Η Ελλάδα μπαίνει στη… δίνη του «παγκόσμιου πόλεμου» του 5G

Must Read

Σκληρή -και, μάλιστα, με διαστάσεις σύγκρουσης υπερδυνάμεων– θα είναι η κόντρα για την ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας ή απλώς 5G των τριών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα, καθώς Nokia, Ericsson αλλά και άλλοι κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακών υποδομών θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τις συμβάσεις των ελληνικών εταιριών για την ανάπτυξη των δικτύων, κόντρα στην κινεζική Huawei.

Η τελευταία εκτιμάται όμως πως σε επίπεδο ανάπτυξης και τεχνολογίας βρίσκεται περί τους 12 με 18 μήνες μπροστά από τους δυτικούς ανταγωνιστές της. Όμως, η κόκκινη κάρτα που έχει λάβει από την Ουάσινγκτον η κινεζική εταιρία (της έχει απαγορευτεί η εν λόγω δραστηριότητα στις ΗΠΑ, υπό την υποψία κατασκοπίας) καθιστά δύσκολη τη διείσδυσή της στην ελληνική αγορά. Οι Αμερικανοί ανησυχούν για διαρροές ασφαλείας προς το Πεκίνο, ίσως όχι αδικαιολόγητα, αφού ως κινεζική εταιρία οφείλει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης, αναφέρουν κύκλοι της αγοράς.

Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση

Όμως, οι λύσεις και τα τιμολόγια που προσφέρει παραμένουν άκρως ανταγωνιστικά, κάνοντας τη ζωή δύσκολη σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ναι μεν ανησυχούν, πλην όμως δεν συντάσσονται και πλήρως με την Ουάσινγκτον. Το θέμα συζητήθηκε ακροθιγώς μεταξύ ελληνικής και κινεζικής κυβέρνησης κατά τις συναντήσεις που έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο μεταξύ των δυο πλευρών, χωρίς όμως να έχει ακόμα διαφανεί οτιδήποτε.

Στην Ελλάδα ήδη Cosmote και Wind λειτούργησαν πιλοτικά δύο τοπικού βεληνεκούς δίκτυα 5G στον Χολαργό και την Καλαμάτα, αντίστοιχα. Όμως, οι διαγωνισμοί για τη διάθεση συχνοτήτων είναι μπροστά και όλοι βρίσκονται στη διαδικασία σχηματισμού συμμαχιών πριν από τη μεγάλη μάχη για το 5G.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This