Δευτέρα 10/5/2021

Microsoft – επένδυση: Πως τα 400 εκατομμύρια βαφτίστηκαν 1 δις!

Ουδείς αμφιβάλλει ότι η επιλογή της Microsoft να επενδύσει στην Ελλάδα για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου, που σηματοδοτεί όντως την «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» και πραγματικά φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων, είναι υψίστης εθνικής και όχι μόνο οικονομικής σημασίας.

H επένδυση αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου κέντρου δεδομένων (data center) για την υποστήριξη υπηρεσιών «νέφους» cloud που απευθύνονται σε όλους τους πελάτες – χρήστες της πλατφόρμας Microsoft Azure. Το συγκεκριμένο Κέντρο πληροφοριών και δεδομένων που θα δημιουργηθεί μέσα στην Αττική αναμένεται να έχει κάλυψη στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η επένδυση υπολογίζεται ότι θα είναι 400 εκατ. ευρώ, Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ίδια η εταιρεία.

Και εδώ έχουμε άλλη μία κυβερνητική υπερβολή μόνο και μόνο για επικοινωνία κους λόγους. Πως είναι δυνατόν ενώ η επένδυση δεν υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια €, η κυβέρνηση για επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου €! Λες και τα 400 εκατομμύρια δεν είναι πολλά, λες και δεν σηματοδοτούν όντως την μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας Microsoft στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτές οι λεκτικές υπερβολές λοιπόν μπορεί να δίνουν την εντύπωση στην κυβέρνηση ότι την ωφελούν επικοινωνιακά, δίνουν όμως ένα πολύ κακό μήνυμα στους σοβαρούς επενδυτές. Και αυτό είναι επικίνδυνο. Ας στραφούμε πλέον στην πολιτική ουσίας και όχι στην ανούσια επικοινωνιακή προπαγάνδα για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. 

Δείτε το σχετικό βίντεο από την παρουσίαση της επένδυσης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