Δευτέρα 10/5/2021

Ανάμεσα ανάμεσα στις πιο καινοτόμες πόλεις του κόσμου η Αθήνα – 78η στις 500

Ανάμεσα στις 500 πιο καινοτόμες πόλεις του κόσμου βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά η Αθήνα, κατακτώντας την 78η θέση, χάνοντας ωστόσο 16 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση του Δείκτη Καινοτόμων Πόλεων του 2thinknow.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των πιο καινοτόμων πόλεων του πλανήτη βρίσκεται η Νέα Υόρκη, η οποία έριξε δεύτερο το Τόκιο, που πέρσι κατείχε τον σχετικό τίτλο.

Την τρίτη θέση της σχετικής λίστας, καταλαμβάνει το Λονδίνο, ενώ ακολουθούν το Λος Άντζελες, η Σιγκαπούρη και το Παρίσι. Στην πρώτη δεκάδα των πιο καινοτόμων πόλεων του πλανήτη περιλαμβάνονται, επίσης, το Σικάγο, η Βοστώνη, το Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο και η Μελβούρνη.

Στην αξιολόγηση του 2thinknow λαμβάνονται υπόψη περισσότεροι από 160 δείκτες, όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, η ιδιωτικότητα των πολιτών, η πράσινη αρχιτεκτονική, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι γραφείου νεοφυών επιχειρήσεων και οι χρήστες του Διαδικτύου.

Πληθωρική η παρουσία της Ευρώπης

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2thinknow, οι έντεκα από τις 20 πιο καινοτόμες πόλεις στον κόσμο βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ οι υπόλοιπες εννέα σε Ευρώπη και Ασία. Όσον αφορά την Ευρώπη, εκτός από το Λονδίνο και το Παρίσι, που κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα των πιο καινοτόμων πόλεων, παγκοσμίως, πολύ υψηλά βρίσκονται το Βερολίνο (12η θέση) αλλά και η Βαρκελώνη (21η θέση).

Στην Ασία, οι κινεζικές πόλεις Shenzhen (53η θέση) και Πεκίνο (26η θέση) ενίσχυσαν τη θέση τους στον δείκτη καινοτομίας σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Στην Ωκεανία, η Μελβούρνη (11η θέση) είναι η πόλη με την υψηλότερη θέση μεταξύ των καινοτόμων πόλεων της Αυστραλίας, εκτοπίζοντας το Σίδνεϊ (15η θέση).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