Το τραγούδι μπορεί να διαδώσει τον κορωνοϊό

Must Read

Το τραγούδι δεν είναι πιο επικίνδυνο για τη διάδοση του νέου κορωνοϊού σε σχέση με την ομιλία, σύμφωνα με νέο ερευνητικό project με τίτλο «Perform». Οι ερευνητές, όπως αποκαλύπτει το BBC, ανακάλυψαν ότι το τραγούδι και η ομιλία, όταν γίνονται στην ίδια ένταση, παράγουν παρόμοιο αριθμό σταγονιδίων, με τα οποία μεταδίδεται ο Covid-19.

Η έρευνα, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί τις ερχόμενες ημέρες, βασίστηκε στη μελέτη 25 τραγουδιστών διαφορετικών φύλων, εθνικοτήτων και ηλικιών. Οι συμμετέχοντες ερμηνεύουν τραγούδια από διάφορα είδη μουσικής, όπως όπερα, τζαζ, ποπ και μιούζικαλ.

Η ερευνητική ομάδα του βρετανικού University of Bristol ζήτησε από τον καθένα από αυτούς αρχικά να μιλήσει μέσα σε θέατρο με διαφορετική ένταση της φωνής του. Στη συνέχεια τραγούδησαν το «Happy Birthday» σε διαφορετικές εντάσεις και τόνους.

Η ερευνητική ομάδα του βρετανικού University of Bristol διαπίστωσε ότι η ένταση της φωνής είναι ο παράγοντας που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για τον αριθμό των σταγονιδίων που βγαίνουν από το στόμα, τόσο κατά την ομιλία όσο και κατά το τραγούδι. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε ότι όσο πιο δυνατή ήταν η φωνή τόσο περισσότερα σταγονίδια παράγονταν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This