Wikileaks: Το τηλεγράφημα–φωτιά τη νύχτα του Πολυτεχνείου

Must Read

Στις αποκαλύψεις των WIKILEAKS υπάρχει ένα περίεργο κενό όσον αφορά τη νύχτα του Πολυτεχνείου και γενικότερα τα γεγονότα που σχετίζονται με την μαύρη εκείνη περίοδο.

Πλήθος τηλεγραφημάτων φαίνεται ότι έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί. Γεγονός εξαιρετικά περίεργο. Τι θέλουν να κρύψουν από εκείνη την μαύρη περίοδο για την Ελλάδα;

Έπρεπε λοιπόν να ανατρέξουμε σε παρεμφερείς αλληλογραφίες, εκτός Ελλάδος εκείνη την εποχή για να βρούμε κάτι σχετικό. Και το βρήκαμε μέσω Ολλανδίας. Προφανώς δεν διεγράφη διότι αφορά συζήτηση για άλλο θέμα όπου τα γεγονότα στην Ελλάδα αναφέρονται παρεμπιπτόντως!

Και είναι εξόχως αποκαλυπτικό:

«Υποκινούνται από ακροαριστερούς, εξυπηρετούν τους ακροδεξιούς»!! Αυτό μετέδωσε ο Davies στον Ολλανδό Van Aerssen τη νύχτα του μακελειού και συμπλήρωσε: «Οι ακροδεξιοί θα χρησιμοποιήσουν τα επεισόδια για να μην επιτρέψουν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις»!

«Υπάρχουν πληροφορίες για δάκτυλο εξωτερικού στις κινητοποιήσεις των φοιτητών!»

Ποιοι κρύβονται λοιπόν πίσω από την σφαγή Ελλήνων από Έλληνες;

Διαβάστε:

1. 17 Νοεμβρίου 1973 Πρόσκληση VAN AERSSEN από Davies σχετικά με ένα άλλο θέμα και ζήτησε ενημέρωση για την αμερικάνικη εκτίμηση σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο Ντέιβις είπε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις έγιναν αναφορές για τα αποτέλεσμα των προσπαθειών από την άκρα αριστερά για να πολώσει την ελληνική πολιτική και έτσι να σταματήσει την διαδικασία εξομάλυνσης φέρνοντας στην ελληνική κυβέρνηση πυρά από άκρα αριστερά αλλά και άκρα δεξιά.
Ο Μαρκεζίνης ματαίωσε την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου κατά την οποία θα συζητούνταν η επερχόμενη εκλογική διαδικασία και ο Παπαδόπουλος επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να συνεχιστεί η πολιτική διαδικασία για την εξομάλυνση και την μετάβαση σε εκλογές.
Ο Davies προσέθεσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι υπέρμετρα συγκρατημένη. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν αποδείξεις εξωτερικού ενδιαφέροντος για ακραίες φοιτητικές διαδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων και αιτημάτων για ανατροπή της κυβέρνησης.
2 . Ο VAN AERSSEN εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προθέσεις του καθεστώτος για ομαλή μετάβαση σε εκλογές όπως ήδη είχε προγραμματιστεί. Είπε ότι θα επικοινωνήσει ξανά στις επόμενες ημέρες για να συζητήσει περεταίρω την ελληνική κατάσταση.
Κίσινγκερ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ

1973 November 17, 22:03 (Saturday) DUTCH CHARGE BRIEFED ON SITUATION IN GREECEKISSINGER CONFIDENTIAL

1. DURING DUTCH CHARGE VAN AERSSEN’S NOVEMBER 17 CALL ON DAVIES ON ANOTHER SUBJECT, CHARGE REQUESTED LATEST US READING OF SITUATION IN GREECE.

DAVIES SAID ACCORDING TO LATEST REPORTS TROUBLES APPEARED TO BE RESULT OF EFFORTS BY EXTREME LEFT TO POLARIZE GREEK POLITICS AND THUS BREAK UP NORMALIZATION PROCESS BY BRINGING GREEK GOVERNMENT UNDER FIRE FROM EXTREME LEFT AND RIGHT.

ALTHOUGH MARKEZINIS HAS CANCELLED SCHEDULED PRESS CONFERENCE DURING WHICH HE HAD PLANNED TO DISCUSS ELECTORAL PROCESS, PAPADOPOULOS HAS REAFFIRMED INTENTION TO CONTINUE WITH POLITICAL NORMALIZA- TION PROCESS.

DAVIES ADDED THAT GREEK GOVERNMENT HAD EXERCISED MAXIMUM RESTRAINT. HOWEVER, THERE APPEARS TO BE EVIDENCE OF OUTSIDE INTERFERENCE IN STUDENT DEMONSTRATIONS INCLUDING DEMANDS FOR OVERTHROW OF THE GOVERNMENT. 2.

VAN AERSSEN VOICED PARTICULAR INTEREST IN INDICATIONS OF RIGHT WING SENTIMENT AGAINST NORMALIZATION AS PLANNED BY GREEK REGIME (!!!). HE SAID HE WOULD CALL AT DEPARTMENT AGAIN IN NEXT FEW DAYS TO DISCUSS GREEK SITUATION FURTHER.

KISSINGER CONFIDENTIAL

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This