Κι όμως έχει ξαναγίνει! Η… πρώτη φορά των τεχνικών του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με βίντεο από τους αγώνες

Must Read

Η ζωή κάνει κύκλους. Και γράφει… σενάρια! Εξαίρεση δεν μπορεί να αποτελέσει το ποδόσφαιρο. Πάρτε παράδειγμα τον Παναθηναϊκό. Δίνει την Κυριακή ντέρμπι ευρωπαϊκής επιβίωσης για την 3η θέση, έχει μια δεύτερη ευκαιρία το επόμενο Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου για την κατάκτηση του μοναδικού τίτλου που του έχει απομείνει και την πολυπόθητη ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Ο Χρήστος Κόντης καλείται να γράψει ιστορία διαδεχόμενος τον Φατίχ Τερίμ σε μια δύσκολη περίοδο για τους «πράσινους».

Μόνο που η ιστορία επαναλαμβάνεται. Άλλες 4+1 φορές έχει συμβεί ένας προπονητής να κληθεί να αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδος ή ως υπηρεσιακός.

*Η αρχή έγινε τη σεζόν 1976-77. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον Αϊμόρε Μορέιρα, τον Βραζιλιάνο τεχνικό που το 1962 είχε κερδίσει το Μουντιάλ με τη χώρα του. Απολύθηκε, τον διαδέχτηκε το υπηρεσιακό δίδυμο των βετεράνων της ομάδας Αντώνη Μηγιάκη και Οδυσσέα Τσούτσου και στις 4 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ότι την ομάδα αναλαμβάνει ο Πολωνός Κάζιμιρ Γκόρσκι και στις 12 του ίδιου μήνα κλήθηκε να δώσει το πρώτο ματς στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Σκόρ 1-1 με πέναλτι του Καραβιτη στο 87′ και αυτογκόλ του Γκλέζου ένα λεπτό αργότερα…

*Επτά χρόνια αργότερα το ποδόσφαιρο είχε γίνει επαγγελματικό. Στη θέση των Αθλητικών Ομίλων υπήρχαν οι ΠΑΕ με Μετοχικό Κεφάλαιο και ισχυρούς οικονομικά ιδιοκτήτες. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε επιλέξει τον δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης με τον Άγιαξ (1972,73) Στέφαν Κόβατς. Παρά τις δάφνες που είχε ο Ρουμανικής καταγωγής τεχνικός δεν κατάφερε να πετύχει στους «πράσινους». Απολύθηκε στις 7 Μαρτίου, τον διαδέχτηκε ως υπηρεσιακός ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ που μια μέρα αργότερα βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας στη Λεωφόρο. Αντίπαλος ο Ολυμπιακός.

Το γκολ του Μαυρίδη δεν φάνηκε αρκετό αφού στη ρεβάνς στο Φάληρο ο Ολυμπιακός με 1-0 οδήγησε το ματς στην παράταση όπου σημείωσε τρία ακόμα γκολ μετατρέποντας την πρόκριση σε θρίαμβο.

*Η σεζόν 2012-13 ήταν καταστροφική για τους «πράσινους». Ο Άγγελος Αναστασιάδης απολύθηκε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά (0-1) και είσοδος στα πλέι οφ έμοιαζε δύσκολη. Κλήθηκε ο Γιάννης Βονόρτας να κυνηγήσει το θαύμα. Η ισοπαλία χωρίς γκολ με τον Πανιώνιο (29η αγωνιστική) έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα και μια εβδομάδα μετά (14/4/2013) υπήρχε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Μια ακόμα ισοπαλία (1-1) και η νίκη (3-2 τη Βέροια) στο φινάλε της κανονικής περιόδου δεν ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει στα πλέι οφ. Έμεινε 6ος στο «-4» από τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο «-16» από τον Αστέρα Τρίπολης. Φυσικά έμεινε εκτός Ευρώπης.

*Η πρεμιέρα του Ιταλού Αντρέα Στραματσόνι ήταν προγραμματισμένη για 21 Νοεμβριου 2015 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Είχε προσληφθεί μια εβδομάδα νωρίτερα στη θέση του Γιάννη Αναστασίου. Όμως το ματς δεν άρχισε ποτέ. Μια φωτοβολίδα χτύπησε τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Φινμπόγκασον ως συνέχεια των επεισοδίων οπαδών του Παναθηναϊκού με την Αστυνομία. Το ματς κατακυρώθηκε υπέρ των «ερυθρόλευκων» με 3-0.

*Το 2021 ο Παναθηναϊκός έμεινε και πάλι εκτός Ευρώπης στη διαδικασία των πλέι οφ. Καταδικαστική ήταν η ήττα από την ΑΕΚ (0-1) στη Λεωφόρο που οδήγησε στην απομάκρυνση του Ρουμάνου τεχνικού Λάζλο Μπόλονι. Στα δύο τελευταία ματς στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος από τα τμήματα υποδομής των «πράσινων», που αργότερα πήγε στον Ολυμπιακό και κέρδισε το Ευρωπαϊκό για παίκτες κάτω των 21 πριν λίγες εβδομάδες. Ο Συλαϊδόπουλος την Τετάρτη 12/5 κοουτσάρισε τους »πράσινους» στο 0-0 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και τέσσερις μέρες αργότερα στο φινάλε των πλέι οφ στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Η ήττα με 4-1 απλά επισφράγισε το τέλος της χρονιάς που συνοδεύτηκε από αποτυχίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Για την ιστορία λίγο ..κ την ορθή ενημερωση . Διαδέχθηκα τον φαμπρι τον 3/2013 , στον τελευταίο αγώνα ,μπαράζ με την Ξάνθη, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τους βαθμους κ να πάρουμε την πολυπόθητη θέση για την Ευρώπη αλλά λόγω του ελλειπούς φακέλου δεν μπόρεσε να συμμετάσχει τελικά ο Παναθηναϊκός στο UEFA

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This