Παύλος Σαράκης: «Θα έμπαινα σε τρένο γιατί μου αρέσει να… ρισκάρω»

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μιλάει για την ανοδική πορεία του κόμματος και για την... κατάντια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

«Είμαστε η ανερχόμενη πολιτική δύναμη, και αυτό θα επιβεβαιωθεί στις ευρωεκλογές» λέει, μιλώντας με αυτοπεποίθηση για τον ίδιο και το κόμμα του, ο βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης Παύλος Σαράκης. Και δικαίως αναφέρεται σε αυτό, καθώς όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου σε ανοδική τροχιά.

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Θεωρεί δε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης «αποτελούν την τρόικα των πολιτικά υπευθύνων για την παρακμή του Ελληνισμού, των αξιών και της αλλοίωσης της εθνικής και κοινωνικής ταυτότητας». «Η Ν.Δ. του Μητσοτάκη είναι το κόμμα της αθρησκείας και του ακραίου δικαιωματισμού» υποστηρίζει σήμερα στην «Espresso» ο εξ Αιτωλοακαρνανίας ορμώμενος βουλευτής Επικρατείας.

Ο Παύλος Σαράκης, που εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής, βρήκε τη Βουλή ακριβώς όπως τη φανταζόταν, δηλαδή «αγκυλωμένη», με ιδεοληψίες και αντιδημοκρατικές κομματικές γραμμές, και με τους βουλευτές δέσμιους της βούλησης του αρχηγού! Ο κ. Σαράκης είναι ένας διακεκριμένος δικηγόρος των Αθηνών, διαπρεπής ποινικολόγος, με ένα από τα ισχυρότερα νομικά γραφεία στη χώρα. Ως διακεκριμένος νομικός, λοιπόν, τονίζει με νόημα, αναφερόμενος στις αλλαγές που έρχονται στη Δικαιοσύνη, ότι «είναι αδιανόητο η Παγκόσμια Τράπεζα να διαμορφώνει τον ελληνικό δικαστικό χάρτη» και ότι «οι πολίτες πρέπει να διατηρήσουν την άμεση πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη».

Ο βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης και μέλος της Εξεταστικής για το δυστύχημα των Τεμπών, που κόστισε τη ζωή 57 νέων ανθρώπων, λέει ότι ο ίδιος, «ως ρισκαδόρος από τη φύση του», θα έμπαινε σε τρένο, αλλά την οικογένειά του δεν θα την έβαζε ποτέ σε αυτό, όπως είναι σήμερα. Ο Παύλος Σαράκης, ως βέρος Αγρινιώτης, είναι φανατικός της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης του, του Παναιτωλικού, που κάθε χρόνο… κοψοχολιάζει τους φίλους του στην αρχή και τους αποζημιώνει στο τέλος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Δηλώνει λάτρης του σινεμά, αλλά όχι του Γιώργου Λάνθιμου και της κινηματογραφικής του κουλτούρας. Σε προσωπικό επίπεδο, όταν στενοχωρηθεί πολύ αντιδρά σαν πληγωμένο θηρίο, ενώ εκείνο που λείπει από την καθημερινότητά του είναι ο περισσότερος χρόνος που θα ήθελε να περνούσε με τους γονείς και τα παιδιά του.

Πώς είναι η εμπειρία σας από τη Βουλή τόσους μήνες μετά την εκλογή σας; Οπως την περιμένατε;

Οπως την περίμενα. Μια «αγκυλωμένη» Βουλή, ως επί το πλείστον, σε ιδεοληψίες και αντιδημοκρατικές κομματικές γραμμές. Βουλευτές δέσμιοι της κομματικής πειθαρχίας, υποταγμένοι στη βούληση του αρχηγού και των κύκλων του. Απολογούνται στον αρχηγό τους και όχι στον λαό που τους εξέλεξε, ψηφίζουν νόμους που δεν τους πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.

