Κυριάκος Βελόπουλος: «Κάθε ψήφος στην Ελληνική Λύση είναι ένα συμβόλαιο με τον Ελληνα»

Συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου

Must Read

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας «έξω από τα δόντια» στην «Espresso» μόνο λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των εκλογών της 25ης Ιουνίου, λέει ευθαρσώς πως «κάθε ψήφος στην Ελληνική Λύση είναι ένα συμβόλαιο με τον Ελληνα».

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

«Ημασταν και θα είμαστε η φωνή της λογικής στο ελληνικό Κοινοβούλιο» υποστηρίζει ο πρόεδρος Κ. Βελόπουλος στην αποκαλυπτική των προθέσεών του συνέντευξη που μας παραχώρησε.

«Η Ελληνική Λύση είναι η μόνη αξιόπιστη φωνή απέναντι στη λαίλαπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γι’ αυτό ακριβώς μας φοβούνται» επιμένει ο Κυριάκος Βελόπουλος, που δηλώνει στη συνέχεια, και στην συζήτησή μας, για τα «λάθη και τα σωστά του», ως αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος, ότι «αλάθητος είναι μόνον ο Θεός». Παράλληλα, και έχοντας κάνει σκληρή αυτοκριτική, πιστεύει ότι η προσφορά του στον δημόσιο βίο «ήταν πολλαπλάσια από τις λίγες και ήσσονος σημασίας αστοχίες».

Ο ίδιος θεωρεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. κυριάρχησαν διότι σχεδόν όλα «τα κανάλια προέβαλλαν μία ψευδεπίγραφη εικόνα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ενώ εξαφάνισαν πλήρως αντιπολιτευτικές φωνές, όπως αυτή της Ελληνικής Λύσης». Καταγγέλλει δε μια συντονισμένη προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα» εναντίον του, που, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «δεν θα μείνει ούτε αναπάντητη ούτε ατιμώρητη».

Στόχος του, φυσικά, είναι να αποτρέψει την παντοδυναμία Μητσοτάκη, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε εθνικές ήττες, όπως πιστεύει ο Κυριάκος Βελόπουλος, συμπληρώνοντας ότι ποτέ και με καμιά συνθήκη δεν θα συνεργαζόταν με τη Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κάνοντας ένα flashback στην πολιτική του αφετηρία, παραδέχεται ότι μπορεί να μιλάει ανοιχτά και να συγκρούεται με πανίσχυρα συμφέροντα, γιατί μπήκε στην πολιτική με δικούς του πόρους, χωρίς δανεικά και δίχως χορηγίες από ολιγάρχες.

Κύριε πρόεδρε, τι θα φέρουν οι αυριανές εκλογές για το κόμμα σας; Θα αυξηθεί η δύναμή του ή θα παραμείνει στα ίδια ποσοστά;

Η Ελληνική Λύση από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στη Βουλή λειτούργησε με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, του δημόσιου συμφέροντος και της ελληνικής κοινωνίας. Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο στη Μεταπολίτευση όπου μία πολιτική δύναμη της αντιπολίτευσης πολιτεύτηκε με προτάσεις, λύσεις, πρόγραμμα και κοστολογημένες εναλλακτικές, αντί να αντιπολιτεύεται στείρα με σκοπό το κομματικό όφελος. Ημασταν η φωνή της λογικής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις και προτάσεις που υιοθετήθηκαν η αντιγράφηκαν, δυστυχώς, ελλιπώς από την κυβέρνηση.

