Η νεαρή ηλικία δεν είναι «ασπίδα» κατά του Covid-19

Must Read

Νέα αμερικανική έρευνα έδειξε ότι η νεαρή ηλικία δεν είναι «ασπίδα» έναντι της σοβαρής μορφής της λοίμωξης Covid-19. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε, τουλάχιστον ένας στους πέντε ασθενείς ηλικίας 18 έως 34 ετών που εισάγεται στο νοσοκομείο λόγω της λοίμωξης θα χρειαστεί εισαγωγή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ ο ένας στους δέκα τελικά θα διασωληνωθεί.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σκοτ Σόλομον της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 63.103 άτομα που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 σε 419 αμερικανικά νοσοκομεία στη διάρκεια της πανδημίας, εκ των οποίων οι 3.222 (το 5%) είχαν μέση ηλικία τα 28 χρόνια. Από αυτούς τους νέους το 21% χρειάστηκε εισαγωγή σε ΜΕΘ και το 10% διασωλήνωση, ενώ το 3% τελικά πέθανε. Οι πολύ παχύσαρκοι νέοι (με δείκτη σωματικής μάζας άνω του 40) και εκείνοι με υπέρταση είχαν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου από Covid-19, ενώ ο κίνδυνος ήταν σχεδόν διπλάσιος για όσους είχαν διαβήτη.

«Μπορεί ο κίνδυνος νοσηλείας για τους νέους να είναι σχετικά χαμηλός, όμως για όσους χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο οι κίνδυνοι είναι σημαντικοί. Ο κίνδυνος θανάτου τους είναι περίπου διπλάσιος σε σχέση με έναν συνομήλικο ασθενή που παθαίνει έμφραγμα» τόνισε ο δρ Σόλομον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This