18 Ιουνίου 1919: Ένας πρωθυπουργός εκτελεί 31 προσκόπους!

Συντάκτης: Newsroom

Η σκηνή θα μπορούσε να αποτελεί μέρος μιας ηρωικής πολεμικής ταινίας. Οι Τσέτες έχουν αιχμαλωτίσει ένα τσούρμο παιδιά, προσκόπους, 31 στον αριθμό.Είναι φανερό ότι ετοιμάζονται να τους σκοτώσουν. Ο Τούρκος που δίνει διαταγές πλησιάζει τον έφορο των προσκόπων, λέγεται Νίκος Αυγερίδης. Του προτείνει να απαρνηθεί την καταγωγή του, να πάψει να είναι Έλληνας, σε αντάλλαγμα θα του χαρίσει τη ζωή. Εκείνος αρνείται. Τον τυφλώνουν και στη συνέχεια τον εκτελούν. Ακολουθούν άλλοι δύο, ο Φιλοκτήτης Αργυράκης και ο Μίνως Βεϊνόγλου. Το έγκλημα ολοκληρώνεται με τα υπόλοιπα παιδιά. Όλα βασανίζονται φριχτά πριν πεθάνουν.

Ένας από τους 31 προσκόπους που σφαγιάστηκαν το πρωί της 18ης Ιουνίου 1919

Κανείς σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια…

Ο αρχηγός του σώματος «συμμορία της ημισελήνου και του άστρου» που πρότεινε στους ομήρους να απαρνηθούν την ελληνικότητά τους λεγόταν Αντνάν, ήταν γιος πλούσιου γαιοκτήμονα της περιοχής. Όταν ο Κεμάλ υποχρέωσε τους Τούρκους να έχουν και επώνυμο διάλεξε το Μεντερές, από τον ποταμό Μαίανδρο που διασχίζει την περιοχή.

Ως πρωθυπουργός ο Μεντρές συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, Ελλάδα και Τουρκία μπήκαν μαζί στο ΝΑΤΟ κι έστειλε με δική του απόφαση εκστρατευτικό σώμα στην Κορέα. Όταν ήρθε στην Αθήνα επισκέφθηκε τον ασθενούντα τότε πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα, αντίπαλό του στην Μικρασιατική Εκστρατεία

Το 1952 έγινε δεκτός με τιμές από την τότε ελληνική κυβέρνηση. Όχι φυσικά για το έγκλημα με τους προσκόπους και τα άλλα εκείνης της εποχής, αλλά ως πρωθυπουργός της Τουρκίας. Μάλιστα κάποιες εφημερίδες, τότε, τον αποκάλεσαν και φίλο της Ελλάδας!

Η άφιξη του Μεντερές στην Αθήνα το 1951

Τα παιδιά που γνώρισαν την οργή των Τούρκων του Μεντερές, δυστυχώς, αποτελούν τη «μικρή εικόνα» της τραγωδίας. Η μεγάλη εκτυλίχτηκε μέσα στην πόλη του Αϊδινίου. Είναι η εποχή που ο Ελληνικός Στρατός αποβιβάστηκε στην Σμύρνη (2 Μαΐου 1919). Στη συνέχεια επεκτάθηκε στη ζώνη που είχε καθορίσει το Συμβούλιο Ειρήνης που συνεδρίαζε στο Παρίσι και… μοίραζε τον κόσμο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το άσχημο παιχνίδι των Ιταλών

Η ελληνική ζώνη κατοχής είχε όριο τον ποταμό Μαίανδρο. Από την απέναντι όχθη άρχιζε η ιταλική ζώνη. Οι Ιταλοί θεωρούσαν ότι αυτοί έπρεπε να έχουν τον έλεγχο της περιοχής κι έκαναν τα πάντα για να δείξουν ότι μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να επιβληθεί σε ένα λαό που παραδοσιακά ήταν ο εχθρός της. Μέσα στην ιταλική ζώνη υπήρχαν στρατόπεδα Τούρκων ανταρτών κι από εκεί ξεκινούσαν τις επιθέσεις τους προς τις ελληνικές περιοχές με την ανοχή, αν όχι την ενθάρρυνση των ανθρώπων που τους φιλοξενούσαν και αργότερα θα τους όπλιζαν!

