Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Θύματα των fake news 9 στους 10 χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως!

Τα social media η πηγή των περισσότερων ψευδών ειδήσεων

Σε μια εποχή, όπου οι πολίτες εμπιστεύονται, κυρίως, το Διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους, τα fake news μπορούν να απειλήσουν την αξιοπιστία του στον τομέα της ενημέρωσης. Ήδη, σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες (86%) απαντούν ότι έχουν πέσει θύματα ψευδών ειδήσεων τουλάχιστον μία φορά. Ακόμη χειρότερα, σχεδόν οι μισοί χρήστες, παγκοσμίως, (44%) δηλώνουν ότι αυτό έχει συμβεί από “μερικές φορές” έως “συχνά”.

Κλείνουν τους λογαριασμούς τους

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα CIGI-Ipsos μόνο το 14% των χρηστών απαντά ότι δεν έχει εξαπατηθεί ποτέ από ψευδείς ειδήσεις. Το Facebook είναι η πιο συχνά αναφερόμενη πηγή fake news, καθώς το 77% των χρηστών του απαντούν ότι είδαν ψεύτικα νέα εκεί, με τους χρήστες του Twitter να ακολουθούν με 62%.

Μάλιστα, ένας στους δέκα χρήστες του Twitter (10%) δήλωσαν ότι έκλεισαν τον λογαριασμό τους τη χρονιά που πέρασε εξαιτίας των fake news, ενώ το ίδιο έκανε και το 9% των χρηστών του Facebook.

Επιπλέον, η πλειοψηφία των χρηστών του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο απαντά ότι υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες κυβερνήσεων και εταιρειών του Διαδικτύου για την καταπολέμηση ψεύτικων ειδήσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