Ημασταν όμως αυτοί που επαναφέραμε την πολιτική στη βασική της αυταξία: Δεν προβλέψαμε απλώς με επιτυχία τις δύσκολες στιγμές και καταστάσεις, ακόμα και τις πολυδιάστατες κρίσεις, πριν ακόμα γίνουν αισθητές στην πατρίδα μας. Εκτός από την πολιτική οξυδέρκεια που επιδείξαμε, πάντα προτείναμε τις αντίστοιχες λύσεις που, εάν είχαν εισακουστεί, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν πανίσχυρη, ενεργειακά αυτάρκης, με κάποια δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία, με τους Ελληνες υπερήφανους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενεργειακή κρίση. Εγώ προσωπικά από το βήμα του Κοινοβουλίου, τον Απρίλιο του 2020, όταν οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου βρίσκονταν στο ναδίρ, σε ένα ιστορικό χαμηλό, είχα προτρέψει την κυβέρνηση να συνάψει άμεσα μακροπρόθεσμα συμβόλαια αγοράς, ώστε να κλειδώσει αυτές τις χαμηλές τιμές.
Αντί να με ακούσουν, απαντούσαν με ειρωνεία. Οχι μόνο η Ν.Δ., αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα είχε τη μοναδική ευκαιρία να εξοικονομήσει τουλάχιστον 12 δισεκατομμύρια σε βάθος τριετίας, καθώς οι τιμές πολλαπλασιάστηκαν, ευκαιρία που όχι μόνο την έχασε, αλλά διολίσθησε απροετοίμαστη στην ενεργειακή κρίση, η οποία επέφερε ασύλληπτη καταστροφή όχι μόνο στην κοινωνία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά κυρίως στην εθνική οικονομία.

Υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα: Για την πανδημία, όπου είχαμε προβλέψει τις καταστροφικές συνέπειες των lockdowns, είχαμε ζητήσει την άμεση αύξηση των ΜΕΘ και την αγορά μονοκλωνικών αντισωμάτων για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, για τις εκκλησίες μας, αλλά και με τις σφοδρές αντιδράσεις μας για την άμεση παύση της βίαιης απολιγνιτοποίησης της ηλεκτροπαραγωγής, που κατέστησε την πατρίδα μας ενεργειακό όμηρο ακόμα και εχθρικών χωρών.

Αυτά τα παραδείγματα τα παραθέτω για να καταδείξω την ειδοποιό διαφορά της Ελληνικής Λύσης με τα υπόλοιπα κόμματα. Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που αγωνίζεται με γνώμονα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διασφάλιση για τον Ελληνα ψηφοφόρο. Κάθε ψήφος στην Ελληνική Λύση είναι ένα πραγματικό συμβόλαιο με τον Ελληνα και την Ελληνίδα, μία ισχυρή εγγύηση ότι θα αγωνιστούμε με το ίδιο σθένος και με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ.

Γιατί νιώσατε την ανάγκη στο διαφημιστικό σποτ του κόμματός σας να μιλήσετε για τη ζωή, την καταγωγή και την οικογένειά σας; Αυτή η ταύτιση του κοινού μαζί σας σάς βοηθά;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους «δοτούς» και «ελέω κληρονομικού δικαιώματος» πολιτικούς είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης για τα προβλήματα των Ελλήνων. Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που δεν υποχρεώθηκε ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ τον μήνα να αντιληφθεί τον πόνο του Ελληνα αγρότη, του κτηνοτρόφου, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του ιδιωτικού ή του δημοσίου υπαλλήλου; Της μέσης ελληνικής οικογένειας που αδυνατεί να ανταποκριθεί στους λογαριασμούς και στα βασικά έξοδα επιβίωσης; Πώς είναι δυνατόν κάποιος που δεν μόχθησε ποτέ να αντιληφθεί τον μόχθο, τον πόνο, τον καθημερινό γολγοθά που ανεβαίνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις;

