Καλά νέα από το εμβόλιο Sputnik-V

Must Read

Την ώρα που Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ και Κίνα συνεχίζουν να αγωνίζονται για το ποιος θα κόψει πρώτος το… νήμα στον αγώνα ανακάλυψης του εμβολίου που θα αντιμετωπίσει -με ασφάλεια- τον νέο κορωνοϊό, χθες ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα έδινε το στίγμα των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με την πορεία της ρωσικής προσπάθειας στο μέτωπο αυτό.

Συγκεκριμένα, ο Μουράσκα δήλωσε πως περίπου το 14% των εθελοντών που εμβολιάστηκαν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V στο πλαίσιο της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών δήλωσε ότι νιώθει αδυναμία, έχει μυϊκούς πόνους και παρουσιάζει πυρετό – συμπτώματα που όμως περιορίζονται στη διάρκεια μόνο ενός 24ωρου!

«Περισσότεροι από 300 εμβολιασθέντες (εθελοντές), δηλαδή περίπου το 14%, δηλώνουν ότι νιώθουν αδυναμία, μυϊκούς πόνους στη διάρκεια του εικοσιτετραώρου και σε σπάνιες περιπτώσεις ανεβάζουν πυρετό. Όλα αυτά περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης, είναι οι προβλεπόμενες παρενέργειες. Κατά κανόνα διαρκούν μία, μιάμιση ημέρα» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο πέρασε σειρά κλινικών και προκλινικών δοκιμών και αναπτύχθηκε πάνω σε μια πλατφόρμα η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εμβολίων. Τόνισε δε πως «τα στοιχεία που διαθέτουμε βάσει αυτής της πλατφόρμας είναι πάρα πολλά και μπορούμε να πούμε με ηρεμία ότι το σκεύασμα αυτό είναι ασφαλές. Ωστόσο, για οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως, πρέπει να υπάρχουν πιο αναλυτικά, λεπτομερή δεδομένα από τη χρήση του σε έναν μεγάλο αριθμό ασθενών, στους οποίους έχουν γίνει διαφορετικές διαγνώσεις και οι οποίοι παρουσιάζουν διαφορετικά επίπεδα ανοσίας».

Ο Μουράσκα ανακοίνωσε επίσης ότι η παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V προχωράει βάσει σχεδίου και τρεις μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις στη Ρωσία έχουν ξεκινήσει την παραγωγή του.

Τέλος, χθες, αξιωματούχος του Κινεζικού Κέντρου για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών σημείωσε πως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που παρασκευάζονται στην Κίνα πιθανόν να είναι έτοιμα για χρήση από το κοινό ακόμη και στις αρχές Νοεμβρίου. Οπως είναι γνωστό, τέσσερα εμβόλια κατά του κορωνοϊού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών στην Κίνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This