Aφροδίτη Λατινοπούλου: «Θα είμαι η έκπληξη των εκλογών»

Η πρόεδρος του κόμματος Φωνή Λογικής σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί

Must Read

Η φωνή της λογικής διεκδικεί τη θέση της στη Βουλή. Θα είναι το αντιστάθμισμα στο «παράλογο, το μαύρο και το ανώμαλο της πολιτικοκοινωνικής ζωής», όπως χαρακτηριστικά λέει σήμερα στην «Espresso» η Αφροδίτη Λατινοπούλου, πρόεδρος του κόμματος Φωνή Λογικής.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Η Αφροδίτη φιλοδοξεί να σταθεί «απέναντι στην παράνοια», όπως υποστηρίζει, δικαιολογώντας την εκ νέου κάθοδό της στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, μετά την περιπέτεια που είχε με τον αποκλεισμό της από την εκλογική μάχη του Μαΐου.

«Ηταν μία παράλογη απόφαση του Αρείου Πάγου προφανώς με κυβερνητικό δάκτυλο, που με πείσμωσε» μας λέει η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η 32χρονη Θεσσαλονικιά δυναμική γυναίκα, που δεν πιστεύει, όπως συμπληρώνει, «στις αστείες φεμινιστικές υστερίες», αλλά πιστεύει πολύ «στη δύναμη και τη φλόγα της γυναίκας, και στο ότι η γυναίκα ηγείται των γεγονότων».

Το δόγμα της

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό δηλώνει ότι κινείται στο φάσμα του «κεντροδεξιού» έως του «δεξιού πατριωτικού χώρου», και το δόγμα της περιλαμβάνει το τρίπτυχο «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια», ενώ η ίδια θεωρεί ότι υπέστη, και υφίσταται ακόμη, όχι μπούλινγκ απλά, αλλά κανονική τρομοκρατία.

Ομως μπορεί και τα προσπερνάει γιατί, όπως διατείνεται, «όλοι αυτοί που τη στοχοποιούν είναι δυστυχισμένα άτομα που χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας». Εχει ισχυρότατη άποψη και για τη διάχυση των «ΛΟΑΤΚΙ συμπεριφορών», που την ενοχλούν βαθύτατα, καθώς, όπως επιμένει, «οργανωμένες απελπιστικά μικρές μειονότητες μας επιβάλλουν γελοιότητες όπως είναι το Gay Pride, ζητάνε υιοθεσία οι ομοφυλόφιλοι, και ένα σωρό τέτοιες αστειότητες… Η κατάντια σε όλο της το μεγαλείο».

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, παρότι νεαρή και όμορφη, δεν αναφέρεται ποτέ στην προσωπική της ζωή, την οποία κρατά πολύ κλειστή. Ερωτάς της είναι η πολιτική. Ετσι λέει! Τη νοιάζει μόνο ο στόχος της, που είναι να μπει το κόμμα της στη Βουλή. Εκείνη το πιστεύει πολύ, και μας πληροφορεί με νόημα ότι η Φωνή της Λογικής θα είναι η έκπληξη των εκλογών.

Τι λέει η «φωνή της λογικής» σου, Αφροδίτη;

Πως είναι πλέον καιρός, βασικά έχουμε ήδη αργήσει, να σκεφτόμαστε με αυτό που λείπει σήμερα: την κοινή λογική. Αυτό λείπει συνολικά από την πολιτική, και όχι μόνο, ζωή του τόπου. Σταματάμε να θεωρούμε το παράλογο ως λογικό, το μαύρο να το βαφτίζουμε άσπρο και, φυσικά, το ανώμαλο να το βαφτίζουμε φυσιολογικό. Ως εδώ. Φτάνει.

Ποιος ο νονός ή η νονά του κόμματος;

Ο νονός του κόμματος είναι η υποφαινόμενη. Ηθελα κάτι που μπορεί να ταυτιστεί πολύς κόσμος με αυτό. Να βάλουμε τέρμα στη λογική του παραλόγου. Οπότε το παρουσίασα στο συμβούλιο του κόμματος και με μεγάλη μου χαρά είχαμε ομόφωνη απόφαση πως μας ταιριάζει και κυρίως μας αντιπροσωπεύει απόλυτα. Φωνή Λογικής το όνομα, το μότο μας «Απέναντι στην παράνοια της νέας εποχής».

Θα μπείτε στη Βουλή;

Το ευχόμαστε, το ελπίζουμε και, κυρίως, παλεύουμε όλοι πολύ για αυτό. Δεν είναι εύκολο μέσα σε 25 ημέρες να μάθει όλο το εκλογικό σώμα το νέο μας όνομα Φωνή Λογικής, αλλά σίγουρα καταθέτουμε όλοι την ψυχή μας για να τα καταφέρουμε.

