Προβληματισμός για την είσοδο στην Ελλάδα τουριστών από την Αλβανία χωρίς έλεγχο, την ώρα που η γειτονική χώρα είναι στη «μαύρη λίστα»

Must Read

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες για το γεγονός ότι στην Ελλάδα θα συρρέουν Αλβανοί πολίτες χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει συμπεριλάβει τη γείτονα στον κατάλογο των χωρών που ο κορωνοϊός έχει κάνει «ισχυρή επανεμφάνιση».

Εν όψει του πλήρους ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού από 1η Ιουλίου, η χώρα μας θα δέχεται πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της επικράτειας και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα επιτρέπονται αφίξεις από εννέα χώρες, τις Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Σκόπια.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΟΥ στη λίστα του περιλαμβάνει την Αρμενία, τη Μολδαβία, τα Σκόπια, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κιργιστάν, την Ουκρανία, το Κόσοβο και τη Σουηδία.

Ο διευθυντής του αρμόδιου για την Ευρώπη κλάδου του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε δήλωσε: «Η επιτάχυνση της μετάδοσης επέφερε μια ισχυρή επανεμφάνιση του ιού. Αν αυτή δεν τεθεί υπό έλεγχο, θα οδηγήσει τα συστήματα υγείας της Ευρώπης στο χείλος του γκρεμού για μια ακόμη φορά».

Οι εντονότερες αντιδράσεις για την ένταξη στη λίστα ήρθαν από τις σουηδικές Αρχές, που κατήγγειλαν χθες την απόφαση του ΠΟΥ, κάνοντας λόγο για «εντελώς κακή ερμηνεία» των σουηδικών δεδομένων. «Εχουμε έναν αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζονται στη Σουηδία, όμως αυτό συμβαίνει επειδή κάνουμε πολύ περισσότερα διαγνωστικά τεστ σε σχέση με πριν» δήλωσε ο Σουηδός επιδημιολόγος Αντερς Τέγκνελ της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, εξηγώντας πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώνονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This