Γιώργος Παπανικολάου: «Eμβληματικά έργα σε κάθε γωνιά της Γλυφάδας μας»

«Έχουμε την εμπειρία αλλά και πλήρως επεξεργασμένο σχέδιο για την επόμενη θητεία»

Must Read

Ο Γιώργος Παπανικολάου αποτελεί έναν από τους πλέον πετυχημένους δημάρχους της Αττικής. Από το 2014 ως σήμερα έχει καταφέρει ν’ αναμορφώσει τη Γλυφάδα σε μια πόλη καλύτερη, πιο ανθρώπινη και πιο λειτουργική. Σε αυτές τις εκλογές ο Γιώργος Παπανικολάου διεκδικεί ξανά την ψήφο των πολιτών, υποσχόμενος πως τα καλύτερα για τη Γλυφάδα βρίσκονται μπροστά.

Κύριε Παπανικολάου, να αρχίσουμε με το τι έχει γίνει ως τώρα. Ως δήμαρχος της Γλυφάδας, ποια θεωρείτε τα σπουδαιότερα έργα που έχετε πραγματοποιήσει;

Ολα αυτά τα χρόνια συνεχίσαμε να εργαζόμαστε σε κάθε γωνιά της πόλης. Ολες αυτές οι προσπάθειες έκαναν την πόλη μας καλύτερη, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη. Κατορθώσαμε να αποδώσουμε στους πολίτες περισσότερο και πιο ποιοτικό δημόσιο χώρο με τις αναπλάσεις που κάναμε, με τη δημιουργία νέων υποδομών για περπάτημα, ποδήλατο και άθληση, με τη βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών της πόλης με τις ανακατασκευές στα πεζοδρόμια και στο οδικό μας δίκτυο, με τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ανω Γλυφάδα. Στη θητεία μας αυτή δημιουργήσαμε στην καρδιά της Γλυφάδας τον «Δρόμο των Ποιητών», έναν πεζόδρομο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς, όπως η περίφημη Las Ramblas στη Βαρκελώνη. Ενα τοπόσημο για την πόλη μας, όπου η ομορφιά μιας ξεχωριστής αστικής ανάπλασης συναντά το μεγαλείο της ελληνικής ποίησης. Εγινε, επίσης, η ανάπλαση του κεντρικού εμπορικού δρόμου της πόλης μας, της Μεταξά. Στη φάση της αποπεράτωσης είναι τώρα η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Ενα εμβληματικό έργο, που περίμεναν γενιές και γενιές της πόλης μας, σύντομα ολοκληρώνεται. Η παραλία μας γίνεται μία από τις πιο όμορφες στην επικράτεια.

Σας έχουμε ακούσει πολλές φορές να λέτε ότι προτεραιότητα είναι τα παιδιά. Πώς μεταφράζετε αυτό το σύνθημα σε πράξεις;

Θυμάμαι παλιά ήταν μία από τις μεγαλύτερες εξαγγελίες κανένα παιδί να μη μένει εκτός παιδικού σταθμού. Αυτό πλέον είναι πραγματικότητα στην πόλη μας και μάλιστα τα παιδιά μας μαθαίνουν, δημιουργούν, παίζουν σε σύγχρονες πρότυπες υποδομές που η μία είναι καλύτερη από την άλλη. Θυμάμαι πόσο μας στενοχωρούσε στο παρελθόν ότι τα παιδιά μας για να βρουν καλές υποδομές για παιχνίδι και για άθληση έπρεπε να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές. Πλέον η πόλη μας είναι σημείο αναφοράς για τις υποδομές που διαθέτει για τα παιδιά μας.

