Ο κορωνοϊός «κατασπαράζει» τη Λατινική Αμερική: Ξεπέρασε τη Βόρεια Αμερική σε κρούσματα και θανάτους

Must Read

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στη Λατινική Αμερική έχει ξεπεράσει τον αριθμό της Βόρειας Αμερικής για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με το Reuters.

Μέχρι τη Δευτέρα, η Λατινική Αμερική είχε τουλάχιστον 144.680 θανάτους, σε σύγκριση με 143.847 θανάτους στη Βόρεια Αμερική – συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών – σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, τα οποία βασίζονται σε επίσημους αριθμούς.

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Αμερική εμφανίστηκαν με διαφορά μιας μέρας μεταξύ τους στα τέλη Φεβρουαρίου, πρώτα στον Καναδά και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.

Αρχικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς υπέστησαν ταχύτερη κλιμάκωση των αναφερόμενων αριθμών περιπτώσεων.

Ωστόσο, η Λατινική Αμερική δυσκολεύτηκε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού όταν αυτός άφησε τις πιο εύπορες γειτονιές όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά. Ένας προβληματικός συνδυασμός ευρείας φτώχειας, μαύρης εργασίας και κακής υγειονομικής περίθαλψης, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, συνέβαλε στη διάδοση του ιού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η χώρα με τους περισσότερους θανάτους – 135.055 – ακολουθούμενη από τη Βραζιλία στους 72.100.

Το Μεξικό και το Περού είναι ανάμεσα στις 10 χώρες με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως, ενώ η Χιλή, η Κολομβία και ο Ισημερινός μετρούν περισσότερους από 5.000 θανάτους.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στον κόσμο ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, ένα άλλο ζοφερό ορόσημο στην εξάπλωση της νόσου που σκότωσε περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε επτά μήνες. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η ασθένεια επιταχύνεται ταχύτερα στη Λατινική Αμερική.

Το πρώτο κρούσμα του ιού αναφέρθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου και χρειάστηκαν τρεις μήνες για να φτάσουμε στο ένα εκατομμύριο κρούσματα παγκοσμίως.

Χρειάστηκαν μόλις πέντε ημέρες για να φτάσουν τα 13 εκατομμύρια, από 12 εκατομμύρια που καταχωρήθηκαν στις 8 Ιουλίου.

Ο αριθμός των λοιμώξεων μέχρι σήμερα είναι τριπλάσιος από τον αριθμό των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης που επιβεβαιώνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This