Υπάρχει όμως και άλλη μία πολύ σημαντική διάσταση στη συγκεκριμένη οπτική, η οποία επεξηγεί και την κακοδαιμονία της πατρίδας μας, η οποία λόγω των πορφυρογέννητων κυβερνητών έχει καταντήσει μία εξαρτημένη, υπερδανεισμένη χώρα με παγκόσμιο ρεκόρ ελλειμμάτων: Πώς είναι δυνατόν κάποιος που δεν έχει κόψει ούτε ένα τιμολόγιο στη ζωή του, κάποιος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, κάποιος που δεν έχει διοικήσει ποτέ του ούτε περίπτερο στον ιδιωτικό τομέα να ασκήσει υπεύθυνη και πετυχημένη πολιτική; Για να πάμε όμως και ένα βήμα παραπέρα, πώς είναι δυνατόν κάποιος που έχει μάθει να ζει από τον δημόσιο κορβανά να λαμβάνει θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων χωρίς ποτέ του να κληθεί να τα επιστρέψει, πώς είναι δυνατόν κάποιος που έχει μάθει να ζει πολυτελώς «δημοσία δαπάνη» να συγκρουστεί με τις τράπεζες στις οποίες χρωστάει προς όφελος των Ελλήνων; Γι’ αυτό ακριβώς μοιράστηκα με τους Ελληνες ολόκληρη την πορεία μου. Διότι ο Ελληνας δικαιούται να γνωρίζει ποιος είναι αυτός που ψηφίζει. Πίσω από τον καλλωπισμό των επικοινωνιακών μηχανισμών, πίσω από τα πανάκριβα ευφημιστικά διαφημιστικά προγράμματα.

Διότι εγώ δεν φοβάμαι την αλήθεια. Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή μου, για την οικογένειά μου, για την πατρίδα μου. Το ερώτημα είναι γιατί κάποιοι άλλοι εξαφανίζουν τεχνηέντως το παρελθόν τους και προσπαθούν με πολυδάπανες ενέργειες να διακοσμήσουν το παρόν τους.

Μητσοτάκης, ο απόλυτος κυρίαρχος. Γιατί πιστεύετε ότι ο λαός επέλεξε έτσι;

Η δημοκρατία για να λειτουργήσει υγιώς οφείλει να εξασφαλίζει στους πολίτες αδιάλειπτη, αμερόληπτη, αληθινή ενημέρωση. Οταν τα πανελλαδικά κανάλια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, προβάλλουν μονίμως μία ψευδεπίγραφη εικόνα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ εξαφανίζουν πλήρως αντιπολιτευτικές φωνές, όπως αυτή της Ελληνικής Λύσης, το αποτέλεσμα είναι απολύτως εξηγήσιμο. Οφείλουν όμως άπαντες να γνωρίζουν ότι η κακοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η προσπάθεια εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, όπως αυτή που ακόμα και σήμερα έχει στόχο την Ελληνική Λύση και εμένα προσωπικά, με συντονισμένη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα, δεν θα μείνει ούτε αναπάντητη ούτε ατιμώρητη.

Τι σκέψεις κάνετε για τον Αλέξη Τσίπρα μετά την ήττα του; Μειονεκτεί ο ίδιος ως αρχηγός ή φταίει η σύνθεση του κόμματός του;

Ο κύριος Τσίπρας και το κόμμα του διέπραξαν το έγκλημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ενα έγκλημα κατά της Μακεδονίας μας. Το οποίο φυσικά συνεχίζει και επιδεινώνει η Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο συνέβη με το σχέδιο αντικατάστασης πληθυσμών, με την υπογεννητικότητα και την αθρόα εισροή παράνομων μεταναστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ άνοιξαν την κερκόπορτα στα funds, με τη Νέα Δημοκρατία να βγάζει πλέον στο σφυρί εκατοντάδες χιλιάδες πρώτες κατοικίες. Και οι τρεις είναι συνυπεύθυνοι για το έγκλημα της απολιγνιτοποίησης. Για το Χρηματιστήριο Ενέργειας που έγινε όπλο στα χέρια της Ν.Δ., ώστε να εξασφαλίσει αμύθητα πλούτη στους φίλους της ολιγάρχες, καταστρέφοντας την κοινωνία και την οικονομία. Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. είναι ότι η Ν.Δ. μοίρασε δεκάδες εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, με αποτέλεσμα τα συστημικά ΜΜΕ που εισέπραξαν να κρύβουν τα δικά της εγκλήματα και να προβάλλουν μόνο τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εξηγεί και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Ελληνική Λύση προεκλογικά πέρασε μια τρικυμία. Γιατί αυτό; Εχουν πλέον διευθετηθεί τα θέματά της;

