Τετάρτη 23/6/2021

Εργο υποδομής ύψους 160.000.000 € ανέλαβε η MYTILINEOS στη Χιλή

Επένδυση συνολικού ύψους 160.000.000 ευρώ από τη MYTILINEOS στη Λατινική Αμερική. Η θυγατρική της MYTILINEOS, η METKA EGN, υπέγραψε σύμβαση με την Atacama Solar SA, θυγατρική του ανεξάρτητου παραγωγού ηλιακής ενέργειας Sonnedix, προκειμένου να αναλάβει το έργο Atacama Solar II, ισχύος 170,65 MWp, που βρίσκεται στον Δήμο Pica της περιφέρειας Tarapaca, στη Χιλή.

Το νέο έργο αφορά τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή της μονάδας Atacama Solar II, καθώς και τη σύμβαση για τη λειτουργία και τη συντήρηση για δύο χρόνια. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2020 και η παραγόμενη ισχύς εκτιμάται ότι θα καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων των 100.000 νοικοκυριών, ενώ θα συμβάλει στην αποφυγή περίπου 200.000 μετρικών τόνων εκπομπών διοξειδίου που άνθρακα ανά έτος.

Πρόκειται για το τρίτο έργο της θυγατρικής του ομίλου Μυτιληναίου για λογαριασμό της Sonnedix, μετά την ολοκλήρωση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης Oriana, 57 MW, στην Ιζαμπέλα του Πουέρτο Ρίκο (ως μέρος του έργου Sonnedix Oriana, που διακρίθηκε για την ανθεκτικότητα που επέδειξε έναντι του τυφώνα «Μαρία» το 2017) και του ηλιακού πάρκου Lavansol M8, ισχύος 5 MW, στο Saint Etienne Des Sorts, στη Γαλλία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