Η εφημερίδα «Πατρίς» δημοσιεύει την είδηση για την ανακατάληψη του Αϊδινίου. Τα κενά είναι οι παράγραφοι που έκοψε η λογοκρισία

Το Αϊδίνι, η πόλη των 35.000 κατοίκων παραδόθηκε χωρίς μάχη στο μικρό σώμα του συνταγματάρχη Σχοινά. Ήταν μια πλούσια περιοχή στην οποία κατοικούσαν 25.000 Τούρκοι, 6.000 Έλληνες, 3.500 Εβραίοι, ενώ οι υπόλοιποι ήταν Αρμένοι. Πολλοί Έλληνες είχαν εγκαταστασταθεί εκεί την εποχή της Τουρκοκρατίας, κυρίως από την Ήπειρο. Μαζί με τους Εβραίους κρατούσαν στα χέρια τους την οικονομία της πόλης. Αρκετοί στη διάρκεια της περιόδου 1914-18 που κράτησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχαν καταφύγει στην Ελλάδα ως πρόσφυγες για να γλιτώσουν από τις διώξεις των Τούρκων.

Ο Εθνικός Κήρυκας κυκλοφορούσε στη Νέα Υόρκη και μπορούσε να δημοσιεύει ειδήσεις από το μέτωπο χωρίς λογοκρισία. Στην είδηση για την την είσοδο των Τούρκων στην πόλη του Αϊδινίου υπάρχει και η σημείωση στην τελευταία παράγραφο

Η λάθος εκτίμηση του Έλληνα Συνταγματάρχη

Ο συνταγματάρχης Σχοινάς που μπήκε στην πόλη ακριβώς επειδή είχε μικρή δύναμη, δεν θέλησε να συγκρουστεί με τους μουσουλμάνους. Δίστασε να αφοπλίσει τα ένοπλα τμήματα που είχαν δημιουργηθεί και στις δύο πλευρές για να προστατεύονται τα συμφέροντα τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής κοινότητας. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος. Το δεύτερο, ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε στους Ιταλούς οι οποίοι δήλωναν εχθροί των Τούρκων.

Στον σιδηροδρομικό σταθμό έξω από την πόλη υπήρχε ένα ελληνικό φυλάκιο με καμμιά εικοσιαριά φαντάρους να τον ελέγχουν και κυρίως να φρουρούν την αποθήκη πυρομαχικών. Τα όπλα τότε τα μετέφεραν τρένα αφού τα αυτοκίνηματα ήταν είδος υπερπολυτελείας.

Στις 14 Ιουνίου τετρακόσιοι ένοπλοι ζεϊμπέκοι (ένοπλες ομάδες που απέδιδαν… δικαιοσύνη τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπέρ των Μουσουλανικών πληθυσμών) χτυπούν το ελληνικό φυλάκιο, το εξουδετερώνουν και γίνονται κύριοι των αποθηκών με τον οπλισμό Ο Σχοινάς κάνει ένα ακόμα λάθος. Αποσύρει μέσα στην πόλη τις φρουρές. Ουσιαστικά καλεί τους ζεϊμπέκους που ξέρουν από ανταρτοπόλεμο να πολιορκήσουν την πόλη.