Σου κόστισε το γεγονός ότι δεν σας άφησαν να κατεβείτε την 21η Μαΐου; Στενοχωρήθηκες ή σε πείσμωσε;

Δεν θα κρυφτώ. Και τα δύο. Πρώτα στενοχωρήθηκα, γιατί ήταν μία παράλογη απόφαση του Αρείου Πάγου προφανώς με «κυβερνητικό δάκτυλο», αλλά μετά πείσμωσα ακόμα περισσότερο. Ξέρετε, το «ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό» είναι το ρητό που με αντιπροσωπεύει από παιδί.

Γιατί μια νέα κοπέλα να θέλει να είναι αρχηγός κόμματος; Τι σου καλύπτει σε προσωπικό επίπεδο;

Γιατί όχι, είναι η απάντηση. Δεν πιστεύω στα κλισέ. Ούτε στις αστείες φεμινιστικές υστερίες. Πιστεύω, όμως, πάρα πολύ στη δύναμη και τη φλόγα της γυναίκας. Dux femina facti. «Η γυναίκα ηγείται των γεγονότων» έλεγε ο Ιταλός ποιητής Βιργίλιος. Οσο για το τι μου καλύπτει, είναι απλό. Είναι υπέροχο να νιώθεις πως μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο με τις ιδέες σου, να νιώθεις πως κάνεις την αλλαγή ο ίδιος για να κληροδοτήσεις έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά σου, ή τουλάχιστον ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, να ξέρεις πως πάλεψες σκληρά για αυτό. Σου δίνει εσωτερική ηρεμία ένας ιερός σκοπός. Τουλάχιστον σε εμένα.

Τι πρόγραμμα έχει σε πολύ γενικές γραμμές η Φωνή της Λογικής; Υπηρετεί ακροδεξιές γραμμές, όπως την «κατηγορούν»;

Είμαστε περήφανοι για το πρόγραμμά μας. Είναι ένα πρόγραμμα που εστιάζει στο καλό της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα. Βοηθάει τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας, δίνει βάρος στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη, απαιτεί γρηγορότερους ρυθμούς από τη Δικαιοσύνη, αυστηρότερες ποινές στους εγκληματίες, οικονομικές ελευθερίες στις επιχειρήσεις, υποστηρίζει τον Ελληνα και την Ελληνίδα, την Αστυνομία μας και τα σώματα ασφαλείας και πολλά πολλά ακόμα.

Πώς αυτοχαρακτηρίζεσαι; Δεξιά, κεντρώα, πολύ δεξιά ή κάτι άλλο; Γιατί δεν σε καλύπτει η Ν.Δ.;

Είμαι συντηρητική στα κοινωνικά θέματα, φιλελεύθερη στα οικονομικά, με εκφράζουν τα ιδανικά του «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», οπότε θα έλεγα πως κινούμαι στο φάσμα του «κεντροδεξιού» έως του «δεξιού» πατριωτικού χώρου.

Σε ενοχλεί αυτό που λένε κάποιοι, ότι δεν έχεις διανύσει ικανό «κοινωνικοπολιτικό δρόμο», ώστε να αξιώνεις θέση αρχηγού κόμματος; Τι τους απαντάς;

Οχι. Από μικρή έχω μάθει να μη με ενοχλεί η γνώμη των άλλων. Θα με ενοχλούσε μόνο αν γινόταν από άτομα που έχω προσωπικά σε μεγάλη εκτίμηση. Αλλά από αυτούς που εκτιμώ ποτέ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Να απαντήσω σε ανθρώπους που δεν με ενδιαφέρει η γνώμη τους; Ε, όχι δα, έτσι θα τους έκανα ισότιμους συνομιλητές.

Μπούλινγκ δέχεσαι, αλλά βλέπω ότι «δεν τσιμπάς». Είναι έτσι ή σε ενοχλούν μέσα σου τα κακεντρεχή σχόλια;

Κοίταξε, εδώ έχω δεχτεί κανονική τρομοκρατία: απειλές κατά της ζωής μου και κατά της οικογένειάς μου, επιθέσεις που έχω δεχτεί στον δρόμο, το σπάσιμο του αμαξιού μου, τα γκαζάκια στην πολυκατοικία μου, προσπάθεια παραβίασης της εστίας μου και πολλά ακόμα, και δεν λυγίζω. Το μπούλινγκ από φαντάσματα στο διαδίκτυο θα με ενοχλούσε έπειτα από όλα αυτά που βιώνω; Χαμογελώ και προσπερνάω. Γιατί να με ενοχλήσει; Δυστυχισμένα άτομα είναι, που χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας. Απλά τους λυπάμαι.

