Σκάνδαλο στην Ακρόπολη: Γυμνή η Γαλλίδα πριγκίπισσα και ο εραστής της!

Must Read

Ήταν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι. Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η Γαλλίδα πριγκίπισσα Μαργαρίτα ντε Μπρολίν και ο νεαρός εραστής της Αντρέ Παριέντε είχαν εξασφαλίσει την άδεια για μια πριβέ επίσκεψη. Η Μαργαρίτα είχε μαζί της ένα ταμπλό ζωγραφικής και μια φωτογραφική μηχανή. Ήταν ντυμένοι ελαφρά, φορούσε τις πυτζάμες της ενώ ο Αντρέ είχε περιοριστεί σε ένα αθλητικό φανελάκι και παντελόνι. Ο ήλιος του Οκτωβρίου ήταν ακόμα δυνατός…

Ο φύλακας Αδαμαντίδης είχε πάρει αυστηρές εντολές να είναι διακριτικός στους… υψηλούς καλεσμένους. Αποτραβήχτηκε σε μια γωνιά και παρακολουθούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

Κάποια στιγμή η Μαργαρίτα που ζωγράφιζε τις Καρυάτιδες, άφησε τα πινέλα, σηκώθηκε όρθια και έμεινε γυμνή. Ο συνοδός της γυμνός και αυτός άρχιζε να την φωτογραφίζει σε διάφορες πόζες μεταξύ αρχαίου χορού και νούμερου γαλλικού καμπαρέ.

Κάποια στιγμή ο Αντρέ έβαλε τη φωτογραφική στο αυτόμματo, πήγε δίπλα στην πριγκίπισσα κι άρχισαν να δημιουργούν συμπλέγματα που θύμιζαν αρχαίους ελληνικούς αμφορείς…

Κολάζ από τους τίτλους των εφημερίδων της εποχής

Ο φύλακας ειδοποίησε τους συναδέλφους του και όλοι μαζί έτρεξαν να ντύσουν το γυμνό ζευγάρι και να κατάσχουν τις φωτογραφικές πλάκες (τότε δεν υπήρχαν φιλμ).

Κάποιος έτρεξε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Οι… υψηλοί προσκεκλημένοι χωρίς να κρύψουν τη δυσφορία τους ντύθηκαν και έφυγαν για να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία που είχαν καταλύσει.

Ήταν Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 1932. Τα τηλέφωνα ήταν σπάνια, το Twitter και το Facebook δεν υπήρχαν ούτε στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, αλλά ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης ήταν από στόμα σε στόμα. Όλη σχεδόν η πρωτεύουσα έμαθε τα όσα έγιναν σε χρόνο… μηδέν και η καλή κοινωνία είχε ένα θέμα συζήτησης στα σουαρέ της.

Χρονογράφημα του ποιητή Σωτήρη Σκίπη στην εφημερίδα «Βραδυνή»

Ποιό ήταν το ζευγάρι που σόκαρε την συντηρητική αθηναϊκή κοινωνία; Έγινε δεκτό μετά βαΐων και κλάδων. Μπορεί στην Ελλάδα να μην υπήρχαν τίτλοι ευγενείας, αλλά και τότε, ασκούσαν ιδιαίτερη γοητεία σε μια χώρα που ήθελε να γίνει ευρωπαϊκή, αλλά συμπλήρωνε μόλις ένα αιώνα από την ανεξαρτησία της μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Η Μαργαρίτα ντε Μπρολίν δήλωνε πριγκίπισσα. Η οικογένειά της είχε προσφέρει βασιλιάδες, πολιτικούς, ενώ ένα μέλος της θα κέρδιζε αργότερα και το βραβείο Νόμπελ! Η ίδια δήλωνε αρχαιολάτρης. Για την εποχή της ήταν στην δεύτερη προς την… τρίτη νιότη της, 49 χρόνων, είχε πίσω της ένα διαζύγιο με τον επίσης απόγονο γαλαζοαίματης οικογένειας, τον Γκι Λουίς Μαριάν που ήταν μικρότερός της κατά πέντε χρόνια.

Ακόμη νεότερος ήταν ο συνοδός της. Ο Αντρέ Παριέντε παρουσιαζόταν ως κόμης. Τους χώριζαν 18 χρόνια. Κι αυτή δεν ήταν η μόνη διαφορά. Μελαχρινός εκείνος, καλογυμνασμένος, με κατάλευκη επιδερμίδα και γαλανά μάτια εκείνη. Τη σχέση τους την επισημοποίησαν με γάμο χρόνια αργότερα, το 1947.

