Ανησυχία από τον ΠΟΥ για αναζωπύρωση της πανδημίας

Must Read

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού, που έχει μολύνει πάνω από 16.000.000 ανθρώπους, χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα πια ως η χειρότερη παγκόσμια υγειονομική έκτακτη κατάσταση που έχει αντιμετωπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόνο με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την υγεία, από τη χρήση μάσκας έως την αποφυγή συναθροίσεων, θα μπορέσει ο κόσμος να καταφέρει να την κερδίσει. «Οπου τηρούνται αυτά τα μέτρα τα κρούσματα μειώνονται. Οπου δεν τηρούνται τα κρούσματα αυξάνονται» είπε ο Γκεμπρεγεσούς, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη, επαινώντας τον Καναδά, την Κίνα, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα για το ότι έλεγξαν την επιδημία.

Την ίδια ώρα, εντούτοις, η αναζωπύρωση του κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων και σε χώρες που είχαν θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια, προκαλούν ανησυχία, με τους θανάτους να πλησιάζουν τους 650.000.

Ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων στον ΠΟΥ, δήλωσε από την πλευρά του ότι η ανάγκη χώρες σε όλο τον κόσμο να τηρούν τους αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, είναι πολύ σημαντικότερη από τους ορισμούς ενός δεύτερου κύματος, μιας νέας κορύφωσης και τοπικών εστιών.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η πίεση στον ιό οδηγεί πτωτικά τα νούμερα. Χαλαρώστε αυτή την πίεση και τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι» είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι είναι ουσιαστικά αδύνατο τα κράτη να διατηρήσουν τα σύνορα κλειστά στο προσεχές μέλλον

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This