Προ των πυλών η έγκριση της ΕΕΤΤ για την εξαγορά της Forthnet

Must Read

Μέσα στις επομένες ημέρες αναμένεται να εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η στρατηγική συμμετοχή της United Group στη Forthnet.

Στην αγορά τηλεπικοινωνιών υποστηρίζουν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κριθεί αν οι νέοι επενδυτές έχουν διάθεση να επενδύσουν ώστε να αλλάξει κάτι στο τοπίο ή
θα επικεντρωθούν, όπως κάνουν οι εταιρίες επιχειρηματικών συμμετοχών, στην άντληση υπεραξιών.

Βέβαια, καθοριστικό παράγοντα θα έχει η στάση των υπόλοιπων μετόχων της Forthnet, καθώς εκτός των τραπεζών σημαντικό ποσοστό ελέγχει το δημόσιο της Τυνησίας, Άραβας επενδυτής και φυσικά η Wind Hellas με τη Vodafone Ελλάδος (διατηρεί μικρό ποσοστό).

Οι προθέσεις των στρατηγικών επενδυτών της Forthnet θα φανούν και τον επόμενο μήνα, κατά την έναρξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση φάσματος για την ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία.

Σε περίπτωση που διεκδικήσουν φάσμα θα δώσουν σαφές στίγμα πως έχουν διάθεση να κινηθούν επιθετικά στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Τότε, θα είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει σοβαρή ενίσχυση του ανταγωνισμού και πιθανή πτώση τιμών. Αν δεν
συμμετάσχουν, η Forthnet θα δραστηριοποιηθεί πάλι στην κινητή τηλεφωνία, αλλά μέσω του δικτύου της Vodafone Ελλάδος.

Μάλιστα, βρίσκεται ήδ σε εξέλιξη το σχέδιο για την επέκταση στην κινητή και έχουν γίνει δοκιμές. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΕΤΤ, η δημοσίευση του τεύχους προκήρυξης θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ έως τα τέλη του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του φάσματος.

Σημειώνεται, πως η United ελέγχει σειρά τηλεπικοινωνιακών εταιριών στη νοτιοανατολική Ευρώπη, μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση της Vivacom στη Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους είχε έσοδα κοντά στα 800.000.000 ευρώ, περίπου 5.400 εργαζομένους και παρουσία σε εφτά
χώρες.

Η Forthnet έρχεται να συμπληρώσει τη στρατηγική της BC Partners, η οποία ελέγχει από την άνοιξη του 2019 το πλειοψηφικό πακέτο της United, για τη δημιουργία ενός
από τους ισχυρότερους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της διαδικασίας απόκτησης της Forthnet η United θα αποκτήσει αρχικά ποσοστό 33% ώστε να μην αναγκαστεί, με βάση τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, να προχωρήσει σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προς τους υπόλοιπους μετόχους. Σε δεύτερο χρόνο θα χρειαστεί να ενισχυθούν τα κεφάλαια της Forthnet.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This