Οι εύκολοι κωδικοί “ανοίγουν την πόρτα” στους χάκερς!

Πολλοί χρήστες βάζουν εύκολους συνδυασμούς

Must Read

Ένα 26% των κινητών τηλεφώνων παραβιάζεται από τους χάκερς με μεγάλη ευκολία, επειδή τα PIN που χρησιμοποιούν οι χρήστες, για να κλειδώνουν τις συσκευές τους είναι πολύ απλοί και συνηθισμένοι συνδυασμοί αριθμών, τους οποίους οι «ψηφιακοί» εγκληματίες μπορούν να μαντέψουν με μερικές μόνο προσπάθειες. Βάση σχετικής έρευνας του SANS Institute, η ESET παροτρύνει τους χρήστες να διαλέγουν με προσοχή το PIN που χρησιμοποιούν για να ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους, ώστε, αν αυτή κλαπεί ή χαθεί, οι χάκερς να μην μπορέσουν να το “σπάσουν”.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι 20 πιο συνηθισμένοι κωδικοί PIN που χρησιμοποιούνται, είναι οι: 0000, 1004, 1010, 1111, 1122, 1212, 1234, 1313, 2000, 2001, 2222, 4444, 3333, 4321, 5555, 6666, 6969, 7777, 8888 και 9999. Η χρήση τόσο απλών PIN οφείλεται, κυρίως, στην ανάγκη των χρηστών να χρησιμοποιούν ένα κωδικό που να τον θυμούνται εύκολα, ειδικά όταν χρειάζεται να το εισάγουν 50, ίσως και 100 φορές την ημέρα για να ξεκλειδώσουν το κινητό τους.

Μαντεύουν και τα γενέθλια

Πολλές φορές, μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιούν αριθμούς που σημαίνουν κάτι, όπως π.χ. γενέθλια. Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές της ESET, αυτή είναι μία πολύ επικίνδυνη πρακτική, καθώς οι χάκερς μπορούν να κάνουν έρευνα για τους χρήστες σε ανοιχτές πηγές (π.χ. στις σελίδες τους στα social media) και βάσει προσωπικών πληροφοριών που θα εντοπίσουν, να δοκιμάσουν διάφορους πιθανούς κωδικούς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η καλύτερη πρακτική για ένα ασφαλές κινητό είναι να χρησιμοποιούν οι χρήστες σύνθετους κωδικούς με μεγάλο μήκος, ακόμη και αλφαριθμητικούς κωδικούς (συνδυασμός αριθμών με γράμματα και σημεία στίξης), όπου διατίθενται, συνδυάζοντας και την άμεση ενεργοποίηση του Face ID/Touch ID (τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και αφής) για να επιταχύνεται η καταχώρηση. Οι χρήστες θα πρέπει, επίσης, να είναι πολύ προσεκτικοί με το περιβάλλον τους, όταν εισάγουν το PIN, ειδικά σε χώρους με πολύ κόσμο, όπως π.χ. στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This