Το κόμμα σας ανεβαίνει δημοσκοπικά. Πώς το εξηγείτε; Οι Ελληνες έχουν γίνει πιο συντηρητικοί;

Η Ελληνική Λύση προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει εθνική και κοινωνική αντιπολίτευση, ότι θα υπερασπιστεί τα εθνικά και κοινωνικά δίκαια ασυμβίβαστα και με πάθος. Και το κάνουμε πράξη καθημερινά. Στεκόμαστε υπερήφανα και δυναμικά απέναντι σε όλους εκείνους που αλλοιώνουν τις εθνικές και κοινωνικές μας αξίες. Αναδεικνύουμε τα ουσιώδη προβλήματα των πολιτών και διεκδικούμε λύσεις. Στεκόμαστε απέναντι στη διαπλοκή και στα συμφέροντά της. Είμαστε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους. Τώρα ήρθε η ώρα να μας στηρίξουν οι πολλοί για να αλλάξουμε την πορεία της πατρίδας μας, η οποία βαδίζει σε οικονομική, ηθική και πολιτιστική παρακμή. Στις ευρωεκλογές θα επιβεβαιωθεί ότι είμαστε η ανερχόμενη πολιτική δύναμη.

Με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Βελόπουλο

Η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά. Εφόσον μπορείτε ως κόμμα, γιατί δεν βγαίνετε πιο μπροστά και δυναμικά για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα;

Η ακρίβεια και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης είναι για εμάς ζητήματα πρώτης γραμμής. Είμαστε το μόνο κόμμα που αναλύει ποια είναι τα πραγματικά αίτιά της και προτείνουμε λύσεις, όπως και για το φαινόμενο της στεγαστικής κρίσης, όπου τα ενοίκια έχουν φτάσει «στον Θεό». Ζητάμε άμεση κατάργηση της Golden Visa και περιορισμό στη δυνατότητα αγοράς κατοικίας από πολίτες τρίτων χωρών, εκτός Ε.Ε. δηλαδή.

Οι αλλαγές στον δικαστικό χάρτη σάς βρίσκουν σύμφωνο; Πώς είδατε τις πρόσφατες αλλαγές στους ποινικούς κώδικες; Τι γνώμη έχετε για την προοπτική δημιουργίας ιδιωτικών φυλακών;

Η κυβέρνηση οφείλει να συζητήσει με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών, όπου εδρεύουν τα Ειρηνοδικεία, τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία. Η Δικαιοσύνη οφείλει να εκσυγχρονίζεται και όχι να συρρικνώνεται. Είναι αδιανόητο η Παγκόσμια Τράπεζα να διαμορφώνει τον Ελληνικό Δικαστικό Χάρτη, με άγνωστα κριτήρια, και όχι το ελληνικό κράτος με τις τοπικές κοινωνίες του. Οι πολίτες πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στη Δικαιοσύνη. Σε ό,τι αφορά τις τροποποιήσεις των ποινικών κωδίκων, συνιστούν περιορισμό των υπερασπιστικών δικαιωμάτων των πολιτών, και αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γι’ αυτό που ονομάζουμε «κράτος δικαίου». Νόμος και τάξη χωρίς κράτος δικαίου δεν υφίστανται. Κάθε πολίτης διακινδυνεύει πλέον την προσωπική του ελευθερία, ακόμη και για ένα εξ αμελείας πλημμέλημα. Αν κάποιοι ονειρεύονται το κέρδος μέσω ιδιωτικών φυλακών, αυτοί είναι οι οπαδοί της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της ελίτ δηλαδή, και όχι εμείς, που επιδιώκουμε την κοινωνική συνοχή και ειρήνη, με ένα σοφό ποινικό σύστημα της λογικής και της ηθικής.