Ο «Ριζοσπάστης» διατύπωνε επιφυλάξεις για την Μικρασιτική Εστρατεία. Στο ρεπορτάζ γιατην ανατατάληψη του Αϊδινίου η παρέμβαση της λογοκρσίας είναι κάτι παραπάνω από φανερή

Τρεις μέρες το Αιδίνι πολιορκείται. Οι οπλισμένοι Τούρκοι μέσα σε αυτό χτυπούν πισώπλατα τους Έλληνες. Οι υπεραπσιστές δίνουν διμέτωπο αγώνα. Αποκλείουν την τουρκική συνοικία. Κάποια στιγμή σε αυτήν ξεσπά φωτιά. Είναι βράδυ 17ης Ιουνίου. Σε λίγο ο Σχοινάς διατάζει αποχώρηση. Είναι νύχτα και αφήνει τους Έλληνες κατοίκους έρμαιο στην οργή των Τούρκων. Στο στρατοδικείο που πέρασε τον επόμενο χρόνο καταγγέλθηκε ότι οι άνδρες του εμπόδισαν με την απειλή των όπλων τους Έλληνες κατοίκους να τους ακολουθήσουν. Παρόλα αυτά περίπου χίλοι διαφεύγουν.

Τρόμος και αίμα

Η μανία των Τούρκων δεν έχει προηγούνο. Λεηλατούν, σφάζουν κι ότι δεν μπορούν να αρπάξουν το καταστρέφουν. Στα ελαιοτριβεία που ανήκαν σε Έλληνας τα μεγάλα καζάνια με λάδι δεν μπορούν φυσικά να τα μετακινήσουν. Βρίσκουν τρόπο να τα καταστρέψουν, ανοίγουν τις κάνουλες και γεμίζουν οι δρόμοι με λάδι!

Λίγοι κάτοικοι κρύφτηκαν στο Διοικητήριο ελπίζοντας ο Ελληνικός Στρατός να επιστρέψει πριν τους ανακαλύψουν οι Τούρκοι. Αυτοί σώθηκαν. Άλλοι κλείστηκαν στον Ναό Αγίου Γεωργίου, τη μεγάλη εκκλησία της πόλης. Θεωρούσαν ότι οι Τούρκοι δεν θα βεβηλώσουν τον Ιερό χώρο. Γελάστηκαν. Οι πόρτες ανοίγουν κι αρχίζει η σφαγή.

Οι εισβολείς μεταχειρίστηκαν κάθε μέσο για να επιβληθούν. Ακόμα και σε γέρους και παιδιά ξέσπασαν. Επιστράτευσαν και ψεύτικες υποσχέσεις. Πίεσαν κάποιους μεγάλους σε ηλικία Έλληνες να υπογράψουν, με αντάλλαγμα τη ζωή τους, ότι δεν ήθελαν την Ελληνική Διοίκηση και προτιμούσαν την τουρκική. Όσοι δεν υπέγραψαν θανατώθηκαν. Όσοι υπέγραψαν είχαν την ίδια μοίρα!

Παρέλαση εννιά μήνες αργότερα για την συμπλήρωση,, το 1921, των εκατό χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Τυχεροί φάνηκαν 4.000 Έλληνες και Εβραίοι που κατέφυγαν σε ένα καθολικό μοναστήριο έξω από την πόλη. Το φύλαγαν τρεις Γάλλοι χωροφύλακες. Οι υπεύθυνες της Μονής, η Μαρία Λουίζα και η Γαβριέλα τους δέχτηκαν. Οι Τούρκοι δεν πλησίασαν. Η Μονή στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο για τους στρατιώτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που υπέφεραν από χολέρα. Τι κι αν η χώρα τους, η Γαλλία, ήταν αντίπαλος. Η Χριστιανική πίστη για τις καθολικές μοναχές ήταν πάνω από έθνη και πολέμους.

Η απελευθέρωση της πόλης – φάντασμα

Στις 18 Ιουνίου όταν ο αντισυνταγματάρχης Σταυριανόπουλος μπαίνει στην πόλη κι αντικρίζει θέαμα αποκρουστικό. Παντού πτώματα και ερείπια. Ήταν η πρώτη μεγάλη καταστροφή. Το πρώτο σχέδιο «εθνοκάθαρσης» των Τούρκων τρία ολόκληρα χρόνια πριν την τραγωδία του ’22!

