Δεκατέσσερα χρόνια χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο…

«Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας»!

Must Read

Ήταν 28 Ιανουαρίου 2008 όταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σε ηλικία 69 ετών, «έφυγε» και σίγησε η φωνή του που τόσο συγκλόνισε τους Έλληνες, βάζοντας φωτιά στα στήθη τους με τον πατριωτικό του λόγο και με την αγωνία του για την Ελλάδα και την πορεία της κοινωνίας μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος που λάτρεψε όσο λίγους ο ελληνικός λαός -και μίσησαν όσο λίγους οι εγχώριοι κύκλοι του αναθεωρητισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων από τον ενθρονιστήριο λόγο του έδωσε το στίγμα της πορείας του: «Σήμερα χρειαζόμαστε εμπνευσμένο, κατηρτισμένο, κοινωνικό, ευαίσθητο στις διεθνείς πραγματικότητες κλήρο, έτοιμο να βοηθήσει οποιονδήποτε άνθρωπο έχει ανάγκη… Με ρωμαλεότητα και τόλμη οφείλουμε να καταπιαστούμε ουσιαστικά με τα προβλήματα της νεολαίας μας, δείχνοντας αγάπη προς τα παιδιά μας, μιλώντας τους με ειλικρίνεια, πίστη πειθώ και επίγνωση… Στην Ελλάδα βρίσκεται η καρδιά της Ευρώπης και χωρίς Ελλάδα δεν νοείται Ευρώπη. Η πνευματική κληρονομικά του Ελληνισμού συνιστά πολύτιμο μαργαρίτη για τον ευρωπαϊκό κόσμο» τόνισε μεταξύ άλλων, κάνοντας τους εκσυγχρονιστές να χάσουν τον ύπνο τους!

Κατάφερε να φέρει την νεολαία ξανά στην Εκκλησία, αλλά και να την κάνει πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες όταν δεν δίστασε να κηρύξει τον «πόλεμο» στην κυβέρνηση Σημίτη για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Διοργάνωσε συλλαλητήρια κινητοποιώντας εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων!

 «Αυτοί που γκρεμίζουν τα εθνικά θεμέλια αυτού του έθνους και δεν δίνουν λόγο σε κανέναν, πρέπει να γνωρίζουν ότι υπονομεύουν το έθνος. Είναι οι ψευτοκουλτουριάρηδες που μας κατηγορούν για εθνικιστές και πρέπει να μπουν στη θέση τους. Ο λαός δεν τους ακολουθεί και τα τρία εκατομμύρια των υπογραφών είναι μάθημα για το έθνος. Είναι φωνές που κανείς δεν έχει το ανάστημα να τις παραβιάσει… Αν κουνούσαμε το δαχτυλάκι μας, θα γίνονταν 6-7 εκατομμύρια», δήλωνε τον Οκτώβριο του 2002.

Λάβρος κατά της παγκοσμιοποίησης που επιχειρούσε (και εξακολουθεί) να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του Έθνους έλεγε: «Η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει να μας κάνει χυλό, σούπα, πρόβατα ή μάλλον γαλοπούλες, ώστε κάποιος να μας καθοδηγεί με το καλάμι. Αν σήμερα απαγορευτεί η μαντίλα, αύριο θα απαγορεύσουν στις γυναίκες των χριστιανών να φέρουν τον σταυρό. Εγώ θέλω να πάει το παιδί μου στο σχολείο ντυμένος τσολιάς. Ετσι μ’ αρέσει και έτσι θα το κάνω. Ποιος θα μου το απαγορεύσει; Το υπέροχο τρίπτυχο Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια. Αυτά τα τρία μοιάζουν με πανίερες εικόνες και οι βάρβαροι εικονοκλάστες του καιρού μας στρέφουν εναντίον τους όλην τους τη μανία και τη λύσσα και τις πολεμούν».

Ο Χριστόδουλος και τα δάκρυά του για την Μακεδονία

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έμεινε στην ιστορία και εξαιτίας, των γεμάτων Ελλάδα, λόγων του. Ιστορική πλέον η ομιλία του από τα ποτισμένα με αίμα Ηρώων, χώματα της Μακεδονίας μας, δακρύζοντας:

«Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα, γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα, με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις….! Για αυτό καλό θα ήτανε, όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρού εις καιρόν στη Μακεδονία. Και να προσέχουνε που πατάνε, γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό. Μπορεί να πατήσεις έναν τάφο. Μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο. Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί. Και είναι το αντίδοτον της παγκοσμιοποίησης που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες, να μη μιλάμε για πολέμους, να μη μιλάμε για θυσίες….»

Το τελευταίο του δημόσιο μήνυμα την Πρωτοχρονιά του 2008, λίγες μέρες πριν «φύγει»

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στις 5:15 το πρωί της 28ης Ιανουαρίου 2008 άφησε τη τελευταία του πνοή στην οικία του, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. Το μεσημέρι η σορός του μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας για λαϊκό προσκύνημα.

Ιστορικό το μήνυμά του την Πρωτοχρονιά του 2008, μόλις λίγες μέρες πριν «φύγει» και γνωρίζοντας ότι το τέλος είναι κοντά: «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ’ επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This