονα.

Η απολογία του κατηγορουμένου

«Να πω ότι λυπάμαι. Έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα τη δύναμη αν έρθω σε επικοινωνία με την οικογένεια πιο νωρίς.

Υπηρετώ στην υπηρεσία από το 2018 μέχρι και εκείνη την μέρα έμπαινα από αυτό το σημείο καθημερινά και δεν μας είχε αναφέρει ποτέ κανείς ότι απαγορεύεται. Εκείνη την ημέρα είχε Ολομέλεια. Μαζί με τα συνοδευτικά μπορεί να είχε και 600 αυτοκίνητα, και μας ενημέρωσαν με email ότι η είσοδος από την Αμαλίας ήταν κλειστή.

Μας ανέφεραν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από την Κριεζώτου, να βγούμε Ακαδημίας και να μπούμε. Ο μόνος δρόμος που έμεινε είναι αυτός που ακολουθήσαμε. Κανείς δεν μας είχε αναφέρει ποτέ γιατί μπαίνετε από εδώ, απαγορεύεται.

Μας έστειλαν ένα μήνυμα από την υπηρεσία τρεις μέρες μετά ότι δεν θα μπαίνει κανένας από αυτή την είσοδο αν δεν υπάρχει επίσημο πρόσωπο» είπε ο κατηγορούμενος προκαλώντας την απορία της προέδρου της έδρας που ρώτησε:

«Δηλαδή αν υπάρχει επίσημος θα κάνει αυτό;».




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This