Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Τα παιδιά εκπαιδεύουν τους (τεχνολογικά) αναλφάβητους γονείς τους!

Τους πληρώνουν για να τους υποστηρίξουν στον «ψηφιακό κόσμο»

Απόλυτα εξαρτημένοι από τα παιδιά τους είναι, σήμερα, όλο και περισσότεροι γονείς ανά τον κόσμο σε θέματα τεχνολογίας. Η γενιά των millennials, όντας απόλυτα εξοικειωμένη με την ψηφιακή πραγματικότητα, είναι εκείνη που καλείται να «εκπαιδεύσει» τους μεγαλύτερους σε ηλικία και ειδικά τους γονείς τους.

Έρευνα της Kaspersky διαπίστωσε ότι τέσσερις στους δέκα, ηλικίας άνω των 55 ετών θα ήταν τεχνολογικά αναλφάβητοι χωρίς τη βοήθεια των παιδιών τους. Αυτομάτως στρέφονται προς τα νεότερα μέλη της οικογένειας για κάθε μορφή τεχνολογικής υποστήριξης. Επίσης τέσσερις στους δέκα  παραδέχονται ότι τηλεφωνούν στα παιδιά τους ή σε νεότερα άτομα  για απομακρυσμένη IT υποστήριξη.

Φοβούνται ότι θα εξαπατηθούν

Δεν έχουν μεγαλώσει όλοι με την τεχνολογία – κι έτσι η παλαιότερη γενιά δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα με τη χρήση της, όπως οι millennials, ή οι tech natives”, σημειώνει η Kaspersky.

«Η δραματική άνοδος της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα, τα γραφεία και τα κοινωνικά περιβάλλοντά μας, έχει προκαλέσει όλες τις γενιές να ενημερώνονται διαρκώς πώς να μπορούν να επωφεληθούν από αυτές. Οι μεσήλικες ενδέχεται να θεωρήσουν τις αλλαγές συντριπτικές και συχνά φοβούνται ότι θα εξαπατηθούν, θα εκτεθούν ή θα στοχοποιηθούν μέσω αυτών – έτσι αρκετές φορές οι millennials είναι αυτοί που αναγκάζονται να αναλάβουν τη διάσωσή τους», καταλήγει η μελέτη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε online σε 11.000 καταναλωτές από 13 χώρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