Πέμπτη 13/5/2021

Εθισμένα στην κοκαΐνη τα χέλια στον ποταμό Τάμεση (video)

Τα χέλια στον Τάμεση γίνονται υπερκινητικά λόγω των υψηλών επιπέδων κοκαΐνης στα λύματα της πόλης, σύμφωνα με τους  επιστήμονες.

Ομάδα ερευνητών του King’s College London απέδειξε ότι οι κάτοικοι του Λονδίνου κάνουν καθημερινή χρήση κοκαΐνης, και εκτός από τους εαυτούς τους, καταστρέφουν και την άγρια ​​φύση του ποταμού.

«Οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και της βενζοϋλεκγονίνης παρέμειναν υψηλές στα λύματα όλη την εβδομάδα με μικρή αύξηση το Σαββατοκύριακο, κάτι που δεν συμβαδίζει με άλλες πόλεις», ανέφεραν οι ερευνητές σε μια δημοσίευση. «Το Λονδίνο είναι γνωστό ως η πόλη με την υψηλότερη κατανάλωση κοκαΐνης».

Αποτέλεσμα εικόνας για thames river

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν επίσης τα λύματα κοντά στα σπίτια του Κοινοβουλίου και διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα σταθερά χαμηλό επίπεδο κοκαΐνης που εισέρχεται στον ποταμό, ανέφεραν οι «The Sunday Times». 

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε από από το πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II αποδεικνύει ότι τα υβρίδια φυτά που απομακρύνουν τους ρύπους στο ποτάμι δεν καταφέρνουν να φιλτράρουν το «ναρκωτικό των πλουσίων». Σε συνδυασμό με τις πλημμύρες που μεταφέρουν τα απόβλητα των αποχετεύσεων στο ποτάμι, το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική για την υδρόβια ζωή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