Έχεις πει, αναφερόμενη στον «λόγο τιμής», ότι «δυστυχώς λίγοι άντρες τον τιμούν σήμερα». Γιατί σε απογοητεύουν οι σημερινοί άντρες;

Γιατί είναι μία πραγματικότητα. Και όχι μόνο για τους άντρες. Δυστυχώς, έχουν αλλάξει οι εποχές. Κάποτε ο λόγος τιμής είχε ισχύ συμβολαίου. Τώρα για πολλούς, δυστυχώς, είναι ένα κενό γράμμα. Πάντως, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, δεν με απογοητεύουν γενικά οι άντρες. Ο περίγυρός μου (φίλοι, γνωστοί, μέλη της Φωνής Λογικής) είναι γεμάτος με «σωστούς» άντρες. Αντρες που τιμούν τον λόγο τους και φοράνε «παντελόνια». Βέβαια, δεν είναι όλοι έτσι. Σαφές.

«Η κατρακύλα της Δύσης δυστυχώς δεν έχει πάτο. Η αντίστασή μας στη woke culture και ό,τι αυτή πρεσβεύει είναι μονόδρομος…» έγραψες προχθές στο διαδίκτυο. Πιστεύεις ότι έχει ξεφύγει το πράγμα; Είναι η θηλυκοποίηση του πλανήτη αυτό που ζούμε;

Εχει ξεφύγει εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης. Επειδή το κυρίαρχο αφήγημα της Αριστεράς στέρεψε παγκοσμίως και όλοι είδαν πως οι παράδεισοι της Αριστεράς όχι μόνο παράδεισοι δεν ήταν, αλλά η Κόλαση επί της Γης, όπου είχαν την ατυχία να κυβερνήσουν οι αριστεροί, όπως στην ΕΣΣΔ, στη Κούβα, στην Κίνα κ.λπ., βρήκαν τώρα άλλα γελοία θέματα να ασχοληθούν, όπως με τον επαγγελματικό δικαιωματισμό. Ακραίοι αριστεροί της Αμερικής το ξεκίνησαν, όμως τώρα πια έχουν μολυνθεί και πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και η ίδια η Ελλάδα. Εδώ έχει μολυνθεί η ίδια η Ν.Δ. και ομοιάζει στα θέματα του δικαιωματισμού τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλάμε για τεράστιο πρόβλημα. Οργανωμένες απελπιστικά μικρές μειονότητες μας επιβάλλουν γελοιότητες, όπως είναι το Gay Pride, ζητάνε υιοθεσία οι ομοφυλόφιλοι και ένα σωρό τέτοιες αστειότητες. Οι τρανς άντρες κερδίζουν όλα τα γυναικεία αθλήματα στην Αμερική, ο κόσμος έχει τρελαθεί. Oλο αυτό το υποστηρίζουν όλες σχεδόν οι τηλεοπτικές πλατφόρμες και αρκετοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Η κατάντια σε όλο της το μεγαλείο. Είναι σαφές πως υπάρχει μία μεγαλύτερη θηλυκοποίηση, γιατί οι άντρες που ξέραμε και που υπάρχουν ακόμα, συνειδητά προσπαθούν να τους ευνουχίσουν. Για να είμαστε όλοι το ίδιο. Ενας άφυλος πολτός. Ε. αυτό στην Ελλάδα δεν θα το αφήσουμε να περάσει.

Τι λένε τα αδέλφια σου για τις επιλογές σου; Τις επικροτούν;

Τα αδέλφια μου αλλά και οι γονείς μου είναι πάντα δίπλα μου, φοβερά υποστηρικτικοί με όποιο τρόπο μπορούν. Θα έλεγα πως είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια, και να τονίσω πως στα δύο μικρότερα αδέλφια μου, τον Βλάσση και τον Τίμο, έχω μεγάλη αδυναμία. Οχι μόνο επικροτούν τις επιλογές μου, αλλά με θέλουν ακόμα πιο δυναμική και καυστική!

Ποιο το τυχερό αγόρι στη ζωή σου; Ο έρωτάς σου, δηλαδή;

Η πολιτική είναι ο μεγάλος μου έρωτας. Αλλά, όπως και να ‘χει, δεν μιλώ ποτέ για τα προσωπικά μου. Γνωρίζω πως αρκετοί πολιτεύονται τροφοδοτώντας λεπτομέρειες για την προσωπική τους ζωή, αλλά δεν ανήκω σε αυτούς.

Εάν δεν έρθει η επιτυχία την 25η Ιουνίου, τι ακολουθεί για εσένα;

Ο,τι με ακολουθούσε πάντα έπειτα από κάποιο ανεπιτυχές αποτέλεσμα στον πρωταθλητισμό που έκανα στο τένις. Μεγαλύτερη συγκέντρωση στον στόχο μου, ανάλυση και αυτοκριτική με τους συνεργάτες για το τι μπορεί να έφταιξε, τις βελτιώσεις που οφείλουμε να κάνουμε και, πάνω απ’ όλα, μεγαλύτερο πείσμα για τη συνέχεια. Πάντως, θα το δείτε, θα πάμε πολύ καλά και η Φωνή Λογικής θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This