Πώς είδατε εσείς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ποια η γνώμη σας για τον Κασσελάκη;

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε σε σόου Κασσελάκη. Αυτό δεν ήταν συνέδριο κόμματος, όπου αποτυπώνονται πολιτικές θέσεις και προτάσεις. Θύμιζε περισσότερο συνέδριο αμερικανικού κόμματος, όπου η προσωπολατρία υποκαθιστά την ιδεολογία. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένα ευφυές, ναρκισσιστικό πρόσωπο, με επικοινωνιακό χάρισμα, που θα αποσυνθέσει την Αριστερά όπως την ξέρουμε. Θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Μητσοτάκης άλλαξε τη φυσιογνωμία της Ν.Δ. Μαζί με τον Ανδρουλάκη αποτελούν την τρόικα των πολιτικά υπευθύνων για την παρακμή του Ελληνισμού των αξιών και της αλλοίωσης της εθνικής και κοινωνικής μας ταυτότητας.

Η επιλογή της κυβέρνησης να υιοθετήσει θέσεις και στάσεις της Αριστεράς, όπως, π.χ., η αλόγιστη νομιμοποίηση μεταναστών, το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων και άλλα, θα κοστίσει στο αμιγώς δεξιό κοινό της; Γιατί παίρνει αυτό το ρίσκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Γιατί απλά η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη δεν είναι ίδια με αυτήν των προκατόχων του. Είναι πλέον το κόμμα του πολυπολιτισμού, της αθρησκείας και του ακραίου δικαιωματισμού.
Ο Μητσοτάκης πράττει αυτό που πιστεύει και μετεξελίσσει τη Ν.Δ. στα πρότυπα των δικών του ιδεωδών. Απλώς οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το κόμμα τους άλλαξε φυσιογνωμία και ιδεολογικό προσανατολισμό. Και πλέον αισθάνονται παρίες μέσα σε αυτό το κόμμα. Η Ελληνική Λύση είναι πλέον το κόμμα που υπερασπίζεται την πατρίδα, την Ορθοδοξία, την οικογένεια και τη μεσαία τάξη, επιδιώκοντας τη μέγιστη και διαρκή κοινωνική συνοχή.

Θα μπαίνατε να ταξιδέψετε εσείς και η οικογένειά σας σε ελληνικό τρένο, μετά όσα ζήσατε στην Εξεταστική;

Εγώ, ναι, γιατί μου αρέσει να ρισκάρω. Η οικογένειά μου, όπως είναι οι τωρινές συνθήκες, ποτέ!

Πώς βλέπετε την πορεία της αγαπημένης σας ομάδας, του Παναιτωλικού;

Ο Παναιτωλικός κάθε χρόνο μάς αγχώνει και στο τέλος μάς λυτρώνει. Ελπίζω και φέτος να συμβεί το ίδιο.

Ερχονται Απόκριες. Ντυνόσασταν ως παιδί; Ντύνεστε σήμερα σε πάρτι;

Φυσικά. Ο,τι με ψυχαγωγεί το κάνω.

Είδατε Γιώργο Λάνθιμο; Ή, να το πω διαφορετικά, βλέπετε σινεμά τα χειμωνιάτικα βράδια;

Σινεμά, ναι, Λάνθιμο ποτέ. Δεν μου ταιριάζει η κουλτούρα του περί κινηματογράφου.

Ποιο είναι φέτος το αγαπημένο σας σίριαλ; Ή μόνο πολιτικές εκπομπές παρακολουθείτε;

Δεν παρακολουθώ κάποιο σίριαλ. Δεν έχω τον χρόνο, άλλωστε. Από διαστροφή, ενίοτε παρακολουθώ ενημερωτικές εκπομπές.

Οταν πληγωθείτε πώς αντιδράτε;

Σαν πληγωμένο θηρίο!.
 
Τι υπάρχει στη ζωή που το θέλετε και ακόμη δεν το πετύχατε;

Θα ήθελα να είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να αφιερώσω στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Και ιδίως στους γονείς μου και στα παιδιά μου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This