Ραλλία Χρηστίδου: «Έχω κοινό όραμα και στόχους με τον Κασσελάκη»

Ο γάμος και η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, το νέο -ξανθό- look και η παραδοχή ότι προτιμά την αγάπη από τον έρωτα, που τον χαρακτηρίζει «εξουσιαστική λειτουργία»

Must Read

«Πιθανόν να τον είχα σκεφτεί ως μελλοντικό πρόεδρο πριν εκείνος σκεφτεί τον εαυτό του» λέει στην «Espresso» με μεγάλο θαυμασμό για τον Στέφανο Κασσελάκη η βουλευτής Νότιου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών Ραλλία Χρηστίδου. Εντυπωσιασμένη από την αμεσότητα και τις επικοινωνιακές δυνατότητες του νέου προέδρου, ήξερε μόλις τον γνώρισε ότι εκείνος ήταν ο καταλληλότερος για πρόεδρος.

  • Aπο τη Βίβιαν Μπενέκου

Η Ραλλία δεν φοβάται ούτε την περιρρέουσα, αρνητική για το κόμμα της, ατμόσφαιρα ούτε τις αποχωρήσεις, γιατί, όπως υποστηρίζει, τα νέα μέλη έχουν ξεπεράσει κατά πολύ όσους αποχώρησαν. Η «θεόξανθη» πλέον Ραλλία Χρηστίδου, που αποδίδει το τόσο ξανθό στα λευκά μαλλιά που ξεπροβάλλουν σιγά σιγά, έχει εγκαταλείψει οριστικά το τραγούδι, αν και έχει προτάσεις καλλιτεχνικές, όπως διατείνεται. «Η ιδιότητα του καλλιτέχνη ανήκει στο παρελθόν» είναι τα λόγια της. Πλέον έχει αφοσιωθεί στην πολιτική, που την προτιμά περισσότερο.

«Ως καλλιτέχνις συνέβαλα στο να ξεχαστεί λίγο ο κόσμος από τα θέματα που τον απασχολούν. Τώρα νιώθω τη βαθιά ικανοποίηση ότι μπορώ να λύσω προβλήματα» λέει η βουλευτής, που πήρε πτυχίο με άριστα από τη Δημόσια Διοίκηση του Ανοικτού Πανεπιστημίου και συνεχίζει τώρα με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Οικονομική στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Παρότι αριστερή, δηλώνει λάτρις της αριστείας και, επίσης, τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και της τεκνοθεσίας. Δεν μιλάει ποτέ για τα προσωπικά της, αλλά ξεκαθαρίζει ότι προτιμά την αγάπη από τον έρωτα, που δεν τον πολυπιστεύει και τον χαρακτηρίζει… εξουσιαστική λειτουργία!

Υποστηρίξατε από την πρώτη στιγμή τον Στέφανο Κασσελάκη. Τι είδατε σε αυτόν που σας τράβηξε;

Είχαμε συναντηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη για πρώτη φορά παραμονές εκλογών στην προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα. Με εντυπωσίασαν η αμεσότητά του και οι επικοινωνιακές του δυνατότητες. Στην πορεία, μετά την παραίτηση του προέδρου, πιθανόν να τον είχα σκεφτεί ως μελλοντικό πρόεδρο πριν εκείνος σκεφτεί τον εαυτό του. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, απαλλαγμένο από δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, με τετράγωνη λογική, που το μόνο του κίνητρο είναι να συμβάλει στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, έτσι όπως το βιώνουμε μέχρι σήμερα, προς όφελος της κοινωνίας. Εχοντας κοινό όραμα και στόχους με τον νέο πρόεδρο, η συμπόρευση ήταν δεδομένη.

Θα απελευθερωθεί τώρα ο Κασσελάκης, μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ή η κρίση είναι βαθύτερη;

Από την αρχή δεν υπήρξε κάτι να τον κρατά δέσμιο. Ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμά του από την πρώτη ημέρα. Συγχρόνως, όμως, έκανε κάθε προσπάθεια για να διαφυλάξει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας σε όλους πως όποιος έχει σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος για τη χώρα έχει θέση στην παράταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ήδη αυτό που ονομάζουμε «φυγή προς τα εμπρός» και απόδειξη είναι πως τα νέα μέλη που έχουν γραφτεί ή τα βιογραφικά που απέστειλαν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα think tanks έχουν ξεπεράσει κατά πολύ όσους αποχώρησαν. Απλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να φανεί τόσο στο πρακτικό του μέρος όσο και στο να αποτυπωθεί δημοσκοπικά. Είμαι βέβαιη πως το μέλλον μάς επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις.

