Το πολύωρο σερφάρισμα μπορεί να προκαλέσει φωτογήρανση της επιδερμίδας

Must Read

Περνάτε τις μέρες σας κάνοντας συσκέψεις στο Zoom, τα βράδια σας κολλημένες στην τηλεόραση και τα Σαββατοκύριακα ανεβάζοντας σέλφι και σκρολάροντας στις εξορμήσεις σας; Ολα αυτά έχουν μια ευκολία, αλλά, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, ενέχουν και σοβαρό κίνδυνο φωτογήρανσης της επιδερμίδας.

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» συνεργάστηκε με τους ειδικούς της εφαρμογής Change My Face για να δείξουν με προσομοίωση τις αλλοιώσεις που επιφέρει στο πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας, της Γιασμίν Χαρίσα, η βλάβη από την πολύωρη έκθεση στις οθόνες.

Λεκέδες γήρανσης στο πρόσωπο

Προέκυψε, λοιπόν, ότι από την προσπάθειά μας να δούμε καλύτερα στην οθόνη συνοφρυωνόμαστε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεπτές γραμμές, αλλά και το πόδι της χήνας. Επίσης, το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες μπορεί να προκαλέσει λεκέδες γήρανσης στο πρόσωπο, καθώς επηρεάζει τη μελανογένεση, δηλαδή την παραγωγή των χρωστικών από τα δερματικά κύτταρα.

Επίσης, η στάση του προσώπου μας όταν κοιτάζουμε το κινητό μπορεί να επιφέρει και γρηγορότερα χαλάρωση κάτω από το σαγόνι και τον λαιμό. Αυτό το φαινόμενο, που αποκαλείται «tech neck», δηλαδή «λαιμός της τεχνολογίας», απασχολεί όλο και πιο έντονα τις γυναίκες, με τους ειδικούς να προτείνουν ως αντίδοτο να τεντώνουμε και να ενισχύουμε με ασκήσεις συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας την ευαίσθητη περιοχή του λαιμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This