Παύλος Σαράκης: «Ηθελές τα κι έπαθές τα»

Ο Παύλος Σαράκης στην πρώτη του συνέντευξη ως βουλευτής μιλάει για τα αποτελέσματα και την αξιοπιστία του λογισμικού των εκλογών

Must Read

«Είμαστε ρεαλιστές. Ο αγώνας μας συνεχίζεται για την κρίσιμη εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου» λέει στην «Espresso» ο νεοεκλεγείς της Ελληνικής Λύσης στο Επικρατείας Παύλος Σαράκης στην πρώτη συνέντευξή του ως βουλευτής.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο Παύλος Σαράκης είναι ένας διακεκριμένος δικηγόρος των Αθηνών, διαπρεπής ποινικολόγος, που υπήρξε πρωταγωνιστής μεγάλων νομικών υποθέσεων που απασχόλησαν την επικαιρότητα. Από χρόνια, όμως, φλερτάρει με την πολιτική. Τώρα αυτός ο έρωτας δείχνει να ανθίζει πολύ, με την εκλογή του. Για εκείνον, η προσωπική επιτυχία του να μπει στη Βουλή μένει τώρα στην άκρη, γιατί προέχει η εκλογική επιτυχία της Ελληνικής Λύσης.

Συζητώντας για τη σαρωτική εκλογική νίκη της Ν.Δ., ο Παύλος Σαράκης λέει ότι ανησυχεί πολύ «…για τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν οι δικαιωματιστές και οι οπαδοί της πολιτικής ορθότητας στην ελληνική κοινωνία, καθώς και για τον χειρισμό ευαίσθητων εθνικών θεμάτων». Υποστηρίζει ότι όλοι αυτοί που δηλώνουν τώρα σοκαρισμένοι από τα ποσοστά της Ν.Δ. δεν άκουσαν προεκλογικά την Ελληνική Λύση, που φώναζε να διακριβωθεί η αξιοπιστία του λογισμικού των εκλογών από ειδικούς εμπειρογνώμονες συγκεκριμένης εξειδικευμένης υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Ηθελές τα κι έπαθές τα. Εμείς το καθήκον μας το κάναμε και θα το ξανακάνουμε» λέει.

Ο βουλευτής Επικρατείας Παύλος Σαράκης τοποθετείται για το κόμμα ΝΙΚΗ, που εμφανίστηκε στα δεξιά, όπου κινείται και το δικό του κόμμα, λέγοντας ότι οι «ψηφοφόροι πρέπει να είναι καχύποπτοι με όποια –ξαφνικά εμφανισθέντα- πολιτικά σχήματα διακονούν πατριωτισμό και χριστιανισμό. Να μη βλέπουν μόνο την εικόνα, που μπορεί να φαίνεται άγια και ηθική, αλλά και το τι μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ αυτήν».

Ο Παύλος Σαράκης λατρεύει δύο πράγματα. Την πατρίδα του, το Αγρίνιο, και την ομάδα του, τον Παναιτωλικό. «Διδάχτηκα από τους γονείς μου ότι η ζωή είναι βιοπάλη και όχι κραιπάλη» είναι η φιλοσοφία ζωής του Παύλου, που είναι κολλητός με τον αδελφό του τον Πέτρο και «ερωτευμένος» με τη σύζυγο και τις κόρες του.

Πώς υποδεχτήκατε την εκλογή σας στο Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης;

Η αύξηση των ποσοστών μας ύστερα από έναν συστηματικό βρόμικο πόλεμο εις βάρος μας μάς χαροποίησε. Είμαστε, όμως, ρεαλιστές. Ο αγώνας μας συνεχίζεται για την κρίσιμη εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου. Για μένα προέχει η εκλογική επιτυχία της Ελληνικής Λύσης και όχι η προσωπική. Αγωνιζόμαστε για την εκλογική επιτυχία ενός αυθεντικού πατριωτικού εθνικού κόμματος που να εκφράζει τα κοινωνικά και τα εθνικά συμφέροντα των Ελλήνων.