Η Ν.Δ. προσπάθησε να μας πολεμήσει με μεθόδους παρακράτους. Αυτό είναι η απόδειξη ότι η Ελληνική Λύση είναι η μόνη αξιόπιστη φωνή απέναντι στη λαίλαπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γι’ αυτό ακριβώς και μας φοβούνται. Εδώ όμως αποδεικνύεται και η ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην ενημέρωση και πραγματικά προσβάλλει και αλλοιώνει τη δημοκρατία. Οι συκοφαντίες της Ν.Δ. και των πρόθυμων συνεργών της έγιναν κύριο θέμα για πολλές ημέρες. Οταν όμως η Ελληνική Λύση δικαιώθηκε εκκωφαντικά από την ελληνική Δικαιοσύνη, η εξέλιξη αυτή αποσιωπήθηκε από τους ίδιους, οι οποίοι με προθυμία έσπευσαν να αναπαράγουν επί ημέρες ολόκληρες τις συκοφαντίες εις βάρος μας. Οταν ο συκοφάντης γίνεται πρωτοσέλιδο, αλλά η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης γίνεται μονόστηλο, τότε η δημοκρατία μας νοσεί.

Αναγνωρίζετε κάποια λάθη που τυχόν έγιναν στην προηγούμενη κοινοβουλευτική σας θητεία, που θα διορθώσετε τώρα;

Σε μία πλούσια πολιτική και κοινοβουλευτική παρουσία τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλάθητος, άλλωστε, είναι μόνον ο Θεός. Το χρέος μας όμως, εάν θέλουμε πραγματικά να προσφέρουμε στον δημόσιο βίο, είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να τα αναγνωρίζουμε, να μην τα επαναλαμβάνουμε και να τα χρησιμοποιούμε ως εφαλτήριο για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Ως ο πολιτικός αρχηγός όμως με τις περισσότερες παρεμβάσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο, έχοντας κάνει σκληρή αυτοκριτική, μπορώ σήμερα να νιώθω υπερήφανος διότι η προσφορά μας στον δημόσιο βίο ήταν πολλαπλάσια από τις λίγες και ήσσονος σημασίας αστοχίες.

Σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνουν στα δεξιά κάποιοι σχηματισμοί. Σας απασχολούν ότι ζητούν ψήφο από το κομμάτι που διεκδικείτε και εσείς;

Δεν σχολιάζω ποτέ κόμματα εκτός Κοινοβουλίου. Κριτής άλλωστε όλων μας είναι ο ελληνικός λαός.

Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα «βάλετε πλάτη» για σχηματισμό κυβέρνησης;

Η αυτοδυναμία Μητσοτάκη είναι δεδομένη. Οι Ελληνες όμως οφείλουμε να αποτρέψουμε την παντοδυναμία Μητσοτάκη, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε εθνικές ήττες, το αποτύπωμα των οποίων θα επιβαρύνει τις επόμενες γενιές. Εμείς όχι μόνο δεν πρόκειται να συνεργαστούμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αντίθετα θα αποτελέσουμε την εθνική αντιπολίτευση απέναντι στην ασυδοσία του συστήματος Μητσοτάκη και των άτυπων αλλά ουσιαστικών συνεργών του, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Αξίζουν οι προσωπικοί κόποι και ο χρόνος που αφιερώνετε στην πολιτική;

Εάν θέλεις πραγματικά να προσφέρεις, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος για τεράστιες προσωπικές θυσίες, ώστε να είσαι χρήσιμος για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Εισήλθα στην πολιτική με τις δικές μου δυνάμεις, με τους δικούς μου πόρους, χωρίς δανεικά, χωρίς χορηγίες από ολιγάρχες, γι’ αυτό και μπορώ να συγκρούομαι με πανίσχυρα συμφέροντα. Η προσφορά στο έθνος αξίζει κάθε θυσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This