Ανάμεσα ανάμεσα στις πιο καινοτόμες πόλεις του κόσμου η Αθήνα – 78η στις 500

Must Read

Ανάμεσα στις 500 πιο καινοτόμες πόλεις του κόσμου βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά η Αθήνα, κατακτώντας την 78η θέση, χάνοντας ωστόσο 16 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση του Δείκτη Καινοτόμων Πόλεων του 2thinknow.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των πιο καινοτόμων πόλεων του πλανήτη βρίσκεται η Νέα Υόρκη, η οποία έριξε δεύτερο το Τόκιο, που πέρσι κατείχε τον σχετικό τίτλο.

Την τρίτη θέση της σχετικής λίστας, καταλαμβάνει το Λονδίνο, ενώ ακολουθούν το Λος Άντζελες, η Σιγκαπούρη και το Παρίσι. Στην πρώτη δεκάδα των πιο καινοτόμων πόλεων του πλανήτη περιλαμβάνονται, επίσης, το Σικάγο, η Βοστώνη, το Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο και η Μελβούρνη.

Στην αξιολόγηση του 2thinknow λαμβάνονται υπόψη περισσότεροι από 160 δείκτες, όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, η ιδιωτικότητα των πολιτών, η πράσινη αρχιτεκτονική, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι γραφείου νεοφυών επιχειρήσεων και οι χρήστες του Διαδικτύου.

Πληθωρική η παρουσία της Ευρώπης

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2thinknow, οι έντεκα από τις 20 πιο καινοτόμες πόλεις στον κόσμο βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ οι υπόλοιπες εννέα σε Ευρώπη και Ασία. Όσον αφορά την Ευρώπη, εκτός από το Λονδίνο και το Παρίσι, που κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα των πιο καινοτόμων πόλεων, παγκοσμίως, πολύ υψηλά βρίσκονται το Βερολίνο (12η θέση) αλλά και η Βαρκελώνη (21η θέση).

Στην Ασία, οι κινεζικές πόλεις Shenzhen (53η θέση) και Πεκίνο (26η θέση) ενίσχυσαν τη θέση τους στον δείκτη καινοτομίας σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Στην Ωκεανία, η Μελβούρνη (11η θέση) είναι η πόλη με την υψηλότερη θέση μεταξύ των καινοτόμων πόλεων της Αυστραλίας, εκτοπίζοντας το Σίδνεϊ (15η θέση).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This