Πώς είδατε την επιτυχία της Ν.Δ.; Υπάρχουν κίνδυνοι και ποιοι εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικής αντιπολίτευσης;

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει την απόλυτη πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη. Η κοινωνική πραγματικότητα, όμως, είναι τέτοια, που δεν δικαιολογεί τα ποσοστά κάποιων κομμάτων. Η κομματική κοινοβουλευτική παντοδυναμία ενίοτε οδηγεί σε αλαζονεία και σε κάθε είδους εκτροπές. Ανησυχώ έντονα για τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν οι δικαιωματιστές και οι οπαδοί της πολιτικής ορθότητας στην ελληνική κοινωνία, καθώς και για τον χειρισμό ευαίσθητων εθνικών θεμάτων.

Η Ελληνική Λύση προεκλογικά έθεσε θέμα αμφισβήτησης της αξιοπιστίας του λογισμικού της Singular Logic με το οποίο διεξήχθη από το ΥΠΕΣ η επεξεργασία της εκλογικής ψηφοφορίας και της έκδοσης αποτελεσμάτων. Εμμένετε στην αμφισβήτηση;

Ζούμε πλέον στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, της εξέλιξης της τεχνολογίας πέραν της ηθικής και της ζώσας πραγματικότητας. Η Ελληνική Λύση ζήτησε αιτιολογημένα να διακριβωθεί η αξιοπιστία του λογισμικού από ειδικούς εμπειρογνώμονες συγκεκριμένης εξειδικευμένης υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά μας ειρωνεύτηκαν κιόλας. Τώρα, όμως, κάποιοι είναι σοκαρισμένοι από τα εκλογικά αποτελέσματα. Αλλα κόμματα εξαϋλώθηκαν, άλλα εμφάνισαν απρόσμενη δυναμική. Ηθελές τα κι έπαθές τα. Εμείς το καθήκον μας το κάναμε και θα το ξανακάνουμε.

Θεωρείται απειλή για το κόμμα σας τη δυναμική της ΝΙΚΗΣ;

Η Ελληνική Λύση ενώνει τους πατριώτες, δεν τους διχάζει και δεν αντιδικεί με αυτούς. Εμείς έχουμε μία διαδρομή, ο καθένας την προσωπική του, αλλά και αυτή ως κόμμα. Ξέρουν οι Ελληνες ψηφοφόροι τι πρεσβεύουμε και σε «ποιον Θεό» πιστεύουμε. Εμείς είμαστε ταγμένοι στην εθνική ιδέα, στον πατριωτισμό, στις παραδοσιακές αξίες και αρχές, στην αγάπη μας για την ελληνική γλώσσα και τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας. Εχουμε ταυτότητα και την υπερασπιζόμαστε απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και στους ανερμάτιστους δικαιωματιστές. Για τις ιδέες μας και τα «πιστεύω» μας διωκόμαστε και στοχοποιούμαστε. Ο,τι είναι εθνικό και ελληνικό πολεμιέται με μανία και μίσος. Είναι εύλογο οι αντίπαλοί μας να μηχανεύονται μεθόδους για τον κοινοβουλευτικό μας εξοστρακισμό. Πέρα όλων των άλλων, τώρα μηχανεύτηκαν και την πολιτική απάτη. Οι Ελληνες πατριώτες ψηφοφόροι πρέπει να είναι καχύποπτοι με όποια -ξαφνικά εμφανισθέντα- πολιτικά σχήματα διακονούν πατριωτισμό και χριστιανισμό. Να μη βλέπουν μόνο την εικόνα, που μπορεί να φαίνεται άγια και ηθική, αλλά και το τι μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ αυτήν. Να θέτουν ερωτήματα και να αναζητούν τεκμηριωμένες απαντήσεις. Αν, για παράδειγμα, κάποιοι δυνάμει βουλευτές του έχουν ποινικό ή σκοτεινό παρελθόν. Αν ο χρηματοδότης τους είναι αλλόθρησκος εφοπλιστής με ποινικές και σκοτεινές εμπλοκές. Ο χώρος μας αρκετά δεινά έχει υποστεί από τους πολιτικούς γενίτσαρους και τους πρακτορίσκους του συστήματος, γηγενείς και ξένους. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Και έχει τεράστια ευθύνη η ηγεσία της Εκκλησίας, αλλά και των μονών, που επιτρέπει την ψηφοθηρία στους κόλπους της και δεν προστατεύει τους πιστούς της από ύποπτους κύκλους.

