Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Καθησυχάζουν τους φόβους των εγκύων οι ερευνητές

Τους φόβους ότι οι υγιείς έγκυες γυναίκες κινδυνεύουν να αρρωστήσουν βαριά από τον νέο κορωνοϊό περισσότερο από όσες δεν εγκυμονούν, διότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αποδυναμωμένο, καταρρίπτουν ερευνητές από τη Βρετανία. Καθησυχάζουν ότι υγιείς εγκυμονούσες δεν είναι πιο τρωτές στον Covid-19 από τις μη έγκυες.

Αναλύοντας τα ιατρικά δεδομένα από περίπου 2.000.000 γυναίκες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Σουηδία οι ερευνητές του King’s College London κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εγκυμονούσες που δεν πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα, δεν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν πολύ σοβαρά συμπτώματα του Covid-19, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν εγκυμονούν.

Κρούουν όμως τον κώδωνα του κινδύνου για τις έγκυες με υποκείμενο, τονίζοντας ότι κατέληξαν στη διαπίστωση πως γι’ αυτές ισχύει ό,τι και για τον γενικό πληθυσμό. Όπως δηλαδή οι άντρες και οι μη έγκυες γυναίκες με υποκείμενο νόσημα, έτσι και εκείνες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά ή να πεθάνουν από τον Covid-19. Γι’ αυτό συστήνουν οι έγκυες με υποκείμενο νόσημα να παρακολουθούνται στενά από τον γιατρό τους, με τον οποίον καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν στο πρώτο ύποπτο σύμπτωμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