Η Κίνα βρίσκεται σε συνομιλίες με τον ΠΟΥ για την διεθνή χρήση των εμβολίων της

Must Read

Η Κίνα βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στα πλαίσια της αξιολόγησης των εμβολίων που κατασκευάζονται τοπικά στην Κίνα.

Οι παραπάνω συνομιλίες έχουν ως απώτερο σκοπό να αξιολογηθεί το κατά πόσο τα κινεζικά εμβόλια θα μπορέσουν να διατεθούν για διεθνή χρήση σύμφωνα με αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Εκατοντάδες χιλιάδες βασικοί εργαζόμενοι και άλλες ομάδες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου στην Κίνα έλαβαν τοπικά ανεπτυγμένα εμβόλια, ακόμη και αν οι κλινικές δοκιμές δεν είχαν ολοκληρωθεί πλήρως, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολίων μεταξύ των ειδικών.

Ο Socorro Escalate, που αποτελεί τον συντονιστή του ΠΟΥ για τα βασικά φάρμακα και τιςτεχνολογίες υγείας στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στο Διαδίκτυο ότι η Κίνα έχει πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με τον ΠΟΥ για να συμπεριληφθούν τα εμβόλια της σε μια λίστα για χρήση εμβολίων έκτακτης ανάγκης.

Η διαδικασία καταχώρισης εμβολίων έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επιτρέπει την αξιοποίηση μη αδειοδοτημένων εμβολίων και θεραπειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία. Αυτή η διαδικασία βοηθά μεταξύ άλλων τα κράτη μέλη του ΠΟΥ και τους οργανισμούς προμηθειών του ΟΗΕ να προσδιορίσουν κατά πόσο ένα εμβόλιο μπορεί να τεθεί σε ευρεία διαθεσιμότητα.

Η Κίνα έχει τουλάχιστον τέσσερα εμβόλια στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών – δύο αναπτύσσονται από την κρατικά υποστηριζόμενη China National Biotec Group (CNBG) και τα υπόλοιπα δύο προέρχονται από την Sinovac Biotech SVA.O και την CanSino Biologics 6185.HK688185.SS αντίστοιχα.

Τα κινεζικά εμβόλια κατά του κορονοϊού δοκιμάζονται σε χώρες όπως το Πακιστάν, η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον περασμένο μήνα, τα ΗΑΕ ενέκριναν την επείγουσα χρήση ενός εμβολίου CNBG, το πρώτο κινεζικό εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε σε τρίτη χώρα, μόλις έξι εβδομάδες μετά την έναρξη ανθρώπινων δοκιμών στο αραβικό κράτος του Κόλπου.

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα δώσει προτεραιότητα στα εμβόλια από την Κίνα και την Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This