Εσείς γιατί διαλέξατε την Ελληνική Λύση; Τι σας τράβηξε στον Βελόπουλο;

Η Ελληνική Λύση είναι αυθεντικό πατριωτικό λαϊκό κόμμα, με έναν έμπειρο κοινοβουλευτικό ηγέτη, τον Κυριάκο Βελόπουλο. Στελεχώνεται από ανθρώπους της αγοράς και όχι από επαγγελματίες πολιτικούς. Η επιλογή μου είναι συνειδητή, γιατί πιστεύω ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο μόνος που μπορεί να αφυπνίσει την εθνική συνείδηση των Ελλήνων και να οδηγήσει την πατριωτική παράταξη στο να πρωταγωνιστήσει στα πολιτικά δρώμενα.

Είστε ένας δραστήριος και πετυχημένος δικηγόρος. Τι περισσότερο σας προσφέρει η πολιτική από τη δικηγορία και όλο και την ερωτεύεστε; Τι κενά καλύπτει;

Ημουν, είμαι και θα είμαι μαχόμενος δικηγόρος, αλλά και ενεργός πολίτης. Η δικηγορική μου εταιρία είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα. Εχω, όμως, άποψη και θέσεις, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες, ώστε να συμβάλω και στο πολιτικό «γίγνεσθαι». Είμαι ταγμένος υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς στον δημόσιο βίο, υπέρ της αξιοκρατίας και κατά του νεποτισμού, υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και κατά της ολιγαρχίας. Είναι καθήκον όλων μας να συμμετέχουμε στα πολιτικά δρώμενα, η αδιαφορία και η αποχή κοστίζουν ανεπανόρθωτα στο μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

Στη Βουλή ποιοι θα είναι οι στόχοι για τους οποίους θα αγωνιστείτε;

Εάν μας τιμήσει και πάλι ο Ελληνας ψηφοφόρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, στρατηγικός μας στόχος είναι η συγκρότηση της εθνικής αντιπολίτευσης για την προάσπιση και προώθηση των κοινωνικών συμφερόντων του μέσου πολίτη, των παραδοσιακών αρχών και αξιών μας, αλλά και των εθνικών μας συμφερόντων.

Αγρίνιο και Παναιτωλικός: συναισθήματα και θέση στη ζωή σας; Βλέπετε αγώνες του;

Αγρίνιο, η αγαπημένη ιδιαίτερη πατρίδα μου. Παναιτωλικός, η ομάδα της καρδιάς μου. Είμαι υπερήφανος τόσο για τη λαϊκή καταγωγή μου όσο και για την πόλη όπου ανδρώθηκα. Για τις ρίζες μου. Διδάχτηκα από τους γονείς μου ότι η ζωή είναι βιοπάλη και όχι κραιπάλη. Να σέβομαι, να αγωνίζομαι, να είμαι δίκαιος και, κυρίως, να είμαι ταπεινός στην κοινωνική και επαγγελματική επιτυχία. Φυσικά και όταν έρχεται ο Παναιτωλικός στην Αθήνα παρακολουθώ με αγωνία τις αναμετρήσεις του, συν γυναιξί και τέκνοις.

Υπάρχει σαράκι που να… τρώει τον Σαράκη;

Βέβαια. Να υπάρχει αξιοκρατία και Δικαιοσύνη. Αυτός που αξίζει να προκόβει. Και όποιος έχει δίκιο να μπορεί να το βρει.

Μιλήστε μου για την οικογένειά σας.

Αποφεύγω συνειδητά να μιλάω δημόσια για την οικογένειά μου. Δεν μου αρέσει η δημοσιότητα στην προσωπική μου ζωή. Οι γονείς μου -ευτυχώς έχουν καλά γεράματα- ζουν στο Αγρίνιο. Ο μονάκριβος αδερφός μου Πέτρος είναι πετυχημένος ιατρός – πλαστικός χειρούργος. Η σύζυγός μου ασχολείται αποκλειστικά με την ανατροφή των κοριτσιών μας, που είναι μαθήτριες. Δόξα σοι ο Θεός, είμαστε μια μονοιασμένη και αγαπημένη οικογένεια.

Ευτυχία για εσάς τι είναι;

Το χαμόγελο στα πρόσωπα των αγαπημένων μου ανθρώπων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This