Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Το τραγούδι μπορεί να διαδώσει τον κορωνοϊό

Το τραγούδι δεν είναι πιο επικίνδυνο για τη διάδοση του νέου κορωνοϊού σε σχέση με την ομιλία, σύμφωνα με νέο ερευνητικό project με τίτλο «Perform». Οι ερευνητές, όπως αποκαλύπτει το BBC, ανακάλυψαν ότι το τραγούδι και η ομιλία, όταν γίνονται στην ίδια ένταση, παράγουν παρόμοιο αριθμό σταγονιδίων, με τα οποία μεταδίδεται ο Covid-19.

Η έρευνα, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί τις ερχόμενες ημέρες, βασίστηκε στη μελέτη 25 τραγουδιστών διαφορετικών φύλων, εθνικοτήτων και ηλικιών. Οι συμμετέχοντες ερμηνεύουν τραγούδια από διάφορα είδη μουσικής, όπως όπερα, τζαζ, ποπ και μιούζικαλ.

Η ερευνητική ομάδα του βρετανικού University of Bristol ζήτησε από τον καθένα από αυτούς αρχικά να μιλήσει μέσα σε θέατρο με διαφορετική ένταση της φωνής του. Στη συνέχεια τραγούδησαν το «Happy Birthday» σε διαφορετικές εντάσεις και τόνους.

Η ερευνητική ομάδα του βρετανικού University of Bristol διαπίστωσε ότι η ένταση της φωνής είναι ο παράγοντας που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για τον αριθμό των σταγονιδίων που βγαίνουν από το στόμα, τόσο κατά την ομιλία όσο και κατά το τραγούδι. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε ότι όσο πιο δυνατή ήταν η φωνή τόσο περισσότερα σταγονίδια παράγονταν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