Αυτή την εικόνα αντίκρυσε ο Ελληνικός Στρατός όταν ανακατέλαβε την πόλη του Αϊδινίου. Παντού ερείπια, φωτιές και πτώματα…

Ο Συνταγματάρχης Κονδύλης αναλαμβάνει το ρόλο του τιμωρού. Περνά, χωρίς άδεια στην ιταλική περιοχή, διαλύει το στρατόπεδο των ζεϊμπέκηδων και τους παίρνει στο κυνήγι. Στόχος του να τιμωρήσει αυτούς που είχαν διαπράξει την σφαγή, να απελευθερώσει τους Έλληνες ομήρους, αλλά και να απωθήσει στην ενδοχώρα τις ένοπλες συμμορίες. Η εκδίκηση ήταν τρομερή. Δεν έδειξε έλεος για κανένα. Και το μίσος μεταξύ των Τούρκων και των Ελλήνων μεγάλωσε ακόμα περισσότερο.

Ο Βενιζέλος και οι συνέπειες

Την απόφαση της ανακατάληψης του Αϊδινίου την πήρε προσωπικά ο Ελευθέριος Βενιζέλος παρά την σύσταση των συμμάχων για αποχή από άλλες στρατιωτικές ενέργειες. Ήθελε να δείξει ότι η Ελλάδα μπορούσε να επιβληθεί δυναμικά και αποφασιστικά., Η διεθνής επιτροπή που κλήθηκε να βγάλει πόρισμα για τα γεγονότα του Αϊδινίου (την αποτελούσαν Αμερικανοί, Άγγλοι, Γάλλοι και Ιταλοί) απέδωσε ευθύνες και στην Ελλάδα για την παράλειψή της να αφοπλίσει τις Ελληνικές και τουρκικές ένοπλες ομάδες, αλλά και τον αποκλεισμό της τουρκικής συνοικίας κατά τη διάρκεια της πολιορκείας της πόλης. Στο πόρισμα έπαιξε ρόλο και η επιμονή του ιταλού εκπροσώπου που ουσιαστικά ταυτίστηκε με τις τουρκικές θέσεις. Αυτός παρουσίασε και τις επιστολές των Ελλήνων που έλεγαν ότι προτιμούσαν την τουρκική διοίκηση. Μόνο που κανείς δεν τους αναζήτησε. Τότε θα διαπίστωνε ότι είχαν εκτελεστεί από αυτούς που έλεγαν στις επιστολές τους ότι προτιμούν να τους διοικούν!

Η κατάρα που κυνήγησε τον Μεντερές

Όσοι γλίτωσαν το τουρκικό μαχαίρι του ’19, αλλά και το δεύτερο του ’22 έχουν να λένε για την κατάρα που ακολούθησε την οικογένεια Μεντερές. Ο άνθρωπος που έστειλε στο θάνατο νέα παιδια που φυσικά δεν είχαν όπλα, δεν πολεμούσαν και στην πιο… επιβαρυντική για αυτούς περίπτωση, να μετέφεραν ως ταχυδρόμοι κανένα μήνυμα μεταξύ των ελληνικών φρουρών μέα κι έξω από την πόλη. Δεν είχε φριχτό τέλος μόνο αυτός, αλλά και τα τρία παιδιά του.

*Ο Μεντερές, ως πρωθυπουργός πια έβαψε και πάλι τα χέρια του με ελληνικό αίμα. Ήταν αυτός που οργάνωσε τους διωγμούς των Ελλήνων της Πόλης το 1955 (Σεπτεμβριανά), ανατράπηκε το 1960 έπειτα από στρατιωτικό πραξικόπημα, το 1960 και απαγχονίστηκε ένα χρόνο μετά στο νησί Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά, τόπο εκτελέσεων την θανατοποινητών.

*Ο Γιουκσέλ, ο μεγάλος του γιος διπλωμάτης και πολιτικός αυτοκτόνησε τον Μάρτιο του 1972

*Ο Ματλού, επίσης ασχολήθηκε με την πολιτική. Σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Άγκυρα το 1978.

