Η καραντίνα αύξησε τα προβλήματα όρασης 

Must Read

O κορωνοϊός ή, για την ακρίβεια, η καραντίνα βλάπτει σοβαρά την όρασή μας και περισσότερο των παιδιών.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν γιατροί που διαπίστωσαν εκτόξευση των περιστατικών μυωπίας μετά την καραντίνα εξαιτίας της τάσης που είχαμε όλοι μας να χαζεύουμε με τις ώρες σε υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά για να σκοτώσουμε τη βαρεμάρα μας, αλλά και για να κρατήσουμε την επικοινωνία με τον περίγυρό μας.

Οφθαλμίατροι από την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Σιγκαπούρη, οι οποίοι ανέλυσαν τα δεδομένα από 120.643 παιδιά, διαπίστωσαν αυξημένο χρόνο έκθεσης σε ηλεκτρονικά μέσα και περιορισμένες δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο, που συνδέονταν με μυωπία.

«Υπάρχει πιθανότητα ότι η παρατεταμένη μάχη εναντίον του Covid-19 μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της εμφάνισης κρουσμάτων μυωπίας». Η προειδοποίηση αυτή μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση «American Journal of Opthalmology».

O κίνδυνος για τα μάτια από την πολύωρη έκθεση στις οθόνες αλλά και από την παραμονή σε κλειστούς χώρους είναι γνωστός εδώ και χρόνια. Μάλιστα, στην Ταϊβάν η κυβέρνηση είχε ενθαρρύνει κάποια στιγμή τα σχολεία να βγάζουν τους μαθητές εκτός αίθουσας για τουλάχιστον δύο ώρες κάθε μέρα, για να ανακόψει έτσι την αλματώδη αύξηση των περιστατικών μυωπίας στη χώρα. Ο ΠΟΥ συστήνει λιγότερη από μία ώρα χρήση οθόνης για τα παιδιά από ενός έως πέντε ετών καθημερινά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This