Σας ενόχλησαν ποτέ κάποιες από τις ενέργειες του νέου προέδρου και, επίσης, έχετε βάλει κόκκινες γραμμές, που αν τις περάσει ο Στέφανος Κασσελάκης, μπορεί να σκεφθείτε τον εαυτό σας εκτός ΣΥΡΙΖΑ;

Εάν βρισκόμουν στη θέση του και είχα ακούσει όλα αυτά τα ανυπόστατα που του καταλόγισαν, ενδεχομένως να είχα αντιδράσει πιο εκρηκτικά από ό,τι εκείνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση της ύπαρξής του στοχεύει, είτε ως μελλοντική κυβέρνηση είτε ως παράταξη, να συμβάλει στη βελτιστοποίηση της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η χώρα έχει ανάγκη να υπάρξουν κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους, με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοκρατία. Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μου και θεωρώ πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τι προσφέρει στην ψυχή σας η πολιτική;

Τη βαθιά ικανοποίηση ότι από τη θέση μου μπορώ να αναδείξω και να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας και καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να το πετύχω. Παλαιότερα, ως καλλιτέχνις, συνέβαλα στο να ξεχαστεί λίγο ο κόσμος από τα θέματα που τον απασχολούν. Ισως σημαντικότερη να είναι η ικανοποίηση που απορρέει από το γεγονός πως ο κόσμος αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια και με εμπιστεύτηκε εκ νέου να τον εκπροσωπώ στο εθνικό Κοινοβούλιο.

Η Ραλλία Χρηστίδου

Πιστεύετε ότι πρέπει να καθιερωθούν ο γάμος και η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια;

Πιστεύω στα ίσα δικαιώματα για όλους τους συνανθρώπους μας. Διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις δεν χωρούν στον ιδεολογικό μου πυρήνα. Στερεότυπα και προκαταλήψεις που στερούν από κάποιον τη δυνατότητα να εκφραστεί και να μπορέσει να βιώσει τα σημαντικά ή και τα απλά πράγματα που συνθέτουν την καθημερινότητα μας ενέχουν το στοιχείο της αδικίας. Πανευρωπαϊκά, σχεδόν, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στον τομέα των δικαιωμάτων και έχουν επιλυθεί αυτά τα ζητήματα. Καιρός να προχωρήσουμε και εδώ.

Αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών: πώς είναι αυτή η θέση; Τι σας προσφέρει περισσότερο στο κοινοβουλευτικό status;

Τελώ χρέη αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών στον Τομέα της Διαφάνειας για την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει θέση στην ενεργή πολιτική ζωή της χώρας που αντιμετωπίζεται με προβεβλημένο ή μειωμένο κοινοβουλευτικό status. Η ευθύνη που απορρέει από τις υποχρεώσεις είναι μεγάλη σε κάθε περίπτωση όταν είσαι στη Βουλή για να εκπληρώσεις το χρέος που έχεις απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Οταν ο σκοπός σου είναι να εκπληρώσεις τις προσωπικές φιλοδοξίες και τους ιδιοτελείς στόχους σου, τότε κανένας τίτλος δεν θα προσδώσει περισσότερο κύρος, γιατί ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και σε απαξιώνει. Η κοινωνία μάς αφορά και εκεί λογοδοτούμε.

Τι αφήνετε πίσω στο 2023 και τι καινούργιο φέρνει για εσάς το 2024;

Κάθε γεγονός που συνέβη καταχωρίζεται ως πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον, οπότε δεν μένει πίσω, αλλά αξιοποιείται ως γνώση για την ανάλογη περίσταση. Αλλωστε έτσι πορεύομαι, προσπαθώντας να γίνομαι καλύτερη και να βελτιώνομαι σε κάθε πτυχή, επιζητώντας την «αριστεία» έτσι όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και όχι όπως την εννοούν οι κυβερνώντες. Αλλά αυτό δεν είναι μια διαδικασία που συντελείται κατ’ έτος. Είναι καθημερινή.

Υπάρχει Πρωτοχρονιά που ξεχωρίζει μέσα σας; Κάποια που να σηματοδότησε κάτι;

Κάθε Πρωτοχρονιά εργαζόμουν, νιώθοντας τη ζεστασιά των ανθρώπων που με τιμούσαν με την παρουσία τους να αλλάξουμε μαζί χρονιά, έχοντας όμως, παράλληλα, την ευθύνη το αποτέλεσμα να είναι ανάλογο των προσδοκιών τους. Το να βάζω στόχους και να προσπαθώ να τους υλοποιήσω πάλι δεν είναι ετήσια διαδικασία.

Οι σπουδές που κάνατε ολοκληρώθηκαν; Πήρατε το πτυχίο;

Ναι, αλλά οι σπουδές μου συνεχίζονται. Είμαι αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ και συνεχίζω με το μεταπτυχιακό μου στη Δημόσια Οικονομική και Πολιτική στο ΠΑΔΑ.