*Ο μιικρότερος, ο Αϊντίν, είχε περισσότερο επώδυνο τέλος. Σε τροχαίο το 1996 έμεινε παράλυτος. Πέθανε το 2011.

*Ακόμα και η μεγάλη αγάπη του σφαγέα Μεντερές, η τραγουδίστρια της όπερας Αϊχάν Αϊντάν, για χάρη του εγκατέλειψε τον άντρα της, αλλά δεν έγινε ποτέ σύζυγός του νέου της έρωτα, υπήρξε όμως καρπός, ένα παιδί που πέθανε κάτω από περίεργες συνθήκες στη διάρκεια της γένας. Στη δίκη του Μεντερές κλήθηκε να καταθέσει. Είχε προηγηθεί ένα ακόμα παιδί με τον πρώην σύζυγό της που πέθανε όμως στα 15 χρόνια του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κατάσχεση της ποιητικής συλλογής που έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό τον ποιητή Τάσο...

Ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι επίκαιρος. Αιτία τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που αναπαράγουν αποσπάσματα απότα ποιήματά του . Όση...

Κι όμως συνέβη στην Ελλάδα! Καταχραστές στην αγχόνη…

Διαχρονικά στα καφενεία της Ελλάδας ακούγεται μια φράση όποτε η κουβέντα έρχεται στα πολιτικά. Μεταξύ πρέφας και πλακωτού: «Μωρέ δεν υπάρχει ένας πολιτικός που...

Η δολοφονία του Κένεντι μέσα από τα πρωτοσέλιδα 17 εφημερίδων της Αθήνας και της...

Ήταν Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 1963. Στις Ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ η ώρα ήταν 12.30 το μεσημέρι. Στην Ελλάδα 8.30 το βράδυ. Οι εφημερίδες σχεδίαζαν...

Στέλλα: Η ταινία που άλλαξε την Μελίνα Μερκούρη, έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα το 1955

Η Στέλλα, η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη άλλαξε τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη. Δεν ήταν μόνο η επιτυχία της, αλλά το γεγονός ότι διαγωνίστηκε...

Η ταινία για την οποία η Έλλη Λαμπέτη ευχήθηκε να είναι… τυφλή!

Το 1951 η Ελλάδα προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Ουσιαστικά στη χώρα είχαν σταματήσει να ακούγονται τα κανόνια του πολέμου κάτι λιγότερο από...

Το Πολυτεχνείο μέσα από τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων της εποχής

Με αφορμή την 50η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Αυτοί είναι οι πρώτοι Έλληνες πολεμικοί ανταποκριτές!

Στις μέρες μας, δυστυχώς, γνωρίζει και πάλι άνθιση το πολεμικό ρεπορτάζ. Στην Ουκρανία, στο Ισραήλ, σήμερα, στο Κουβέιτ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, παλαιότερα, στην...

Η αλήθεια για τη ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ για τα πρόβατα, το μαντρί και...

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ πέρα από πολιτικός ήταν συγγραφέας και φυσικά τσέλιγκας όπως του άρεσε να συστήνεται, ειδικά όταν τον συναντούσαν φίλοι του στο Μέτσοβο...

Η κίνηση που έκανε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή δημοφιλή, αλλά δεν προβλήθηκε από τον Τύπο...

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που μπορούν να καθορίσουν την πορεία ενός πολιτικού. Μια κίνηση, σωστή, στην καταξίωση, λανθασμένη στην καταστροφή.Τέτοια εποχή, πριν 70 χρόνια, ήταν...

Θεσσαλία 70 χρόνια πριν, στο ίδιο έργο θεατές… Οι φωτογραφίες από την τραγωδία του...

Οι πλημμύρες της Θεσσαλίας πέρασαν σε δεύτερο πλάνο. Έμεινε ο πόνος, τα προβλήματα των ανθρώπων και φυσικά σε πολλές περιπτώσεις οι λάσπες, ακόμα και...

