Γιατί η νέα γενιά κάνει λιγότερο σεξ;

Λόγω της πανδημίας, οι νέοι φαίνεται να έχουν λιγότερες ερωτικές εμπειρίες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά

Must Read

Επιστροφή σε παραδοσιακές μορφές σχέσεων, φαίνεται να κάνουν οι νεότερες γενιές, κόντρα σε παλαιότερες αντιλήψεις περί πολυσυντροφικότητας και περιστασιακών σχέσεων.

Όπως δείχνουν νεότερες έρευνες, η Gen Z, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012, έχουν διαφορετικές αντιλήψεις σε σχέση με τους παλαιότερους, καθώς μεγάλωσαν σε μία ψηφιακή εποχή και κατά τα μετεφηβικά τους χρόνια που έζησαν την πανδημία του κορονοϊού, βίωσαν περιορισμούς, έκαναν τα σχολικά μαθήματα εξ’ αποστάσεως, έμειναν στο σπίτι με τους γονείς τους, διέκοψαν τις αθλητικές τους δραστηριότητες, με αποτέλεσμα η κοινωνικότητά τους να μειωθεί, σε μία ηλικία όπου όλοι αποζητούν την επαφή.

Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες, οι νέοι της Gen Z, βρήκαν διαφυγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς σύμφωνα με έρευνα, οι 7 στους 10 περνούν κάθε μέρα πάνω από μία ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η χρήση τους, κατά μέσο όρο, ξεπερνά αυτή των millennials κατά περίπου μία ώρα. Έπειτα, αυτή η γενιά,  υπερασπίστηκε το κίνημα #MeToo, που έσκασε και στην χώρα μας σαν «βόμβα».

Με όλα τα παραπάνω, προκύπτει ότι οι νεαροί ενήλικοι και έφηβοι, αποτελούν σίγουρα μία μοναδική περίπτωση. Πως όμως, όλα αυτά, επηρέασαν τις σχέσεις τους;

Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, η Gen Z, κάνει λιγότερο σεξ από την προηγούμενη γενιά, ενώ, όπως διαπίστωσε μια πρόσφατη έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey και το Lovehoney, ο ένας στους 4 ενήλικες της Gen Z, δεν έχει κάνει ακόμη έρωτα! Μάλιστα, η προσέγγιση αυτής της γενιάς στο σεξ, φαίνεται πολύπλευρη, καθώς, ενώ κάποιοι φαίνεται να απομακρύνονται από το περιστασιακό σεξ, στην πραγματικότητα τείνουν να είναι πιο απελευθερωμένοι, διαφορετικοί στην προσέγγιση και πιο ανοιχτοί στην σεξουαλική δραστηριότητα με την οποία ασχολούνται!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τα έχει χτυπήσει η βλακεία στον εγκέφαλο γιατί παίζουν με τις ώρες παιχνιδια κολλημένα στην οθόνη…που να έχουν ενδιαφέρον για σεξ όταν δεν κουράζονται για κάτι ,και όταν δεν παίζουν στην οθόνη κοιμούνται ,12ωρα!!!…,το φλερτ το έχουν καταργήσει γιατί βαριουνται…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This