Στέλιος Πέτσας: 21 Μαΐου επιλέγουμε την Ελλάδα που θέλουμε να ζήσουμε!

«Χρηματοδοτήσαμε έργα συνολικού ύψους 234.300.000 ευρώ για τους 13 δήμους στην περιοχή»

Must Read

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε τέσσερα χρόνια έδειξε πραγματικά ποια είναι η Ελλάδα, ποιοι είναι οι Έλληνες και πόσα πολλά μπορούμε να πετύχουμε αν επενδύσουμε στην αξιοσύνη, στην αξιοπρέπεια, στη δημιουργικότητα, στη συνέπεια και την υπευθυνότητα» τονίζει στη συνέντευξή του στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην Ανατολική Αττική Στέλιος Πέτσας.

Γιατί πιστεύετε ότι οι εκλογές στις 21 Μαΐου είναι τόσο σημαντικές; 

Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια έχουμε δύο κυβερνήσεις που εξάντλησαν την τετραετία, δοκιμάστηκαν απέναντι σε σύνθετα προβλήματα, παρουσίασαν στους Ελληνες πολίτες αλλά και στη διεθνή κοινότητα τα «πιστεύω» τους, τις ιδεολογίες τους, τις ικανότητές τους, αλλά και τη δυνατότητά τους να αντιληφθούν και να διαχειριστούν έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, και, επομένως, μπορούν ολοκληρωμένα και ξεκάθαρα να αξιολογηθούν και να κριθούν. 

Η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα συνοδεύτηκε από γεγονότα, επιλογές και βιώματα των Ελλήνων που δεν ταιριάζουν στη χώρα μας, στις αξίες μας και τις παραδόσεις μας. Η χώρα μας έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης. Ο τόπος μας έγινε ξέφραγο αμπέλι, η οικονομία μας κατέρρευσε, η μεσαία τάξη διαλύθηκε, οι πολίτες στερήθηκαν κάθε αίσθηση ασφάλειας, ενώ όλο και περισσότερο γίνεται ξεκάθαρο ότι ιδεοληψίες, εμμονές και καθεστωτικές αντιλήψεις από άλλες εποχές απείλησαν τις αξίες και τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας. 

Απέναντι σε αυτή την εικόνα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε τέσσερα χρόνια έδειξε πραγματικά ποια είναι η Ελλάδα, ποιοι είναι οι Ελληνες και πόσα πολλά μπορούμε να πετύχουμε αν επενδύσουμε στην αξιοσύνη, στην αξιοπρέπεια, στη δημιουργικότητα, στη συνέπεια και στην υπευθυνότητα όλων μας. Εδειξε σε όλους, αλλά πρωτίστως σε εμάς τους ίδιους, το δυναμικό που κρύβει καθεμία και καθένας μας ξεχωριστά μέσα του και όλοι μαζί ως χώρα.

Κατάφερε να απελευθερώσει αυτό το δυναμικό, να συνθέσει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη, για την ευημερία και για την κοινωνική συνοχή, να θωρακίσει με έναν πρωτόγνωρα συστηματικό και μεθοδικό τρόπο την εθνική μας ασφάλεια, επενδύοντας σε τεχνολογικά προηγμένα συστήματα και χτίζοντας συμμαχίες που αλλάζουν το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας, πέτυχε ένα πραγματικό ρεκόρ ξένων επενδύσεων, από διεθνείς κολοσσούς οι οποίοι οι ίδιοι πλέον αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή για όλα αυτά που προσφέρει η χώρα μας, απελευθέρωσε την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, αντιμετώπισε διαχρονικές παθογένειες σε πολλαπλά πεδία, και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρων -εδώ και δεκαετίες- διεθνών κρίσεων, που στην πραγματικότητα αποτελούσαν και αποτελούν εν πολλοίς αχαρτογράφητα νερά για τις περισσότερες κυβερνήσεις σε όλη την υφήλιο. 

Κοίταξε μπροστά, με μία τελείως διαφορετική αντίληψη για την πολιτική και για την ηθική που αυτή πρέπει να αντανακλά, αξιοποίησε με τόλμη προοδευτικές και πολλές φορές ανατρεπτικές ιδέες, γνώσεις και δεξιότητες που τελικά εξασφάλισαν τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ασφάλεια της οικονομίας μας, χωρίς την απειλή νέων περιπετειών όπως αυτές που με τόσο κόπο όλοι οι Ελληνες τα προηγούμενα 10 χρόνια παλέψαμε να βγούμε. 

Ουσιαστικά στις 21 Μαΐου επιλέγουμε την Ελλάδα στην οποία θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας, και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική η συμμετοχή μας. 

Είστε υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική. Γιατί να επιλέξουν εσάς οι πολίτες έναντι των συνυποψηφίων σας;

Η ανατολική Αττική για μένα, όπως λέω συχνά, είναι ο τόπος που ζω και αγαπώ. Θεωρώ ότι από τον Σαρωνικό, τις Αχαρνές και τα Σπάτα, μέχρι τον Ωρωπό, το Κορωπί και το Λαύριο, από τον Μαραθώνα, το Μαρκόπουλο και την Παιανία, μέχρι τη Ραφήνα, την Παλλήνη, τη Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη και τον Διόνυσο, η ανατολική Αττική είναι ένας τόπος πραγματικά πλούσιος σε δυναμισμό, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να αποτελέσει δομικό πυλώνα για την ανταγωνιστικότερη ανάπτυξη της χώρας μας. 

Αποτελεί κέντρο επιχειρηματικής καινοτομίας, έρευνας, εκπαίδευσης, προορισμό σημαντικών επενδύσεων, κόμβο για την τουριστική ανάπτυξη αλλά και τόπο μοναδικού φυσικού κάλους, έχει έναν απίστευτα πλούσιο πρωτογενή αλλά και βιοτεχνικό τομέα, και βέβαια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων, ενισχύοντας διαρκώς τις προοπτικές για απασχόληση και δημιουργία από όλους και με όλους. 

Μέσα από τη θέση μου ως αν. υπουργός Εσωτερικών και τη διαχείριση του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», είδα από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις δυνατότητες που έχει ο κάθε τόπος ξεχωριστά, μπόρεσα να συμβάλω από τη θέση αυτή με σημαντικούς πόρους προς την ανατολική Αττική, χρηματοδοτώντας έργα συνολικού ύψους 234.300.000 ευρώ για τους 13 δήμους. Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύω ότι μπορώ να διεκδικήσω μέσα από τη Βουλή με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο όλα αυτά που πρέπει να γίνουν σε κάθε γωνιά της ανατολικής Αττικής, για κρίσιμα ζητήματα, από την υγεία και τη δημόσια ασφάλεια, μέχρι τις συγκοινωνίες, τις υποδομές και τον χωροταξικό σχεδιασμό.   

Πιστεύω ακράδαντα ότι στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε και έχοντας θέσει τον πήχη τόσο ψηλά αναφορικά με αυτά που πρέπει να πετύχουμε, οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στη Βουλή που έχουν συμμετάσχει στη διαμόρφωση και την υλοποίηση των αναγκαίων πολιτικών, που ξέρουν τεκμηριωμένα με το έργο τους τι χρειάζεται για να πετύχουμε την ανάπτυξη που οραματιζόμαστε και που δεν περιορίζονται απλώς στις καλές προθέσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This