Πώς βρίσκετε τα χρήματα για όλα αυτά που περιγράφετε;

Θα σας απαντήσω, αφού επισημάνω το εξής: Μαζί με όλα αυτά τα έργα, μαζί με όλες αυτές τις καινούργιες υποδομές με τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα κάθε φορά, κατορθώσαμε και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Μειώσαμε ακόμη περισσότερο τα δημοτικά τέλη στην τρέχουσα θητεία κατά 20% και έτσι έχουμε καταφέρει από το 2014 μέχρι σήμερα να έχουμε μία συνολική μείωση στα δημοτικά μας τέλη 30%. Αυτό καθιστά τη Γλυφάδα μία από τις πόλεις με τις πιο χαμηλές χρεώσεις στα δημοτικά τέλη σε όλη την Αττική. Μη φανταστείτε ασφαλώς ότι για να υλοποιήσουμε όλα τα έργα που σας ανέφερα βρήκαμε κάποιον μαγικό κουμπαρά. Η απάντηση σε αυτό είναι ότι για τα έργα που τρέχουν αλλά και για αυτά που έρχονται έχουμε εξασφαλίσει από ευρωπαϊκούς κυρίως πόρους αλλά και εθνικά προγράμματα ρεκόρ χρηματοδοτήσεων που ξεπερνούν τα 50.000.000 ευρώ.

Η πολιτική προστασία, μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, έρχεται σε πρώτο πλάνο. Τι έχετε κάνει εσείς στη Γλυφάδα;

Στον τομέα της πολιτικής προστασίας ενισχύσαμε ακόμη περισσότερο τις άμυνές μας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, με ολοκαίνουργια οχήματα πολλαπλών χρήσεων: με μαχαίρια και αλατιέρα για τα χιόνια τον χειμώνα, με δεξαμενή και όλο τον συνοδευτικό εξοπλισμό για πυρόσβεση το καλοκαίρι. Στους πρόποδες του Υμηττού εγκαταστήσαμε προηγμένο σύστημα εντοπισμού πυρκαγιάς, προκειμένου να αυξήσουμε τα μέτρα προστασίας και πυρόσβεσης. Πρόκειται για θερμοκάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης, με δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης υδροβόλων κατάσβεσης, σε περίπτωση ανίχνευσης φωτιάς. Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τρομερές δυνατότητες, που αξιοποιούμε προς όφελος της κοινωνίας και του κοινού καλού.

Πάμε τώρα στο αύριο. Τι δεσμεύεστε να πράξετε στην επόμενη θητεία σας, εφόσον σας εκλέξουν οι δημότες της Γλυφάδας;

Το λέμε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής αυτής περιόδου: Τα καλύτερα είναι μπροστά για τη Γλυφάδα μας. Εχουμε την εμπειρία αλλά και πλήρως επεξεργασμένο σχέδιο για την επόμενη θητεία. Στον σύντομο χώρο που έχω στη διάθεσή μου -όποιος το επιθυμεί μπορεί να ανατρέξει και στο διαδίκτυο, στο www.glyfada2023.gr- επιτρέψτε μου να τονίσω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά γιατί τα επόμενα χρόνια θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας εμβληματικά έργα. Είναι η ολοκλήρωση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, η σύνδεση με το εμπορικό μας κέντρο με μία μεγάλη γέφυρα – περίπατο (Εσπλανάδα) και η κατασκευή ενός τριώροφου υπόγειου πάρκινγκ που θα λύσει και το πρόβλημα στάθμευσης στο εμπορικό μας κέντρο. Είναι η δημιουργία υποδομών που αποδεικνύουν στην πράξη ότι η πόλη μας νοιάζεται για όλους και κανένας δεν εξαιρείται. Αναφέρομαι στην κατασκευή ενός πρότυπου ειδικού σχολείου, αναφέρομαι στην κατασκευή δημοτικού γηροκομείου. Ηδη επίσης είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστεί και ένα πρότυπο οικολογικό σχολείο στην πόλη μας για να στεγαστεί το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, το οποίο σήμερα λειτουργεί σε εγκαταστάσεις παρωχημένες. Οπωσδήποτε πολλοί νέοι χώροι άθλησης θα δημιουργηθούν – ανοιχτοί και κλειστοί. Και βεβαίως θα συνεχίσουμε ακόμη πιο έντονα σε κάθε γωνιά της πόλης να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά: Αναπλάσεις, αξιοποίηση χώρων που μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούνται, εφαρμογή των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας για την απόδοση καινούργιων χώρων για περπάτημα και ποδήλατο για όλους, περισσότερο πράσινο παντού με τη φύτευση χιλιάδων νέων μεγάλων δέντρων κάθε χρόνο, ενσωμάτωση νέων έξυπνων λύσεων και εφαρμογών για την καλύτερη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δήμου μας και άλλα πολλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This