Όταν το ρεύμα προκαλούσε ασφυξία στα νοικοκυριά και οι εφημερίδες καλούσαν σε μποϊκοτάζ

Ανατιμήσεις στο ρεύμα, ρήτρα αναπροσαρμογής, μπλε και πράσινα τιμολόγια, φέρνουν ασφυξία στα νοικοκυριά. Όλοι καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά γίνονται για ένα και μόνο λόγο:...

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο πρώτος χούλιγκαν στην Ελλάδα – Διαβάστε τι έκανε και πότε!

Τα επεισόδια στα γήπεδα και ο χουλιγκανισμός δεν είναι... φρούτο της εποχής, ή έστω φαινόμενο των τελευταίων δεκαετίων. Όπως θα δείτε πηγαίνει χρόνια πίσω,...

Γιατί οι Πανθέοι της ΕΡΤ… χαντάκωσαν τους Πανθέους του ΣΚΑΙ

Οι Πανθέοι επέστρεψαν στην ελληνική τηλεόραση 47 χρόνια μετά την πρώτη τους προβολή, αλλά δυστυχώς για τους δημιουργούς της δεν γνώρισαν την επιτυχία που...

Η επίσκεψη Παύλου και Φρειδερίκης στις ΗΠΑ από φιλμ της εποχής – Είδαν από...

Ήταν 8.15 τα ξημερώματα, το 1953, στη Νέα Υόρκη όταν το υπερωκιάνειο «Ηνωμένες Πολιτείες» έμπαινε στο λιμάνι. Πάνω σε αυτό αυτό ξεχώριζε ένα ζεύγος....

Το σκάνδαλο που γκρέμισε μια κυβέρνηση και διέλυσε ένα κόμμα

Μια φορά κι ένα καιρό μπορούσαν να πέσουν κυβερνήσεις εξαιτίας ενός σκανδάλου, να τρωθεί το κύρος ενός πολιτικού αρχηγού, ακόμα και να διαλυθεί ένα...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταραχή για την πρώην σύζυγο του Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου – Νέο επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ηθοποιού Σοφίας Γιαννικοπούλου και του πρώην συζύγου της, εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, «έγραψε» το Πολυμελές Πρωτοδικείο...

1.000.000 ευρώ για το κεφάλι του Αλβανού «Πάσσαρη» στον Κορυδαλλό

Γιατί ο διαβόητος μαφιόζος Αλντο Μπάρε, που έπαιζε μπάλα με τα κρανία των αντιπάλων του, έχει επικηρύξει τον σκληρό των ελληνικών φυλακών Λαέρτ Χατζίου

Nεκτάριος Λεμονίδης σε Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Αν είσαι καλη μαζί μου θα σε πάω στο Μπαλί»

Ο Νεκτάριος Λεμονίδης, ο ιατρός μέλλων σύζυγος της Ελίζαμπεθ Ελέτσι έδωσε μαζί της μια κοινή συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για να τον γνωρίσει...

Τα δάκρυα της Ειρήνης Παπαδοπούλου για τον Βασίλη Καρρά

Δάκρυσε για τον Βασίλη Καρρά η Ειρήνη Παπαδοπούλου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρωινό» από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε, η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε, μεταξύ...

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

Σανίδα σωτηρίας της κυβέρνησης στον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτίουν ποινή για την τιμωρία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι υπό τιμωρία για την εισβολή οπαδών τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ έχει λάβει κλήση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις εμπρηστικές ανακοινώσεις!

«Την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό» παραδέχτηκε ο 18χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, μετά τη σύλληψη του 18χρονου δράστη, που ομολόγησε ότι...

Σοκαρισμένος ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντος – «Αν όντως το έχει κάνει αυτός, πάει, κατέστρεψε τη ζωή του»

Σοκαρισμένος είναι ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη μετά την ομολογία του πως έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου...

Αποκάλυψη: Δημοψήφισμα για το συνυποσχετικό!