Εμείς οι γυναίκες αλλάζουμε χρώμα μαλλιών όταν αλλάζει και κάτι μέσα μας. Ισχύει και για εσάς; Το λέω, διότι γίνατε πολύ ξανθιά, και ξαφνικά.

Μέσα μου δεν έχει αλλάξει κάτι. Παραμένω συνεπής, ειλικρινής, γεμάτη ανησυχίες και αγωνίες, όπως ήμουν στα νιάτα μου. Πρακτικοί λόγοι με οδήγησαν στην αλλαγή χρώματος. Για να καλυφθούν τα άσπρα μαλλιά που πλήθαιναν. Ομως δεν ήταν μια απότομη αλλαγή. Ηταν σταδιακή και κράτησε κοντά στα δύο χρόνια για να φτάσουν στη σημερινή τους απόχρωση.

Αυτή η Βουλή έχει καλλιτέχνες, όπως η Τζώρτζια των Μπλε ή ο Σπύρος Μπιμπίλας, που συνεχίζουν τις δουλειές τους στο τραγούδι και στο θέαμα. Εσείς δεν έχετε ανέβει ξανά στο stage ούτε ως γκεστ εμφάνιση. Γιατί; Υπήρξαν προτάσεις;

Από την πρώτη ημέρα που εκλέχθηκα έκλεισα τα βιβλία μου τόσο ως μουσικός – τραγουδίστρια όσο και ως μουσικός παραγωγός και αφοσιώθηκα εξ ολοκλήρου στα νέα μου καθήκοντα. Από τη φύση μου αφιερώνομαι αποκλειστικά στον σκοπό που υπηρετώ. Και η πολιτική είναι πολύ απαιτητική για να προλαβαίνει κάποιος να έχει παράλληλη δραστηριότητα. Κατά συνέπεια, αν και υπήρξαν προτάσεις, η ιδιότητα του καλλιτέχνη ανήκει στο παρελθόν και εκλείπει παντελώς τα τελευταία πέντε χρόνια. Κρατώ στην καρδιά μου όλες τις στιγμές με αγάπη και υπερηφάνεια.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας τραγουδιστής και ηθοποιός; Τι βλέπετε και τι ακούτε όταν έχετε χρόνο;

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένος τραγουδιστής ή ηθοποιός. Υπάρχουν όμως πολλά αγαπημένα τραγούδια και ταινίες που έχουν ερμηνευτεί από πλειάδα καλλιτεχνών. Το ζητούμενο εδώ είναι ο χρόνος, και η αλήθεια είναι πως απομένει λιγοστός έως καθόλου σε καθημερινή βάση. Απολαμβάνω μουσική στο σπίτι χωρίς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε είδος και ενδεχομένως κάποια καλή ταινία ή ενδιαφέρουσα τηλεοπτική σειρά να μου τραβήξουν την προσοχή, αλλά θα πάρει πολλές εβδομάδες για να καταφέρω να τη δω ολόκληρη.

Το «Fame Story» του 2023 πώς σας φάνηκε; Εχουν τύχη αυτά τα παιδιά σήμερα;

Δεν το έχω παρακολουθήσει το «Fame Story», οπότε δεν γνωρίζω σε ποιους αναφερόμαστε. Για οποιαδήποτε κατάσταση θεωρώ πως ο καθένας θα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για να ορίζει την τύχη του μόνος του. Μπορεί να πετύχει οποιοσδήποτε, λοιπόν, αρκεί να γνωρίζει πως κάθε αποτέλεσμα είναι συνέπεια της δουλειάς και της προσπάθειας που έχει καταβάλει, προκειμένου να υλοποιήσει τα όνειρά του. Ακούγεται «κλισέ», αλλά δεν είναι. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την επιτυχία. Χρειάζεται αφοσίωση, πολλή δουλειά, επιμονή και υπομονή για να διασφαλίσει ότι έχει τα εφόδια για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Κρατάτε κλειστή την προσωπική σας ζωή. Γιατί αυτό; Πότε θα «φυσήξει έρωτας βοριάς» που θα τον μάθουμε και εμείς;

Επαναλαμβάνομαι, αλλά δεν νομίζω πως οι εκλογείς που με τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων ενδιαφέρονται για την προσωπική μου ζωή. Είναι σημαντικότερο για όσους με εμπιστεύτηκαν να εκπληρώσω τις προσδοκίες τους και να δουλέψω σκληρά για να δικαιώσω την επιλογή τους. Οσο για τον έρωτα θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρα μια εξουσιαστική λειτουργία. Εάν μιλήσουμε για συνύπαρξη και για συναισθήματα που προκύπτουν από το ενδιαφέρον σου για τον άλλον, τότε μιλάμε για αγάπη, που υπάρχει πολλή γύρω μου από τους ανθρώπους που τους νοιάζομαι και με νοιάζονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This