Κυριακή 20/6/2021

Ανησυχία από τον ΠΟΥ για αναζωπύρωση της πανδημίας

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού, που έχει μολύνει πάνω από 16.000.000 ανθρώπους, χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα πια ως η χειρότερη παγκόσμια υγειονομική έκτακτη κατάσταση που έχει αντιμετωπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόνο με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την υγεία, από τη χρήση μάσκας έως την αποφυγή συναθροίσεων, θα μπορέσει ο κόσμος να καταφέρει να την κερδίσει. «Οπου τηρούνται αυτά τα μέτρα τα κρούσματα μειώνονται. Οπου δεν τηρούνται τα κρούσματα αυξάνονται» είπε ο Γκεμπρεγεσούς, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη, επαινώντας τον Καναδά, την Κίνα, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα για το ότι έλεγξαν την επιδημία.

Την ίδια ώρα, εντούτοις, η αναζωπύρωση του κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων και σε χώρες που είχαν θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια, προκαλούν ανησυχία, με τους θανάτους να πλησιάζουν τους 650.000.

Ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων στον ΠΟΥ, δήλωσε από την πλευρά του ότι η ανάγκη χώρες σε όλο τον κόσμο να τηρούν τους αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, είναι πολύ σημαντικότερη από τους ορισμούς ενός δεύτερου κύματος, μιας νέας κορύφωσης και τοπικών εστιών.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η πίεση στον ιό οδηγεί πτωτικά τα νούμερα. Χαλαρώστε αυτή την πίεση και τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι» είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι είναι ουσιαστικά αδύνατο τα κράτη να διατηρήσουν τα σύνορα κλειστά στο προσεχές μέλλον

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