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης νομοθέτησε την επιστολική ψήφο και για τα «κρίσιμα εθνικά θέματα» που προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος

Τσουβάλιασε όλες τις ομάδες η κυβέρνηση – Πώς εξυπηρετούν αγωνιστικά τον Ολυμπιακό τα κυβερνητικά μέτρα

Χάδι από τον Παύλο Μαρινάκη στην ομάδα που προκάλεσε τα επεισόδια, ποινές στις υπόλοιπες!

Κωνσταντίνος Πλεύρης: «Πήγαμε στο γάμο της Ελέτσι επειδή γνωρίζαμε το θύμα»

O Kωνσταντίνος Πλεύρης και η Γεωργία Σιακαβάρα ήταν καλεσμένοι στο γάμο της Ελίζαμπεθ Ελέτσι και του Νεκτάριου Λεμονίδη που έγινε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.Το...

Ζουν σε έναν δικό τους κόσμο!

Ομολογώ πως είχε καιρό να με εντυπωσιάσει λόγος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης τα είπε εξαιρετικά. Θα σταθώ σε...

Ομολόγησε και συνελήφθη o δράστης των επεισοδίων! – «Είδα τον αστυνομικό να γονατίζει» ισχυρίστηκε ο 18χρονος

«Μας έδωσαν τις φωτοβολίδες και μας είπαν να επιτεθούμε!» είπε ο συλληφθείς - Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Σπάει τη σιωπή της η απατημένη σύζυγος που η Μαρία Αλεξάνδρου λέει ότι είναι πίσω από τον βασανισμό και τον βιασμό της

Από τις σελίδες του σεναρίου της χολιγουντιανής ταινίας «Ολέθρια Σχέση» μοιάζει να ξεπήδησε η αρρωστημένη υπόθεση με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Αλεξάνδρου, η οποία -όπως...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ΕΑΣ στη ζώνη του λυκόφωτος!

Στη ζώνη του λυκόφωτος βρίσκονται τα υπό κρατικό έλεγχο Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), εν μέσω διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ για την πώληση μέσω διακρατικής συμφωνίας 75.000 βλημάτων πυροβολικού από...

Έρχεται αφρικανική ζέστη λίγο πριν τα Χριστούγεννα!

Πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες θα βιώσουμε αυτή την εβδομάδα του Δεκεμβρίου την στιγμή που βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα.Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook...

Στο… «αμήν» έφτασε ιερέας στον Πύργο: Θέλει να χωρίσει την πρεσβυτέρα γιατί ασχολείται με την μελλοντολογία!

Μια αναπάντεχη είδηση κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Πύργου Ηλείας προκαλώντας σοκ και έκπληξη στους κατοίκους.Ένας 57χρονος ιερέας, όπως μεταδίδει το ekklisiaonline.gr, σκέφτεται σοβαρά να διαλέξει χωριστούς...

Μιχάλης Σαράντης: «Όλο αυτό το πράγμα του θανάτου είναι παρέα μου από πολύ νωρίς»

Ο Μιχάλης Σαράντης θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Έπειτα από αρκετές συμμετοχές σε επιτυχημένες σειρές, φέτος τον απολαμβάνουμε στους Πανθέους.Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε χτες...

Καταγγελία των νοσοκομειακών φαρμακοποιών για αυτόματο «κόφτη» σε ακριβά φάρμακα

Για περικοπές στα φάρμακα με μη διαφανή και αντιεπιστημονικά κριτήρια κάνουν λόγο οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, οι οποίοι καταγγέλλουν πως το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης φαρμάκων κόβει από μόνο του φάρμακα, με...

Συνελήφθη κομμωτής στα Βριλήσσια! Οι κάμερες στις τουαλέτες και η κόκα

Σάλος έχει ξεσπάσει στα Βριλήσσια μετά τη σύλληψη γνωστού κομμωτή, ο οποίος φέρεται να έπαιρνε μάτι τις πελάτισσες του όταν εκείνες πήγαιναν στην τουαλέτα!Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του...