Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Ανήσυχοι 8 στους 10 πολίτες για την “ηλεκτρονική” ιδιωτικότητά τους

Δεν πιστεύουν ότι προστατεύεται από την κυβέρνηση

Σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής στο Διαδίκτυο, εκφράζουν οι πολίτες παγκοσμίως, δηλώνοντας ότι χάνουν συνεχώς την εμπιστοσύνη τους στον παγκόσμιο ιστό. Το 2019, οκτώ στους δέκα πολίτες (78%) απαντούν ότι ανησυχούν για την ιδιωτικότητά τους, όταν βρίσκονται online. Τα παραπάνω ευρήματα αποκαλύπτει η Παγκόσμια Έρευνα για την Ασφάλεια και την Εμπιστοσύνη στο Διαδίκτυο, που διενεργήθηκε από τον Ipsos και στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 25.000 χρήστες του Διαδικτύου.

Εχθρός η κυβέρνηση

Η έρευνα αποκαλύπτει σοβαρή έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά των πολιτών προς το Κράτος, με τους χρήστες να αμφισβητούν την ικανότητα των κυβερνήσεων να εγγυηθούν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά τους στο Διαδίκτυο. Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες (48%) πιστεύει ότι η κυβέρνησή τους κάνει αρκετά για να διασφαλίσει τα ηλεκτρονικά δεδομένα και τις προσωπικές πληροφορίες. Αντιθέτως, βλέπουν όλο και περισσότερο τις κυβερνήσεις τους ως απειλή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους στο Διαδίκτυο.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την έρευνα, αν και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την «ψηφιακή» τους ιδιωτικότητα, μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτούς (19%) ανέφερε ότι χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένα εργαλεία προστασίας, όπως η χρήση ενισχυμένων μορφών κρυπτογράφησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