Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ: Ο ζωντανός θρύλος του Πολεμικού μας Ναυτικού (video)

Τα μυστικά και οι κρυφές αίθουσες

Must Read

Την 1 Σεπτεμβρίου του 1911, το θωρακισμένο καταδρομικό «Γεώργιος Αβέρωφ» κατέπλευσε στα φαληρικά νερά. Η τότε κυβέρνηση του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη δαπάνησε 23.650.000 χρυσές δρχ. για την απόκτησή του.

Τα 8.000.000 χρυσές δρχ. προέρχονταν από το 20% της συνολικής κληρονομιάς του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου το 1899 (χρονολογία δημοσίευσης της διαθήκης), στην οποία όριζε ότι το ποσό αυτό διατίθεται για την ναυπήγηση πολεμικού πλοίου που θα φέρει το όνομά του και θα χρησιμοποιείται ως Εκπαιδευτικό πλοίο και «Σχολή Ναυτικών Δοκίμων». Το υπόλοιπο ποσό (15.650.000 χρυσές δραχμές) καλύφθηκε από το Ταμείο Εθνικού Στόλου.

Δείτε το ντοκιμαντέρ για το Θωρηκτό Αβέρωφ, παραγωγής 2021:

Σκηνοθεσία: Χρήστος Γιατράκος
Κάμερες: Χρήστος Γιατράκος – Φώτης Τζανετάκος
Drone Pilot: Chris Giatrakos
Παραγωγή | 8 Film Productions © 2021
Η εταιρία CHRIS GIATRAKOS | 8 FILM PRODUCTIONS ανέλαβε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ με σκοπό την προβολή των χώρων του πλοίου, ειδικά για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να το επισκεφτούν και να μάθουν για την ιστορία του πλοίου από κοντά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This