Υπεύθυνο για τη γονόρροια το φιλί

Must Read

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων της γονόρροιας, καθώς το 2016 διαγνώστηκαν με αυτήν 87 εκατομμύρια άτομα. Μάλιστα, ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι αποτελεί το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα με την μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά.

Ο καθηγητής Christopher Fairley, διευθυντής της Κλινικής Σεξουαλικής Υγείας της Μελβούρνης, βάσει στοιχείων που παρουσίασε πρόσφατα σε επιστημονική συνάντηση της Διεθνούς Εταιρείας για την Έρευνα των ΣΜΝ (International Society for Sexually Transmitted Disease Research) στο Βανκούβερ του Καναδά, αναδεικνύει ένα σημαντικό και μέχρι σήμερα παραγνωρισμένο τρόπο μετάδοσης της βακτηριακής λοίμωξης, το φιλί, που εν μέρει αιτιολογεί την υψηλή συχνότητα της γονόρροιας παγκοσμίως.

Σε διαρκή αύξηση

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η γονόρροια είναι σε διαρκή αύξηση και θα πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι το φιλί είναι μια οδός μετάδοσης της», σημειώνει ο Δρ. Fairley συμπληρώνοντας ότι «η κατανόηση του τρόπου μετάδοσης είναι το κλειδί για τον έλεγχο της και την ανάπτυξη νέων μεθόδων ελέγχου της, ίσως μέσω ειδικών αντιβακτηριακών στοματικών διαλυμάτων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This