Θανάσης Μαμάκος: «Μαζί θα κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά»!

Η συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου και το όραμά του για την ευημερία της πόλης και των κατοίκων της

Must Read

Κάλεσμα εμπιστοσύνης και προοπτικής για τη Λάρισα απευθύνει προς τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Λάρισα που μας αξίζει!», Θανάσης Μαμάκος, υπογραμμίζοντας πως η πόλη δεν μπορεί να παραμείνει στάσιμη για άλλα πέντε χρόνια.

 

-Ποιο είναι το κίνητρο σας για την συμμετοχή στις εκλογές κύριε Μαμακο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη Λάρισα;

Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν είναι προσωπικό το κίνητρο αλλά συλλογικό.
Είμαστε μια ομάδα νέων στην πλειοψηφία ανθρώπων με ήθος, αξίες και όραμα ανανέωσης για την πόλη στην οποία γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Και τώρα η Λάρισα είναι μια πόλη που υποφέρει από ασφυξία. Και για να γίνω πιο αναλυτικός: Ο πληθυσμός της Λάρισας έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε μία εικοσαετία με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες δομές της να μην μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων της. Το κυκλοφοριακό, η μεγάλη έλλειψη χώρων στάθμευσης, αλλά και η καθαριότητα αξιολογούνται από τους πολίτες ως τα μείζονα προβλήματα της πόλης. Πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτά. Άμεσα. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο, πρέπει να βάλουμε τέλος στην στασιμότητα. Έχουμε λοιπόν μελετήσει λύσεις και είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Λάρισας θα μας δώσουν την ευκαιρία στις 8 Οκτωβρίου να τις εφαρμόσουμε.

-Ποιο είναι δηλαδή των δίλλημα των εκλογών για εσάς;

Ο κ. Καλογιάννης έχει ήδη διοικήσει για 9 χρόνια και ζητάει άλλα 5, δηλαδή σύνολο 14 χρόνια. Η πόλη, οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη στασιμότητα. Ο απερχόμενος Δήμαρχος ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Χρειάζεται ανανέωση. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τη Λάρισα που μας αξίζει, να κάνουμε την πόλη μας σπουδαία ξανά! Δεσμεύομαι για αυτό και με σκληρή δουλειά θα το κάνουμε πράξη.

-Η Θεσσαλία και η Λάρισα υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες. Ποιο είναι το διακύβευμα για τη Λάρισα την επόμενη ημέρα;

Πρώτο διακύβευμα αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψει η ομαλότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό προϋποθέτει τη γρήγορη αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί τα σπίτια, οι επιχειρήσεις, οι κτηνοτροφικές μονάδες, οι αγροτικές εκτάσεις.
Είναι αναγκαίο ένα συγκροτημένο σχέδιο με βιώσιμες λύσεις που θα στηρίζουν εμπράκτως τη πόλη και τους Λαρισαίους. Δεύτερο διακύβευμα είναι ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα θέσει τη Λάρισα, την πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, στο επίκεντρο της οικονομικής ζωής. Με νέες και σύγχρονες, επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν καλές θέσεις εργασίας. Τρίτο διακύβευμα είναι ποιος θα τα υλοποιήσει όλα αυτά. Ο απερχόμενος Δήμαρχος πάντως ακόμα δεν έχει μαζέψει τα σκουπίδια από την Γιάννουλη και τον Άγιο Θωμά, που διασπείρουν νοσήματα και μολυσματικές ασθένειες για τους δημότες μας. Tώρα που λέτε για όλες αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες πόσο θα επηρεαστούν οι εκλογές από αυτό; Εμείς καλούμε τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Ειδικά τώρα και ειδικά για τους ανθρώπους που επλήγησαν εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά και για το γιατί συνέβη κάτι τέτοιο και για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους ίδιους. Για το λόγο αυτό και η τεράστια προσπάθεια του κ. Καλογιάννη να βγει από το κάδρο των ευθυνών που τον οδηγεί σε ψέματα και προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας.

-Όπως;

Δε γίνεται να λες ότι δεν ευθύνεσαι πουθενά, ότι όλα έγιναν καλά, ότι «τα καταφέραμε» και για τα πάντα φταίνε οι άλλοι! Δε γίνεται να αποποιείσαι μέχρι και το ρόλο σου στη διεκδίκηση και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να μη χρεωθείς τις
υπάρχουσες ευθύνες! Δε γίνεται να λες πως δεν υπήρχε λόγος να ενημερώσεις τους πολίτες για τη μη λειτουργία του Βιολογικού!

-Όλοι μιλάνε για τους νέους αλλά κανείς δε μιλάει για την Τρίτη Ηλικία. Τι λέτε για αυτό;

Η μέριμνα μας είναι η τρίτη ηλικία. Οι μανάδες και οι πατεράδες μας οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας. Ενισχύουμε τα ΚΑΠΗ, που λειτουργούν σαν αντίδοτα στη μοναξιά με εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εισάγουμε πρόγραμμα συμβουλευτικής της ψυχικής υγείας και ενημέρωσης γύρω από ζητήματα πρόληψης και διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων. Ενισχύουμε τον τουρισμό αναψυχής και ευεξίας των ηλικιωμένων με εξορμήσεις και εκδρομές που θα οργανώνονται και θα χρηματοδοτούνται μερικώς από τον Δήμο. Εισάγουμε πρόγραμμα φυσικοθεραπείας στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι». Παρέχουμε εκπτωτικό πάσο για άτομα 65+ για εύκολη πρόσβαση σε ευκαιρίες αναψυχής και πολιτισμού (π.χ θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφο).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This