Οταν «μεθύστακας» έριξε γλάστρα σε μεθυσμένο!

Must Read

Ο Ορέστης Μακρής πέρασε στην κινηματογραφική ιστορία ως ο ιδανικός τύπος του μεθύστακα. Και το ρόλο αυτό δεν τον ερμήνευσε μόνο στην ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα που… έσπασε ταμεία το 1950 (την είδαν περισσότεροι από 300.000 θεατές στην Α’ προβολή), αλλά και σε άλλες εκδοχές, τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στο θέατρο. Ακόμα και από την τηλεόραση που έκανε, τότε, τα πρώτα της βήματα ερμήνευσε τον ήρωα που τον έκανε διάσημο.

Είναι γνωστό ότι ο «μεθύστακας» για τον Ορέστη Μακρή ήταν αυτό που λέμε… κόντρα ρόλος. Στην ιδιωτική του ζωή όχι μόνο ήταν… μετρημένος, αλλά δεν του άρεσε το ποτό!

Μόνο μια φορά απασχόλησε τις στήλες των εφημερίδων με κάποιο σκάνδαλο, όταν έκλεψε τη Βαρβάρα, τη μετέπειτα γυναίκα του. Έτσι νομίζαμε. Όμως το 1953, λίγο μετά το Πάσχα, τέτοια εποχή, απασχόλησε το αστυνομικό δελτίο.

Όπως διαβάζουμε και στην «Απογευματινή» ο νηφάλιος Ορέστης Μακρής έριξε γλάστρα σε ένα μεθυσμένο που βραδιάτικα είχε αναστατώσει την οδό Θέσπιδος, στην Πλάκα, όπου έμενε ο καλλιτέχνης με την οικογένειά του.

Ο μεθυσμένος πήγε γραμμή στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει το γεγονός και φυσικά κλήθηκε ο Μακρής να δώσει εξηγήσεις. Ποιος να του το ‘λεγε ότι ο κινηματογραφικός ήρωας που είχε γίνει τόσο αγαπητός, τρία χρόνια νωρίτερα, θα βρισκόταν υπό κατηγορία για επίθεση με μεθυσμένο!

Διαβάζουμε στην Απογευματινή:

Τι έγινε στη συνέχεια; Δεν βρήκαμε στις εφημερίδες να έφθασε στα δικαστήρια η υπόθεση. Το πιθανότερο είναι να έληξε με αμοιβαίες εξηγήσεις και εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Με την ευκαιρία πρέπει να πούμε ότι ο ρόλος που ερμήνευσε στην ταινία της Finos Film δεν ήταν άγνωστος. Από το 1932 στην επιθεώρηση «Ο Παπαγάλος» είχε ερμηνεύσει έναν ανάλογο ήρωα με χιουμοριστική διάθεση. Μάλιστα λέγεται ότι για τις ανάγκες του ρόλου είχε αντιγράψει τις κινήσεις και τον τρόπο ομιλίας ενός γείτονά του που κάθε βράδυ γυρνούσε μεθυσμένος τις ταβέρνες της Πλάκας και ζητούσε να τον κεράσουν λίγο κρασί!

Το 1973, είκοσι χρόνια μετά το επεισόδιο με τον μεθυσμένο εμφανίστηκε στην τηλεόραση ως καλεσμένος εκπομπής του Κώστα Βενετσάνου όπου είπε ένα τραγουδάκι ως… μπεκρής!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This