Στην πλαζ δίχως κόμπλεξ: tips για καλοκαιρινές διακοπές χωρίς επιπλέον κιλά

Must Read

Αν θέλετε να απολαύσετε καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να πάρετε επιπλέον κιλά, ακολουθήστε τα παρακάτω «έξυπνα» και υγιεινά tips:

Από τη Σοφία Τιτκαμπανίδη

1. «Σωστά» σνακ

Οταν οδηγείς ενώ πεινάς, τα φαστ φουντ ή τα σνακ τύπου πατατάκια μοιάζουν με παράδεισο. Ομως, οι πιο υγιεινές επιλογές απέχουν μόλις λίγα λεπτά. Παράκαμψε τις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων και ψάξε για σούπερ μάρκετ, όπου μπορείς να αγοράσεις ένα σνακ, όπως φρούτα, ρυζογκοφρέτες και ξηρούς καρπούς.

2. Λιχουδιές

Επίλεξε μία λιχουδιά στην οποία μπορείς να ενδώσεις κάθε μέρα, όπως σοκολάτα με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από στέβια. Για να μη νιώθεις λιγούρα για λιχουδιές, φρόντισε τουλάχιστον ένα γεύμα σου να είναι πράσινη σαλάτα με κινόα, ρύζι ή πλιγούρι, που περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών.

3. Τι τρώνε οι άλλοι

Η ποσότητα φαγητού στα εστιατόρια μπορεί να είναι ακόμη και τριπλάσια απ’ όσο τρως στο σπίτι. Κοίταξε γύρω σου πριν επιλέξεις το γεύμα σου, για να ελέγξεις πόσο μεγάλες είναι οι μερίδες. Ετσι, ξέρεις αν πρέπει να παραγγείλεις ορεκτικό ή να μοιραστείς το πιάτο με μια φίλη.

4. Δραστηριότητες

Δες τις διακοπές ως ευκαιρία για δραστηριότητες. Πρόσθεσε μία διασκεδαστική δραστηριότητα για κάψιμο θερμίδων στο καθημερινό σου πρόγραμμα, όπως το να πας για καγιάκ, χορό ή κολύμπι.

5. Γυμναστήριο

Συνήθως σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν οργανωμένο γυμναστήριο. Βρες έναν γυμναστή που θα σε βοηθήσει να κρατηθείς σε φόρμα.

6. Πλούσιο πρωινό

Τρώγοντας ένα χορταστικό πρωινό με φυτικές ίνες, έχεις τη δύναμη να αποφύγεις τους πειρασμούς αργότερα και να διατηρήσεις την ενέργειά σου. Ξεκίνησε τη μέρα με νιφάδες βρώμης, καθώς σε χορταίνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι τα υπόλοιπα δημητριακά.

7. Έρευνα αγοράς

Προγραμμάτισε από πριν ποια εστιατόρια θα επισκεφτείς. Στο διαδίκτυο θα βρεις ιστοσελίδες με κριτικές εστιατορίων. Προγραμμάτισε τι θα φας πριν φτάσεις εκεί, ώστε να έχεις πάντα να διαλέξεις μεταξύ υγιεινών επιλογών.

8. Δωμάτιο με ψυγείο

Φρόντισε το δωμάτιό σου να διαθέτει ψυγείο ή ακόμη καλύτερα να έχει κουζίνα! Συνήθως δεν κοστίζει περισσότερο από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και γλιτώνεις χρήματα αγοράζοντας τα τρόφιμα που χρειάζεσαι αντί να πληρώσεις στα εστιατόρια.

9. Ώρα για γεύμα

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το αν έχουν περάσει τέσσερις ώρες περίπου από την τελευταία φορά που έφαγες, είναι η ώρα για το επόμενο γεύμα. Καλό θα είναι βέβαια να κρατάτε το πρόγραμμα των γευμάτων σας σταθερό όλες τις ημέρες της εβδομάδας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This