Αρχική VIRAL Δείτε τις 10 ταινίες που θα σας… τρομάξουν ανήμερα του Halloween

Δείτε τις 10 ταινίες που θα σας… τρομάξουν ανήμερα του Halloween

0
Δείτε τις 10 ταινίες που θα σας… τρομάξουν ανήμερα του Halloween

Σήμερα είναι η κορύφωση της περιόδου του Halloween και τι καλύτερο από το να συνοδεύσετε την ημέρα με ένα θρίλερ στο ίδιο εθιμοτυπικό μήκος κύματος; Σας παρουσιάζουμε 10 ταινίες που σας προσφέρουν τον τρόμο που επιβάλλει η ημέρα!

Donnie Darko (2001)

Ο Donnie Darko είναι ένας πανέξυπνος νεαρός, με ζωηρή φαντασία και ωριμότητα εντυπωσιακή για την ηλικία του. Έχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα: τον Frank, ένα πλάσμα, που αν και είναι γέννημα της φαντασίας του, τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί σαν να ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Σύντομα, ο Frank θα αποκαλύψει στον Donnie ένα μακάβριο, σκοτεινό κόσμο γεμάτο φοβερά μυστικά και οφθαλμαπάτες.

Death Becomes Her (1992)

Η Έλεν είναι αρραβωνιασμένη με τον Έρνεστ. Η άσπονδη φίλη της και λαμπερή ηθοποιός, Μάντελιν, όμως της τον κλέβει! Χρόνια μετά η Μάντελιν είναι παντρεμένη με τον Έρνεστ, ενώ η Έλεν, φτωχή και υπέρβαρη, ζητά εκδίκηση! Και η Μάντελιν, όμως, είναι απογοητευμένη με την εμφάνισή της και ζηλεύει τις νεότερες συναδέλφους της. Καταφεύγει λοιπόν στη μάγισσα Λισλ, που της δίνει ένα θαυματουργό φίλτρο νεότητας! Δεν είναι όμως η μόνη που γνωρίζει για το φίλτρο.

Beetlejuice (1988)

Ο κινηματογραφικός κόσμος του Τιμ Μπάρτον ακροβατεί πάντα μεταξύ ονείρου και εφιάλτη, παίζοντας με τις έννοιες του καλού και του κακού, του παραμυθένιου και του σκοτεινού. Και ο «Σκαθαροζούμης» (Beetlejuice) δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα του σκηνοθέτη. Ο Μάικλ Κίτον, εδώ όπως δεν θα τον ξαναδούμε ποτέ στην οθόνη, σε έναν ρόλο – καρικατούρα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ηθοποιού.

A Nightmare On Elm Street (1984)

Μια ομάδα εφήβων που ζουν στην οδό Ελμ αρχίζει να βλέπει εφιάλτες στους οποίους καταδιώκεται από έναν παραμορφωμένο άντρα με καπέλο, κουρελιασμένο ριγέ πουλόβερ και γάντι με κοφτερά μαχαίρια. Ώσπου ένας από αυτούς δολοφονείται άγρια…

The Shinning (1980)

Ένας συγγραφέας καταφθάνει με την οικογένεια του σε ένα παλιό ξενοδοχείο στο Κολοράντο. Περίεργα οράματα εισβάλουν στο μυαλό του, τον στοιχειώνουν τα φαντάσματα του ξενοδοχείου κι ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα της τρέλας προσπαθεί να δολοφονήσει την οικογένειά του.

Δείτε επίσης: Οι 8 ταινίες με ερωτικές σκηνές που δεν θα ξεχάσετε ποτέ (video)

Halloween (1978)

Μετά την δολοφονία της αδελφής του και αφού πέρασε δεκαπέντε χρόνια έγκλειστος σε ψυχιατρείο, ο Michael Myers θα αποδράσει και θα επιστρέψει στην γενέτειρα του, μια φανταστική επαρχιακή πόλη, για να συνεχίσει το έργο του. Στόχος του μια παρέα εφήβων και η τελική αναμέτρηση με την babysitter. Η ασφάλεια των νέων στις επαρχιακές πόλεις της Αμερικής για τα επόμενα κινηματογραφικά χρόνια, από αυτή την ταινία και μετά, πάει περίπατο. Η αντιμαχία καλού-κακού θα συνεχίζεται και θα παραμείνει άλυτη. Η έννοια του σπιτιού ως ασφαλές άσυλο θα αποδομηθεί.

Texas Chainsaw Massacre (1974)

Μια παρέα νεαρών που διασχίζει μια εγκαταλελειμμένη κωμόπολη του Τέξας το 1969, συλλαμβάνεται από έναν ημι-παράφρονα σερίφη με κανιβαλιστικές ορέξεις, ο οποίος τους βασανίζει ανελέητα με τη βοήθεια του ανιψιού του Λέδερφεϊς, εδώ στο ξεκίνημα της εγκληματικής του σταδιοδρομίας με το αλυσσοπρίονο.

Hocus Pocus (1993)

Τρεις μάγισσες, που καταδικάστηκαν σε θάνατο τον 17ο αιώνα, έρχονται στο σημερινό Σάλεμ, αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν τα σατανικά σχέδιά τους. Ποιος όμως φοβάται τις μάγισσες σήμερα;

Pet Sematary (1989)

Οταν ο μικρός γιος του γιατρού Κριντ σκοτώνεται σε ατύχημα, ο πατέρας του τον θάβει σ’ένα ινδιάνικο νεκροταφείο,όπου σύμφωνα με τις προλήψεις της περιοχής οι νεκροί ξανάρχονται στη ζωή αλλά όχι όπως πριν…

Night of the Living Dead (1968)

Οι νεκροί ανασταίνονται κι επιτίθενται στους ζωντανούς. Μια νεαρή μαζί με άλλους επιζώντες ταμπουρώνονται σε ένα απομακρυσμένο σπίτι για να γλιτώσουν από τη μανία των σαρκοφάγων ζόμπι.

Δείτε επίσης: Τι ακριβώς γιορτάζουν αυτοί που έχουν Halloween… και στο χωριό τους

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας