Μπάμπης Καραθάνος: «Η Ν.Δ. είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη»

«Πραγματοποιήθηκε σημαντικό έργο και έγιναν ρηξικέλευθες αλλαγές από το Υπουργείο Υγείας»

Must Read

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, Μπάμπης Καραθάνος, μιλά στην «κυριακάτικη δημοκρατία» για τα Εθνικά θέματα, για το αύριο της υγείας στη χώρα μας και τα αναγκαία έργα υποδομών και ανάπτυξης που θα συντελέσουν σε μια καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών της δυτικής Αττικής.

Η εξωτερική πολιτική της χώρας και το μεταναστευτικό ήταν και είναι στην επικαιρότητα. Ως πολιτικός με ιδιαίτερη ευαισθησία στα εθνικά θέματα, πώς βιώσατε τις εξελίξεις στο κρίσιμο αυτό πεδίο; 

«Η Ελλάδα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια μια ισχυρή κυβέρνηση που διαφύλαξε αποτελεσματικά την εθνική μας κυριαρχία. Η Ν.Δ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη που διαχρονικά έκανε τις πιο σωστές εθνικά επιλογές για τον τόπο.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προστάτεψε την Ελλάδα έναντι οποιασδήποτε απειλής και την κατέστησε ισχυρό γεωπολιτικό παράγοντα στην Αν. Μεσόγειο.

Με μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα, με άμεση και αποτελεσματική αντίδραση στην  προβοκάτσια της Τουρκίας στον Έβρο, με τις αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και άλλες χώρες, με το κτίσιμο φράκτη στα ανατολικά μας σύνορα, με μια συγκροτημένη και σοβαρή εξωτερική πολιτική.

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό  η χώρα ανταποκρίνεται μεν στο ανθρωπιστικό της καθήκον, αλλά ακολουθεί αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, βάζοντας φραγμό στην ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών. Πλέον δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι».

Ως σύμβουλος του Υπουργού Υγείας συμμετείχατε στο σχεδιασμό για την πολιτική υγείας. Είστε ικανοποιημένος από το έργο που συντελέστηκε;

«Είναι δεδομένο ότι οι χρόνιες παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να αντιμετωπιστούν ριζικά και χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμα.

Πραγματοποιήθηκε όμως σημαντικό έργο και έγιναν ρηξικέλευθες αλλαγές από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που έχουν ολοκληρωθεί σε νομοθετικό επίπεδο. Να αναφέρω ανάμεσα σε άλλα,  τον προσωπικό γιατρό, τις προληπτικές εξετάσεις, τις μεταμοσχεύσεις, την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, την ανακουφιστική φροντίδα κ.ά.». 

Ποιοι θα είναι οι κύριοι άξονες δράσης της Ν.Δ. στο κρίσιμο πεδίο της υγείας την επομένη των εκλογών;

Η μεγαλύτερη πρόκληση της επόμενης μέρας είναι το χτίσιμο ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα μπορεί αποτελεσματικά να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα επίσης στη Β΄βάθμια φροντίδα υγείας και στη μεταρρύθμιση των νοσοκομείων. Ήδη έχουμε διασφαλίσει 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αναβάθμιση των τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 80 νοσοκομείων και την πλήρη ανακαίνιση 157 κέντρων υγείας. Είναι δεδομένο ότι θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το νέο ΕΣΠΑ».

Στις εκλογές είστε υποψήφιος Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, μια περιφέρεια με πολλά ανοιχτά θέματα. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τα απαιτούμενα έργα;

«Κατοικώ και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο Περιστέρι και γνωρίζω στη λεπτομέρειά τους τα θέματα  της Δυτικής Αθήνας, μιας περιοχής με πολλά και δισεπίλυτα προβλήματα, που όμως -μέσα από ένα σωστό σχεδιασμό- μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό πρότυπο.

Οι βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες που είναι χωροθετημένες εντός των ορίων των Δήμων της Δυτικής Αττικής, σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηχορύπανση αλλά και η έλλειψη αστικού πρασίνου, υποβαθμίζουν την ποιότητα και την εικόνα του αστικού περιβάλλοντος.

Χρειαζόμαστε επομένως μεγάλα περιβαλλοντικά-υπεροτοπικά έργα που θα αλλάξουν το σκηνικό. Παράδειγμα έργου υπερτοπικής ανάπτυξης αποτελεί ο Ελαιώνας, που αν υλοποιηθεί έτσι όπως πρέπει, θα αλλάξει τη σημερινή γκρίζα εικόνα».

Ένα σημαντικό πρόβλημα στην περιοχή σας είναι η ανασφάλεια των πολιτών από την εγκληματικότητα. Επίσης, μιας και προέρχεστε από τον κρίσιμο τομέα της υγείας, τι εξελίξεις υπάρχουν ως προς την ίδρυση παιδιατρικού νοσοκομείου στην Δυτική Αττική;

«Είναι μείζον πρόβλημα η εγκληματικότητα. Πρώτη υποχρέωση μιας δημοκρατικής Πολιτείας είναι να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες, γιατί χωρίς φυσική ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία. Έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες. Έγινε προσπάθεια η ΕΛ.ΑΣ να βρεθεί και πάλι δίπλα στους πολίτες. Χρειάζονται όμως να γίνουν ακόμα περισσότερα γιατί το πρόβλημα παραμένει. Ο φαύλος κύκλος της παραβατικότητας πρέπει να σπάσει.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αττική. Εδώ και πολλά χρόνια έχω θέσει μετ’ επιτάσεως αυτό το ζήτημα. Οι πολίτες από το Περιστέρι και το Αιγάλεω θα πρέπει να διασχίσουν το μισό λεκανοπέδιο για να πάνε σε μια ώρα ανάγκης τα παιδιά τους στο «Παίδων Αγία Σοφία» ή στο «Παίδων Πεντέλης. Έτσι το Υπουργείο Υγείας έχει βάλει ως στόχο να μετατραπεί το νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας σε παιδιατρικό νοσοκομείο. Και ελπίζω να το επιτύχουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This