Η άποψη του ΜΕΦΙΣΤΟ στο «Έθνος»

Επιστρέφουμε όμως στα 1932. Το ζευγάρι κατέλυσε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και πολλές φορές σόκαρε τους άλλους εμφανιζόμενο με τις… πυζάμες στο ρεστοράν ή πηγαίνοντας βόλτες σε αρχαιολογικούς τόπους της Αττικής και ερημικές παραλίες.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας επεδίωκαν να κάνουν παρέα μαζί τους και να τους αποκαλύψουν τις ομορφιές της χώρας. Ένας τραπεζίτης, ένας παλαιός πολιτικός και ένας διαπρεπής μουσικός έγιναν οι στενότεροι φίλοι τους.

Η εφημερίδα Ακρόπολις στάθηκε περισσότερο στο θέμα. Αποκάλυψε ότι ο έφορος αρχαιοτήτων Κουντουριώτης ήταν αυτός που έδωσε την άδεια «πριβέ» επίσκεψης στον Ιερό Βράχο μετά από μεσολάβηση επιφανούς μέλους της υψηλής κοινωνίας.

Εκεί διαβάζουμε μερικές… πικάντικες λεπτομέρειες της εδώ παραμονής τους. Το Σαββατοκύριακο πριν την άνοδο στην Ακρόπολη το ζεύγος έκανε ένα ταξίδι στους Δελφούς. Ο σοφέρ Περάκης που ανέλαβε με το ταξί του να τους οδηγήσει εκεί αφηγήθηκε ότι στο ταξίδι φορούσαν τις πυτζάμες τους με αποτέλεσμα στην Ιτέα οι χωρικοί να τους… προγκάρουν! Η πριγκίπισα που αγνοούσε ότι ο Περάκης μιλούσε γαλλικά μπαίνοντας στο ταξί του τον χαρακτήρισε «αγροίκο» στον συνοδό της.

Από την εφημερίδα «Ελληνικόν Μέλλον»

Στη διάρκεια του ταξιδιού του ζήτησαν να τους προμηθεύσει με κοκαΐνη και χασίς!

Αγαθός ο οδηγός πήγε στο φαρμακείο της περιοχής να τα ζητήσει. Έντρομος ο φαρμακοποιός του εξήγησε ότι και τα δύο είναι παράνομα και κινδυνεύει να μπει φυλακή!

Το ζεύγος αναχώρησε εσπευσμένα από την Αθήνα την επόμενη μέρα (25 Οκτωβρίου) για να μην έχει προβλήματα με την αστυνομία, ενώ πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους που μάταια επέμεναν για μια δήλωσή τους. Ήδη ο αστυνόμος Τσαπόγας είχε αρχίσει τις ανακρίσεις με το ερώτημα της «βεβήλωσης του Ιερού Βράχου» ή ακόμα χειρότερα της «προσβολής της δημοσίας αιδούς». Οι ανακρίσεις έμειναν στη μέση με την αναχώρηση των πρωταγωνιστών.

Οι περιβόητες φωτογραφίες τι απέγιναν;

Οι εφημερίδες της εποχής ανέφεραν ότι στάλθηκαν στο Αρχαιολογικό Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας που υπάγονταν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι.

Ο αρμόδιος υπουργός ο Δημήτριος Πετρίδης έδωσε εντολή να εμφανιστούν οι φωτογραφίες, αλλά δεν τις έδωσε στη δημοσιότητα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε στους δημοσιογράφους:

«Δυστυχώς αυτό δεν είναι δυνατόν γιατί οι κατασχεθείσαι φωτογραφίαι είνε τοιαύται, ώστε η δημνοσίευσίς των θα προεκάλει άμεσον την επέμβασιν του κ. Εισαγγελέως. Δεν επεζητήθη να φωτογραφηθή το γυμνόν, αλλά το αισχρόν».

Παρόλα αυτά η εφημερίδα Η Βραδυνή λίγες μέρες αργότερα δημοσίευσε μια από τις φωτογραφίες, την πιο… σοφτ πιθανότατα…

Η πριγκίπισσα πέθανε το 1972 στα 89 χρόνια της. Νωρίτερα είχε φύγει από τη ζωή ο σύζυγός της και τότε συνοδός της το 1977 στα 77 του χρόνια.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This