Φοιτητής έφαγε μπανάνα-έργο τέχνης αξίας 120.000 δολάριων επειδή… πεινούσε

Must Read

Ο Μαουρίτσιο Κατελάν συνηθίζει να βάζει μπανάνες στα έργα τέχνης του. Υπάρχουν όμως επισκέπτες που πάνε να θαυμάσουν τα έργα τέχνης του και δεν διστάζουν να φάνε τις μπανάνες.

Έτσι και έγινε στην έκθεση «WE» την οποία πραγματοποίησε ο γνωστός καλλιτέχνης στο Leeum Musuem of Art της Σεούλ, όταν ο φοιτητής που ακούει στο όνομα Noh Huyn-soo έφαγε την μπανάνα από το έργο τέχνης Comedian και στη συνέχεια κόλλησε τη φλούδα στον τοίχο. Ο εν λόγω φοιτητής δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας πως είχε παραλείψει το πρωινό του και πεινούσε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το Μουσείο αντικατέστησε αμέσως την μπανάνα και δεν έχει σκοπό να διεκδικήσει αποζημίωση κατά του φοιτητή.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ένας επισκέπτης τρώει την μπανάνα από το έργο τέχνης του Mαουρίτσιο Kατελάν. H πρώτη έκδοση του συγκεκριμένου έργου πουλήθηκε το 2019 όταν ο καλλιτέχνης performance David Datuna άρπαξε και έφαγε την μπανάνα. Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό εκείνη τη χρονιά πουλήθηκε στο Art Basel στο Μαϊάμι για 120.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This